• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil yardım eder misiniz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kursak tarafına baktınız mı acaba yani böyle karın kursak tarafında bir sivrilik varmı ? Yada kusma gibi bir durum gozlemlediniz mi

Twetty37

Yeni Üye
Besleyin hayvanı yetersiz besleniyor 👍
Suyun içinde vitamin var her gün yemini tazeliyorum o dallardan da var başka buğday serpiştim yemin üstüne yemi değiştirince sürekli önce çekirdekleri yiyor bende fazla karıştırmak istemiyorum çekirdek karaciğer yağlanması yapıyormuş diye

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Cereyan çarpmış olabilir odanın durumu nasil oda ısısı ? Kendini kabartma bazen hastalık içinde olmaz usuduklerinde de kendilerini kabartilar maksat üşümemek için kanat altındaki ısılarini korumak icin

Twetty37

Yeni Üye
Cereyan çarpmış olabilir odanın durumu nasil oda ısısı ? Kendini kabartma bazen hastalık içinde olmaz usuduklerinde de kendilerini kabartilar maksat üşümemek için kanat altındaki ısılarini korumak icin
Ne çok sıcak ne çok soğuk geceleri soğuk oluyor diye kafesini battaniyeyle örtüyorum altına sıcak su torbası yapıyorum sıcak oluyor çok abartılcak bi sıcak değil ama

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ufak bir rüzgar esintisi de onların usutmesine soğuk algınlığı almasına sebep olabilir bazen sıcak su torbası bile yetmiyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Benim gibi kuslarinizi salonda mi besliyorsunuz benim kuşlarım gündüzleri pek uyumazlar ancak enerjilerini attıklarında dinlenirler. Akşamları sakın oluyorlar ses duymadıkları sürece akşam uyuyup sabah erken kalkarlar genelde uyuma saatleri akşam 8-9 gibi

Twetty37

Yeni Üye
Benim gibi kuslarinizi salonda mi besliyorsunuz benim kuşlarım gündüzleri pek uyumazlar ancak enerjilerini attıklarında dinlenirler. Akşamları sakın oluyorlar ses duymadıkları sürece akşam uyuyup sabah erken kalkarlar genelde uyuma saatleri akşam 8-9 gibi
Biraz daha büyük olduğu için salonda beslemek zorundayım. Dün 11 gibi yattı 12 de olabilir saat 9 gibi uyandı bi yarım saat kadar kafesten çıktı gezdi uçmaya çalıştı kafese girince uyku moduna geçti bende kapadım biraz sıcak olsun diye kafasını gömdü arada açıypr gözünü

Twetty37

Yeni Üye
Of çok zormuş canlı beslemek bişey olucak diye çok korkuyorum

Omerft18

Paylaşımcı
Of çok zormuş canlı beslemek bişey olucak diye çok korkuyorum
Yeni geldiği için o da siz de streslisiniz anlaşılan. Birbirinize biraz zaman tanıyın onu ürkütmeyin uzaktan seyredebilirsiniz. İlerleyen günlerde kafese ve ortama alıştıkça kuşunuzla konuşarak kendinizi tanıtabilirsiniz ☺

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben onun hasta olduğunu düşünüyorum ya soğuk algınlığı aldı Şehmus bey ve Taha beyin de dediği gibi yetersiz beslenmiş ve hastalanmış olabilir sanırsam kafesinizde kalamar kemiği de yok heralde. Varsa da ben görmedim büyük ihtimalle. Ama bence bir kanatli uzmana goturmenizde fayda var hem dışkı yönünden tahlili yapılır hemde kursak enfeksiyonu da geçirmiş olabilir yem yeme durumu da yoksa zaten yem kırma olanağı da çok düşük. Ve mümkünse kafesten dışarıya salmayin, halsizligi olursa düşup zarar verebilir kendine. En azından kuşun ateş ısısına da bakarlar. Papağanlar da ateşin minimum 39-41 derece olması gerekiyormuş bende kanatlı uzman doktorumuzdan öğrenmiştim. Anüs bölümünden ölcüyorlar zaten vücut ısılarını. Sürekli kursak kontrolü yapın yem yemedigine bakın tedavi için de geç kalmayın. Durumu ilerlerse geç kalabilirsiniz onun hayatı için

Twetty37

Yeni Üye
Ben onun hasta olduğunu düşünüyorum ya soğuk algınlığı aldı Şehmus bey ve Taha beyin de dediği gibi yetersiz beslenmiş ve hastalanmış olabilir sanırsam kafesinizde kalamar kemiği de yok heralde. Varsa da ben görmedim büyük ihtimalle. Ama bence bir kanatli uzmana goturmenizde fayda var hem dışkı yönünden tahlili yapılır hemde kursak enfeksiyonu da geçirmiş olabilir yem yeme durumu da yoksa zaten yem kırma olanağı da çok düşük. Ve mümkünse kafesten dışarıya salmayin, halsizligi olursa düşup zarar verebilir kendine. En azından kuşun ateş ısısına da bakarlar. Papağanlar da ateşin minimum 39-41 derece olması gerekiyormuş bende kanatlı uzman doktorumuzdan öğrenmiştim. Anüs bölümünden ölcüyorlar zaten vücut ısılarını. Sürekli kursak kontrolü yapın yem yemedigine bakın tedavi için de geç kalmayın. Durumu ilerlerse geç kalabilirsiniz onun hayatı için
Çok teşekkürler bilgileriniz için yemini yiyor güzel ama işte durgun

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kafesten salmamanizı öneririm yine de.

Üst Alt