Arkadaşlar benim 5 yaşında bir muhabbet kuşum var yaklaşık 2 sene önce salyalı kusma belirtisi ile veterinere gitmiştim. Veteriner kursak mantarı olduğu söyleyip mikostatin ilacını verdi. Bu ilacı kullandım gayet iyi sonuçlar aldım. Ama yaklaşık 5 ay önce tekrar etti aynı şekilde kusma bu sefer gene mikostatin kullandığımda malesef sonuç alamadım. Bu sefer kendim internette araştırmaya başladım. Triflucan adlı ilacı buldum suyuna katmak şartıyla yaklaşık 5 gün kullandım. Bu arada ilaç tedavilerinden sonra probiyotik ve multivitamin takviyesi yaptım. Triflucanı kullandığımdada pek bir sonuç alamadım. Şöyle bir enteresan durum var kuşum sabahları inanılmaz neşeli sanki hiç birşeyi yokmuş gibi ama öğlen ve akşam durgunlaşıyor. Daha sonrasında yaklaşık 1 hafta önce gece kuşuma bakmaya gittiğimde dışkısında kan gördüm bundan dolayı araştırmaya başladım. Koksidiyoz olabileceğinden şüphelenip başka bir veterinere gittim çektiğim dışkı fotoğraflarından koksidiyoz olduğu söyledi ve Sulphamezathine tedavisine başladım şuan 6 cı günündeyim ilk 4 gün çok iyiydi kuşum kusmaya dair hiç birşey yoktu sadece dışkısında yem vardı. Ama dün ile başlayan kusma laneti tekrar etti. Kuşumun nesi olabilir yardımcı olabilirseniz minnettar olurum az önce çektiğim fotoğraflarıda sizinle paylaşacağım. Kustuğunda ağzında mukuslu bir sıvı oluyor ve yemleri kusuyor.
Ekli dosyayı görüntüle 42274Ekli dosyayı görüntüle 42274Ekli dosyayı görüntüle 42276Ekli dosyayı görüntüle 42277Ekli dosyayı görüntüle 42278
Ekli dosyayı görüntüle 42274Ekli dosyayı görüntüle 42274Ekli dosyayı görüntüle 42276Ekli dosyayı görüntüle 42277Ekli dosyayı görüntüle 42278