• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil yardım kuşum çok hasta

kuzukulagi

Aktif Üye
Bol yeşillik önerdiyse kesinlikle başka kliniğe gitmelisiniz
İzmir kuş veterineri Burak Uçar yeşillik ishal yapmaz içeriği sulu olduğu için dışkının sulanması normaldir, her gün sebze hayvanın doğasına en uygun olan diyor. Biz röntgen ve dışkı analizi yaptırdık hayvandaki obezite yağlanmanın karaciğer büyümesinin sebebi tohumla beslenme ve sebze tüketiminin azlığı olduğunu söylemişti.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İzmir kuş veterineri Burak Uçar yeşillik ishal yapmaz içeriği sulu olduğu için dışkının sulanması normaldir, her gün sebze hayvanın doğasına en uygun olan diyor. Biz röntgen ve dışkı analizi yaptırdık hayvandaki obezite yağlanmanın karaciğer büyümesinin sebebi tohumla beslenme ve sebze tüketiminin azlığı olduğunu söylemişti.
İyi demiş doğru demiş lakin karaciğer hastası için söylemiş ve hergun yeşillik verin dememiş 👍😊

gokhan92

Yeni Üye
Benim kuşla ilgili söyledikleri . Kafesden zehirlenmiş olabilir dedi. Daha öncede kuşum vardı aynı kafesde ve bu kuşun yaninda baska bir kuşumda vardı oda hasta değildi.. yani bu veteriner para almak için kuşdan anlıyorum mu dedi ? Sadece kalbini dinledi ve fotoğrafda yazanları yazdı

kuzukulagi

Aktif Üye
İyi demiş doğru demiş lakin karaciğer hastası için söylemiş ve hergun yeşillik verin dememiş 👍😊
Karaciğer hastası olduğu için demedi zaten hastalık sebzesiz ve tohumla beslenmeden kaynaklı olur dedi, her gün sebze her gün yeşilliğe de çıkıyor bence ben öyle anladım. Yeniden soracağım bunu

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Her gün yeşillik verilmez. Haftada 1-2 defa ve uygun miktarlarda verilir 🙏

gokhan92

Yeni Üye
Karaciğer hastası olduğu için demedi zaten hastalık sebzesiz ve tohumla beslenmeden kaynaklı olur dedi, her gün sebze her gün yeşilliğe de çıkıyor bence ben öyle anladım. Yeniden soracağım bunu
Benim kuş durumu ile alakalıda sorarmısın

kuzukulagi

Aktif Üye
Benim kuş durumu ile alakalıda sorarmısın
Biz dışkı analizi ve röntgen ile uzaktan danışmanlık aldık. Sadece sorarak bir şey söylemezler maalesef. Tabi siz yine arayıp sorun fakat kuşunuzun durumu sıkıntılı olduğu için görmeleri gerekebilir. İstanbul Veteriner Kliniği'ni öneririm kanatlıdan iyi anlıyorlar giden tanıdıklarım var. Istanbul Kuş , Egzotik ve Pet Sağlığı Hizmetleri Istanbul Kuş , Egzotik ve Pet Sağlığı Hizmetleri

Moderatör tarafında düzenlendi:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Biz dışkı analizi ve röntgen ile uzaktan danışmanlık aldık. Sadece sorarak bir şey söylemezler maalesef. Tabi siz yine arayıp sorun fakat kuşunuzun durumu sıkıntılı olduğu için görmeleri gerekebilir. İstanbul Veteriner Kliniği'ni öneririm kanatlıdan iyi anlıyorlar giden tanıdıklarım var. Istanbul Kuş , Egzotik ve Pet Sağlığı Hizmetleri Istanbul Kuş , Egzotik ve Pet Sağlığı Hizmetleri
Forumumuzun kuralları gereğince, link paylaşımı yapmak yasaktır. İletişim bilgilerini DM yoluyla yazabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz 🙏

gokhan92

Yeni Üye
Nerede orası

hatfa54

Yeni Üye
Ben zaten telefonu açmayan veterineri anlamıyorum
Abi para gelecek ya
Niye açmıyorsun

