• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil Yardım İstiyorum ):

Griffon

Yeni Üye
Merhaba Sultan Papağanım yaklaşık 1 yıl önce tüy dökme mevsimine girmişti fakat haala tam olarak bitiremedi. Kanatlarında tüyler eksik. 1 senedir Uçamıyor. Veteriner tüy köklerinin güçsüz, vitamin eksikliğini olduğunu söyledi. 10 ay Veterinerin önerdiği vitamini (Pro Amınovit), son 2 aydır da Röhnfried vitamini veriyorum. Fakat haala düzelmedi ve uçamıyor. Aslında diğer bölgelerinde tüy eksikliği yok gibi. Kanat ve bazen kuyruk da sıkıntılar oluyor. Bazen kanat tüyleri sallanıyor ve çıkaramadığı için de canı acıyor. Bu konu da acil yardıma ihtiyacım var. ):

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Vitaz soltier biotin düzenli yemine katabilirsiniz. Veya nekton biotin. İnanılmaz fayda ediyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tüy köklerinde çürüme var mı? Yeni düşen bir uzun tüyün kök resmini görebilir miyim birde kuşun videosunu görelim tünekte olsun streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

Griffon

Yeni Üye
Tüy köklerinde çürüme var mı? Yeni düşen bir uzun tüyün kök resmini görebilir miyim birde kuşun videosunu görelim tünekte olsun streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍
Biraz inat etse de cevizle kandırıp daha detaylı fotoğraflar çektim ve videosunu da ekledim. İncelemenizi bekliyorum hocam

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence tüy virüsü var ve bunun ilacı yok malesef sadece bağışıklığı güçlu tutmanız gerekmektedir

Griffon

Yeni Üye
Bence tüy virüsü var ve bunun ilacı yok malesef sadece bağışıklığı güçlu tutmanız gerekmektedir
Tüy virüsü nedir hocam internette biraz araştırdım ama bulamadım. Umarım sağlığını tehlikeye atıcak birşey değildir. Yukarıda ki arkadaşın önerdiği gibi Biotin kullanmamın sakıncası varmıdır. Şuan sadece Röhnfried Multivitamin + Röhnfried Probiyotik kullanıyorum. Biotin olarak da tavsiyeniz varmıdır

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tüy virüsü nedir hocam internette biraz araştırdım ama bulamadım. Umarım sağlığını tehlikeye atıcak birşey değildir. Yukarıda ki arkadaşın önerdiği gibi Biotin kullanmamın sakıncası varmıdır. Şuan sadece Röhnfried Multivitamin + Röhnfried Probiyotik kullanıyorum. Biotin olarak da tavsiyeniz varmıdır
Röhnfried BT amin Forte veya nekton biotin kullanabilirsiniz. Ben de tüy hastalığı olduğunu düşünüyorum. Tüy virüsü dikkatli olunması ve bağışıklığını güçlü tuttuğunuz takdirde kuşu direkt olarak etkilemez. Ayrıca gen yoluyla bulaşan bir hastalık olduğu için bu hastalığa sahip olan kuşların üretime alınmaması gerekir, ki yavrularında da aynı hastalık olmasın

Griffon

Yeni Üye
Röhnfried BT amin Forte veya nekton biotin kullanabilirsiniz. Ben de tüy hastalığı olduğunu düşünüyorum. Tüy virüsü dikkatli olunması ve bağışıklığını güçlü tuttuğunuz takdirde kuşu direkt olarak etkilemez. Ayrıca gen yoluyla bulaşan bir hastalık olduğu için bu hastalığa sahip olan kuşların üretime alınmaması gerekir, ki yavrularında da aynı hastalık olmasın
Merhaba normalde papağanımı çiftleştirmek istiyordum fakat böyle bir durum olduğunu bana söylediğiniz için teşekkür ederim. Kesinlikle bunu dikkate alıcam. Daha 1 kuşun acısını zor çekerken çiftleştirmeue gerek yok. Önerdiğiniz vitaminlerden Röhnfried olanı almayı düşünüyorum çünkü bildiğim ve sevdiğim marka. Şuan kullandığım bütün ürünleri yazsam, siz her hangi bir eksik, vermem gereken meyve sebze vb varsa öneride bulunur musunuz. Ben tam olarak bilmediğim için bütün verdiğim herşeyi yazıyorum. Ayrıca bütün bu vitaminleri vb aynı süreçte vermenin sıkıntısı olur mu acaba.

Röhnfried Gerwit-W
Röhnfried Probiyotik
Röhnfried BT Amin Forte (Alıcam)
GoldenWings Yem
GoldenWings Gaga Taşı
GoldenWings Kuş Kumu
GoldenWings Yulaf Tohumu
Arada ceviz, elma, muz başka şey vermiyorum.
(Marul yemiyor, veteriner yeşillik verin demişti marul hariç başka öneri varmı)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba normalde papağanımı çiftleştirmek istiyordum fakat böyle bir durum olduğunu bana söylediğiniz için teşekkür ederim. Kesinlikle bunu dikkate alıcam. Daha 1 kuşun acısını zor çekerken çiftleştirmeue gerek yok. Önerdiğiniz vitaminlerden Röhnfried olanı almayı düşünüyorum çünkü bildiğim ve sevdiğim marka. Şuan kullandığım bütün ürünleri yazsam, siz her hangi bir eksik, vermem gereken meyve sebze vb varsa öneride bulunur musunuz. Ben tam olarak bilmediğim için bütün verdiğim herşeyi yazıyorum. Ayrıca bütün bu vitaminleri vb aynı süreçte vermenin sıkıntısı olur mu acaba.

Röhnfried Gerwit-W
Röhnfried Probiyotik
GoldenWings Yem
GoldenWings Gaga Taşı
GoldenWings Kuş Kumu
GoldenWings Yulaf Tohumu
Röhntfried BT amin fort tüy için güzel ama tüy hastalığı olan kuşta yetersiz kalıyor. Buna ilaveten biotin kullanmanızı o yüzden tavsiye ediyorum. BT amin Forte artı yazdığım bioin markalarından birini yani iki ürünü birlikte kullanmanızı tavsiye ederim.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bağışıklığını kuvvetli tutmanız gerekiyor ayrıca eşe atmayın ve yanına herhangi bir kuş yaklaştırmayın onada bulaşır

Griffon

Yeni Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz?
Şehmus hocam kuşumun bu şekilde tüy dökmesi vb gibi durumlarının soğuk algınlığı ile alakası olabilir mi ? Soğuk algınlığı belirtilerini okudum ve az çok kuşumdakilerle aynıya benziyor. Ve kuşum da bu tüy dökme evresine girdiğinden beri (1 yıl) titriyor. Soğuk algınlığı titremesi 1 yıl kalırmı ama aklıma takıldı.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye

Röhnfried Gerwit-W
Röhnfried Probiyotik
GoldenWings Yem
GoldenWings Gaga Taşı
GoldenWings Kuş Kumu
GoldenWings Yulaf Tohumu
Burak Uçar'ın instagram hesabından almıştım.

Üst Alt