• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil yardım nolursunuz

aducat

Yeni Üye
Yumurta sarısını yoğurt kıvamına getirip çay kaşığı ile yedirmeye çalıştım beceremedim. Ben de biraz daha sulandırıp şırınga ile ikisine de verdim, çoğu dışarı döküldü ama yediler de. Umarım biraz can olur onlara. Yeşil hafif elimi kavradı ama çok sıkı değil, beyazın ayakları felçli gibi pek tutunmuyor parmağıma. Tabi strese de giriyorlar elime alınca umarım iyileşirler kuşlardan da hiç anlamam çok moralim bozuldu 😢 dayanamıyorum böyle olmalarına daha çok da minikler. Keşke tüm petshoplar kapatılsa, bir daha da Eminönü’ne gitmem. Bu hayvanlar çok hasta neden veterinere götürmüyorsunuz diye söylendim ondan verdi adam. Yoksa orada ölüme terk etmiş bunları başka kafese ayırıp, çok korkuyorum umarım iyileşirler. Birbirlerinden ayıracak bir kafesim daha yok ama belki birini bir kutuya alırım gece, bilemiyorum ne yapmam gerektiğini hiç kuş beslemedim.
Şikayet etmek lazım böylelerini. Minicik canlara nasıl kıyıyorlar anlamıyorum. Çok iyi yapmışsınız onları alarak herkes yapmaz çok sağolun ❤ umarım çok iyi olurlar. Yarın hemen el mamasını temin edebilirseniz biraz toparlarlar bence.

Esra.ozcan

Yeni Üye
Tamamdır yarın sabah ilk iş el maması alacağım, kuşçulara götürsem anlarlar mı hastalıklarını?

mortsvivants

Eski Forumcu
Ben bir gün sinirden oturup ağlayacağım. Kaç gündür petshopların vicdansızlığı sinirimi bozdu. Bugün de @mortsvivants arkadaşımızın petshopta hasta olan ve kenara ayırıp ölüme terk ettikleri sultan papağanı vefat etti. Allah bunları bildiği gibi yapsın. Benim gözümde katiller. Sorsan bir de bilmiş bilmiş konuşurlar. Nefret ediyorum hepsinden.
İyi baktıklarını sandıkları o kadar yanlış şeyler var ki, profesyonel ürün diye getirdiğim ürünleri kimyasal dedi kabul etmedi. En alt kafeste resmen terk edilmişti. Tamam görüyorsun bu kuş iyi değil, öyleyse dediklerimizi bir dinle. İleri derecede tüy sekmesi olduğunu bile benden sonra farketti. Onu oradan kurtardık fakat geç kalmışız. Keşke daha öncesinde görseydim ya da onu kurtaran birileri olsaydı. O kadar vicdan yapıp kendimi suçladım ki anlatamam. Daha iyi ilgilenebilir miydim diye düşünüyorum, kendi kuşuma bile bakamadım bu yüzden. O da kuşum gibi sağlıklı olabilirdi diye. Eminönü'nü de biliyorum, böylelerinden çok daha fazla var ne yazık ki, dehşet bakımsızlar bir kere. Denetleme olmadığı sürece devam edecek, çok üzgünüm.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tabiki yazarım dm attım ama görmedi henüz. Ancak bu saatte ayıp olur, sabah erken yazayım umarım sabaha kadar durumları kötüleşmez 😔 çok teşekkür ediyorum 🙏❤
Rica ederim b vitamini varsa elinizde bir çay kaşığına 2-3 damla damlatın içirin, dolgit veya voltaren krem varsa mercimek tanesi kadar ayaklarına sürün 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İyi baktıklarını sandıkları o kadar yanlış şeyler var ki, profesyonel ürün diye getirdiğim ürünleri kimyasal dedi kabul etmedi. En alt kafeste resmen terk edilmişti. Tamam görüyorsun bu kuş iyi değil, öyleyse dediklerimizi bir dinle. İleri derecede tüy sekmesi olduğunu bile benden sonra farketti. Onu oradan kurtardık fakat geç kalmışız. Keşke daha öncesinde görseydim ya da onu kurtaran birileri olsaydı. O kadar vicdan yapıp kendimi suçladım ki anlatamam. Daha iyi ilgilenebilir miydim diye düşünüyorum, kendi kuşuma bile bakamadım bu yüzden. O da kuşum gibi sağlıklı olabilirdi diye. Eminönü'nü de biliyorum, böylelerinden çok daha fazla var ne yazık ki, dehşet bakımsızlar bir kere. Denetleme olmadığı sürece devam edecek, çok üzgünüm.
Allah görüyor ve biliyor ama ablacım onlar sessiz kulları, Rabbim kimsenin yanına bırakmaz 🤲

Üst Alt