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Abi para gelecek ya
Niye açmıyorsun
Ne demek para gelecek?! Burada bir canlının sağlığından bahsediyoruz 🙄 umarım veteriner, eczacı ve hayvan ya da insan fark etmez, canlı sağlığıyla ilgilenen kimse sizin gibi düşünmüyordur..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi para gelecek ya
Niye açmıyorsun
Veteriner hekimlerde denetleniyor ve bu yargınizi yanlış buluyorum onların işi bu ayrıca hepsinin açılış kapanış saati var 7/24 de var kanatlıdan anlayan ve anlamayanda,bu sebepler varken genel konuşmak uygun değildir 👍

gokhan92

Yeni Üye
Ne demek para gelecek?! Burada bir canlının sağlığından bahsediyoruz 🙄 umarım veteriner, eczacı ve hayvan ya da insan fark etmez, canlı sağlığıyla ilgilenen kimse sizin gibi düşünmüyordur..
Bana anlıyorum dedi ama hiç birşey yapmadı kuşum durumu aynı sadece para almak için yaptı. Hastalığın ne oldugu bile söylemedi.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bana anlıyorum dedi ama hiç birşey yapmadı kuşum durumu aynı sadece para almak için yaptı. Hastalığın ne oldugu bile söylemedi.
Sizin gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı değilmiş. Yani doktor gibi düşünün, nasıl ki kulak burun boğaz uzmanı, kardiyoloji ile ilgili yorum yapamıyorsa, kanatlı uzmanı olmayan bir veterinerin de kuşlara bakmaması gerekir. Malesef böyle yapabiliyorlar bazen ama keşke yapmasalar😢

Thab

Yeni Üye
@gokhan92 bi şuna baksana Pet doctor veteriner kliniği bu veterinerle konuşun

kuzukulagi

Aktif Üye
Sordum.cevap: Sebzeyi istediğiniz kadar verebilirsiniz sebzede sınırımız yok. Doğada zaten çoğunlukla sebze tüketiyorlar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sordum.cevap: Sebzeyi istediğiniz kadar verebilirsiniz sebzede sınırımız yok. Doğada zaten çoğunlukla sebze tüketiyorlar
İşte sorun şu ki, bu kuşlar kafeste doğup büyüyorlar ve büyük çoğunluğu doğayı pencere arkasından bile görmüyor. Bunlar doğa kuşu değil, ev kuşu. Nasıl ki evde doğup büyümüş kediler inek sütünün laktozunu sindiremeyip zehirleniyorlar (ki bizzat şahit oldum) ama dışarıda yaşayan kedilere sütün içine ekmek doğrayıp veriyoruz ve seve seve yiyip sağlıkla yaşıyorlar.. bizim evde beslediğimiz kuşlarımız da doğadakilerden işte böyle farklılar. Aradaki farkı anlamak gerekir

kuzukulagi

Aktif Üye
İşte sorun şu ki, bu kuşlar kafeste doğup büyüyorlar ve büyük çoğunluğu doğayı pencere arkasından bile görmüyor. Bunlar doğa kuşu değil, ev kuşu. Nasıl ki evde doğup büyümüş kediler inek sütünün laktozunu sindiremeyip zehirleniyorlar (ki bizzat şahit oldum) ama dışarıda yaşayan kedilere sütün içine ekmek doğrayıp veriyoruz ve seve seve yiyip sağlıkla yaşıyorlar.. bizim evde beslediğimiz kuşlarımız da doğadakilerden işte böyle farklılar. Aradaki farkı anlamak gerekir
Söylediklerinize haklı olabilirsiniz fakat bilimsel dayanak noktasını öğrenmek isterim. Dışarıdaki kedilere de süt evdeki kediler gibi çok zararlıdır. Onlar bir köşede sessizce öldüğü ya da hastalandığı için fark etmiyoruz maalesef :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani mevsimimde sebze ve meyveyi öneririm lakin istediğiniz kadar biraz fazla olmuş hayvanlarin dışarda besin zinciri olmasaydı ömürleri tabiki daha uzun ömürlü olurdu çünkü doğada istediğini istediği kadar bulup yiyebiliyor bir minik kum tanesi için kilometrelerce yol sarf eden muhabbet kuşundan söz ediyoruz.

Üst Alt