• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil yardım yavru kuşlarıma ne oldu bilmiyorum :(

sahragunngor

Yeni Üye
Üç tane yavru muhabbet kuşum var. Doğduklarından beri bişeyler normal değildi sanki daha önce de anne ve babasından iki sıra yavru almıştık. Ama bu defa daha yavaş gelişim gösterdi bebekler. 5 gündür gelişimleri hızlanmıştı mutlu oluyorduk derken bugün ani bi şekilde tüylerini kaybettiler. Annesi yolmuyor kendileri kaşınıyor sanırım. Bit olabileceğini düşünerek kafese ve yuvalığa bit ilacı sıkıp temizledik. Siyah çam talaşı koyduk ve annesini yıkayıp ilaçladık. Ayrıca annesi çok güzel besliyor bizde hiçbir gün yumurta mamasını ve vitaminlerini ihmal etmedik. Kafeste ihtiyaçları olan herşey mevcut. Fakat şuan çok halsizler ara ara acı acı bağırışlarını duyuyorum elimden birşey gelmiyor. Ne olduğunu anlayan biri olur mu bana yardım edip yol gösterebilecek lütfen yardımcı olun yavrularım ölsün istemiyorum gözümden sakınıyorum onları

sahragunngor

Yeni Üye
Evet özellikle dikkat ettik yolmuyor sadece kaşıyor zaten iyi de bakıyor çocuklarına asla ayrılmıyor yanlarından aç olmasalarda besliyor

sahragunngor

Yeni Üye
Ense damlası yapmamıştık açıkçası bundan da haberimiz yoktu. Bit spreyi kullandım suprevit ama bebeklere sıkmadım annesine ve yuvalığa sıktım çocukları da havalanıp kuruduktan sonra yuvalığa yerleştirdim

sahragunngor

Yeni Üye
Şuan ki halleri :( artık fazla ağlamıyorlar sürekli uyuyorlar ve halsizler iki gün önce gayet sağlıklılardı çok üzülüyorum lütfen yardımcı olun

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Anne babasının durumu nasıl? Kanatlı uzmanı veteriner hekime götürebilirseniz daha iyi olur.

sahragunngor

Yeni Üye
Anne ve babası gayet sağlıklılar ilk defa böyle bir durumla karşılaştık bizde