• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil yardım lazım arkadaşlar.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet, çamaşır suyu ile yıkadıktan sonra iyice duruluyorum ve kurutuyorum. Evde çiçeklerim var ama çiçeklerin yanına pek gitmiyor. Yiyecek olarak da Gold Wings'in parakeet yemi var. Ayrıca sık sık ceviz, az miktarda da yeşillik, yumurta vs. veriyorum yiyor. Kafesinde kumu, kalamar taşı da mevcut.
Ceviz çok vermeyin yağlanma yapar 🤗haftada 2 kez yeterli çeyrek 👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Gördüğüm bölgelere önce oksijenli suyu sonra da Rifosili uyguladım. Umarım sağlığına kavuşacak.
Çocuğun çürüyen bölgelerine iyce dökün. 2 güne kaşıntıdan biter Allah ın izniyle. Kurudukça rifosil de gider endişe etmeyin. Şifası Rabbim den🤲🤗🦜

sevdapapaganim

Yeni Üye
Çocuğun çürüyen bölgelerine iyce dökün. 2 güne kaşıntıdan biter Allah ın izniyle. Kurudukça rifosil de gider endişe etmeyin. Şifası Rabbim den🤲🤗🦜
Tekrardan uyguladım. Bu arada dışkısı kırmızımsı renkte geliyor. Kendini kaşırken az da olsa Rifosil yediği için mi acaba?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Uygulama sonrası genişçe bir boyunluk taksanız daha iyi olur. Onu çıkarmak için uğraşır kendine daha az temas eder.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Keşke daha çok deri olan yerlere, kaşınan yerlere sürseydiniz rifosil i. Tüylere çok gelmiş 🫤 tüyler komple rifosil olmuş 🫤 dışkı da kırmızılık evet kendini temizlediği, yediği için olabilir. Beyaz peçeteye yada kağıda taze dışkı fotosu atar mısınız.

sevdapapaganim

Yeni Üye
Keşke daha çok deri olan yerlere, kaşınan yerlere sürseydiniz rifosil i. Tüylere çok gelmiş 🫤 tüyler komple rifosil olmuş 🫤 dışkı da kırmızılık evet kendini temizlediği, yediği için olabilir. Beyaz peçeteye yada kağıda taze dışkı fotosu atar mısınız.
Rifosili sürerken sanırım canı yandığından ötürü çok hareket ediyor. Bundan dolayı da tüylerine ister istemez Rifosil değiyor. Olabildiği kadar derisine uygulamaya çalışıyorum. Çekebilirsem dışkı fotoğrafını da atacağım.

sevdapapaganim

Yeni Üye
Uygulama sonrası genişçe bir boyunluk taksanız daha iyi olur. Onu çıkarmak için uğraşır kendine daha az temas eder.
Kendi yaptığım tüm boyunlukları parçalayıp çıkarıyor. Veterinerlerde özel olarak kuş boyunluğu satılıyor mu bilmiyorum. Eğer öyle bir şey varsa alacağım.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kendi yaptığım tüm boyunlukları parçalayıp çıkarıyor. Veterinerlerde özel olarak kuş boyunluğu satılıyor mu bilmiyorum. Eğer öyle bir şey varsa alacağım.
Merhaba yaralarını çürüyen bölgelerini kontrol edin lütfen. Kabuklanma var mı? Enfeksiyonu yoğun olan bölgelerde küçülme olmuş mu? Kanat altın çeker misiniz ordan belli olur☺isterseniz banyo yapabilir rifosil yeterince deriye girmiştir. Eminim bakteri ölmüştür artık. Daha önce fotoğraf atıığınız yerleri kontrol edip o bölgelere uygulayabilirsiniz artık. Çok geçmiş olsun 🤗🤲☺

sevdapapaganim

Yeni Üye
Merhaba yaralarını çürüyen bölgelerini kontrol edin lütfen. Kabuklanma var mı? Enfeksiyonu yoğun olan bölgelerde küçülme olmuş mu? Kanat altın çeker misiniz ordan belli olur☺isterseniz banyo yapabilir rifosil yeterince deriye girmiştir. Eminim bakteri ölmüştür artık. Daha önce fotoğraf atıığınız yerleri kontrol edip o bölgelere uygulayabilirsiniz artık. Çok geçmiş olsun 🤗🤲☺
Kanatlarının altındaki o cıvık sarımsı yer biraz küçülmüş gibi. Rifosil tüylerini kemik gibi sertleştirdiği için kuşu yıkamak zorunda kaldım. Daha sonrasında da fön makinesi ile kuruttum.

Üst Alt