• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! ACİL!! Sultan papağanımın üstüne bastılar

ebrukayikci

Yeni Üye
Yeğenim yanlışlıkla üstüne bastı boynunu büküyor, çok arada başını kaldırabiliyor. Gözünün birinde kan toplanmış gibi kapatamıyor, bazen hırıltılı nefes alıyor, çok hareket etmiyor yapabileceğimiz bir şey var mı. Veterinere götürdük kuşlara çok müdahale edemediklerini söyledi kafasını kaldırabildiği için kırık olmadığını söyledi ağrı kesici falan verdi eve geldik ama ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar, çok geçmiş olsun. Nerede ikamet ediyorsunuz?
İç kanama ve kırılma olabilir. Bulunduğunuz şehirde veteriner fakültesi varsa götürün vakit kaybetmeden.
Gözüne gentagut göz damlası ve teramisin göz kremi kullanın.

ebrukayikci

Yeni Üye
Isparta'dayız ve veteriner fakültesi yok :'(((( şu an uyuyor yaralı gözü hâlâ kapanmıyor titremesi azaldı ama bazen hırıltılı ses geliyor ve az önce kaka yaptı kanlı değildi boynunu hareket ettirebiliyor kaldırabiliyor ama yine de genellikle boynu yana doğru bükük duruyor. Öneri ve bilgi için de çok teşekkür ederim besleme için veteriner küçük kavanoz içindeki bebek mamalarından şırıngayla az az verebilirsiniz dedi suyu da aynı şekilde. Umarım hayata tutunabilir. Evde onu rahat ettirebilmek için ne yapabiliriz ortamı nasıl olmalı soğuk mu sıcak mı boynu için ne yapmalıyız boynunu zorlamıyoruz ama öyle kalmasından da korkuyoruz bir ilaç vs kullanmalı mıyız hiçbir fikrimiz yok 😭😭😭😭

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Isparta'dayız ve veteriner fakültesi yok :'(((( şu an uyuyor yaralı gözü hâlâ kapanmıyor titremesi azaldı ama bazen hırıltılı ses geliyor ve az önce kaka yaptı kanlı değildi boynunu hareket ettirebiliyor kaldırabiliyor ama yine de genellikle boynu yana doğru bükük duruyor. Öneri ve bilgi için de çok teşekkür ederim besleme için veteriner küçük kavanoz içindeki bebek mamalarından şırıngayla az az verebilirsiniz dedi suyu da aynı şekilde. Umarım hayata tutunabilir. Evde onu rahat ettirebilmek için ne yapabiliriz ortamı nasıl olmalı soğuk mu sıcak mı boynu için ne yapmalıyız boynunu zorlamıyoruz ama öyle kalmasından da korkuyoruz bir ilaç vs kullanmalı mıyız hiçbir fikrimiz yok 😭😭😭😭
Çok geçmiş olsun, son durum nedir ? Ortam sıcaklığı normal olmalı hava akımı olmamalı cereyan rüzgar veya klimada kalmamalı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bebek maması vermeyin. Elle besleme maması ve aparatı alıp onunla besleyin. Dışkı kanlı değilse iç kanama olmamış demek ki ama yinede gözlem altında tutun.
Bu konu hakkında daha fazla bilgim yok maalesef. O yüzden bir öneri ya da ilaç tavsiye edemiyorum. @Demet bükay @Şehmus BAKIR etiketliyorum. Gördüklerinde yorum yapacaklardır.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bebek maması vermeyin. Elle besleme maması ve aparatı alıp onunla besleyin. Dışkı kanlı değilse iç kanama olmamış demek ki ama yinede gözlem altında tutun.
Bu konu hakkında daha fazla bilgim yok maalesef. O yüzden bir öneri ya da ilaç tavsiye edemiyorum. @Demet bükay @Şehmus BAKIR etiketliyorum. Gördüklerinde yorum yapacaklardır.
Çok zor bir durum inşallah acısı az olur😔😔🤲

ebrukayikci

Yeni Üye

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Sanırım video yüklemeye çalışıyorsunuz , video için adımlar ; 1717410473581.png

ebrukayikci

Yeni Üye
Teşekkür ederim. Bebek mamasını götürdüğümüz veteriner söylediği için almıştık. Ama dediğiniz mamayı ve aparatı alacağız öneriniz için teşekkür ederim.

ebrukayikci

Yeni Üye
Şu an daha iyi durumda sanırım. Kafasını daha düz tutabiliyor gözünü kapatabiliyor. Ama 1 2 damla su içtiğinle kanlı bir öksürüğü oldu veteriner dili yara olmuş demişti ama iç kanamadan korkuyoruz inşallah öyle değildir. Ama o öksürükten sonra hırıltısı kesildi biraz canlandı. Şu an normal şartlardaki odada uyuyor. Bilgi için teşekkür ederimm

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Şuanda nasıl durumu ? Beyaz petece üzerine yeni yaptığı dışkılarını fotoğraflarını yükleyebilir misiniz

ebrukayikci

Yeni Üye
Kakası siyah renkte ama bir kan görmedik mendille silerken de dikkat ettim ama taze kan ya da kırmızılık yoktu sanırım yuttuğu kandan dolayı böyle oldu şu anda ise sürekli bir uyku halinde çok yorgun görünüyor onu rahatsız etmemeye çalışıyoruz bugün kanatlarını kullanabildi kırık yok gibi ama gagası morarmış sanırım siyah bir renk aldı önerdiğiniz bir krem merhem var mıdır? Biraz daha canlandı gibi ama yine de kötü durumda çok yemek yemiyor ve su içmiyor :(((

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kakası siyah renkte ama bir kan görmedik mendille silerken de dikkat ettim ama taze kan ya da kırmızılık yoktu sanırım yuttuğu kandan dolayı böyle oldu şu anda ise sürekli bir uyku halinde çok yorgun görünüyor onu rahatsız etmemeye çalışıyoruz bugün kanatlarını kullanabildi kırık yok gibi ama gagası morarmış sanırım siyah bir renk aldı önerdiğiniz bir krem merhem var mıdır? Biraz daha canlandı gibi ama yine de kötü durumda çok yemek yemiyor ve su içmiyor :(((
Siyah dışkı iyi değil maalesef ki , kursaktan beslenme yapılması gerekiyor ve dışkıdan dolayı veteriner görmesi gerekir

ebrukayikci

Yeni Üye
Bugün veterinere tekrar götürdük durumu daha iyi dedi o da siyah kaka çok iyi değil ama daha hareketlenmiş toplanmış dedi antibiyotik verdi onu kullanacağız 5 gün ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederiiz inşallah iyileşecek

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Bugün veterinere tekrar götürdük durumu daha iyi dedi o da siyah kaka çok iyi değil ama daha hareketlenmiş toplanmış dedi antibiyotik verdi onu kullanacağız 5 gün ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederiiz inşallah iyileşecek
Siyah dışkı genellikle iç organ hasarı, sorunu veya açlıktan olur diye biliyorum fakat iyi olmasına sevindim umarım ilaçtan dolayı öyledir rengi :)

Üst Alt