• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

acil muhabbet kuşumda karaciger büyümesi var

zsudeh

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
karaciger büyümesi, akciger, ve ayağında his kaybı
Kullanılan İlaç
largopen,mikostatin, devit-3, cleansing tea, special force, maxim care
Merhaba, muhabbet kuşumun 2-3 haftadır sağ ayağında basmama problemi vardı bulundugum şehirde 2 veterinere götürdük ve avicarein multivitamin, multimineral ve d3, ve bir ağrı kesicisini kullanmamı önerdiler. daha sonra internetten gördüğüm üzeri kuşumu izmirdeki kuş veteri kliniğine götürdük (burak bey) burada asıl ayağı için götürmüşken muayene sonrası karnının altında şişlik olduğunu ve röntgen çekilmesini söyledi. röntgenden sonra karacigerinin cok büyüdüğünü ve akcigerinde problem oldgunu, ve dışkısında mantar oldugunu söyledi. kendi markası olan special ve maxim adlı iki takviyesi, largopen adlı bir antibiyotik, mikostatin, devit-3, g500 ve c vitamınj takviyesi ve cleansing tea kullanmamızı söyledi. muhabbet kusum 29.8gr oldugu icin ayrıyetten a21 mama kullanması gerektigini söyledi. burada diger baslıklara bakınca cok fazla oldugu söylenmis bu yüzden korktum ve ne yapacağımı bilemedim, lütfen yardımcı olun. IMG_9461.jpegIMG_9462.jpeg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, muhabbet kuşumun 2-3 haftadır sağ ayağında basmama problemi vardı bulundugum şehirde 2 veterinere götürdük ve avicarein multivitamin, multimineral ve d3, ve bir ağrı kesicisini kullanmamı önerdiler. daha sonra internetten gördüğüm üzeri kuşumu izmirdeki kuş veteri kliniğine götürdük (burak bey) burada asıl ayağı için götürmüşken muayene sonrası karnının altında şişlik olduğunu ve röntgen çekilmesini söyledi. röntgenden sonra karacigerinin cok büyüdüğünü ve akcigerinde problem oldgunu, ve dışkısında mantar oldugunu söyledi. kendi markası olan special ve maxim adlı iki takviyesi, largopen adlı bir antibiyotik, mikostatin, devit-3, g500 ve c vitamınj takviyesi ve cleansing tea kullanmamızı söyledi. muhabbet kusum 29.8gr oldugu icin ayrıyetten a21 mama kullanması gerektigini söyledi. burada diger baslıklara bakınca cok fazla oldugu söylenmis bu yüzden korktum ve ne yapacağımı bilemedim, lütfen yardımcı olun. Ekli dosyayı görüntüle 74432Ekli dosyayı görüntüle 74433
Merhaba geçmiş olsun
@Şehmus BAKIR hocamız yardımcı olacaktır

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
teşekkür ederim bekliyor olacağım🤲🏻
Öncelikle malum veterinerin verdiği ilaçları kullanmayınız size bir dost tavsiyesi neden bilinmez neredeyse giden her canlıda karaciğer, akciğer, mantar var sizin yavrunuz da yoktur demiyorum yanlış anlamayın bu yazdıklarımı tecrübe etmişlerden birisi de benim burada bir çok kişiyi etiketleyebilirim ama gerek yok asıl konuya gelelim öncelikle yavrunuzun beyaz peçete üzerine birikmiş güncel dışkı resmini ve bir videosunu eklermisiniz? Mantar ileri seviyede değil ise zeolitli el besleme öneririm. Röntgeni almakla iyi yapmışsınız @Şehmus BAKIR hocamız bir yorumlasın duruma göre yönlendirecektir.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Largopen Yerine Başka Antibiyotik Kullanmanızı Tavsiye Ederim. Çünkü İçeriğinde Karaciger Hastalarında Kullanılmaması gerektiği Yazıyor. Bizede Burak Bey Vermişti İlacı. Ben Kullanmadım. İçeriğini Okuyun Lütfen Karaciğeri Daha Çok Yorar. Cleansing Tea İlacını Bende Uzun zaman Kullandım ama Kuşlara Ağır Gelen Bir İlaçtır. Ben Diyet ve Bol Bol Egzersiz Öneririm. Eğer İlla Karaciger İlacı Kullanırım Derseniz Versele Laganin Karaciger Koruyucu Var Tavsiye Ederim. Ben Ekstra Hepacarnitol Kullanıyorum Haftada 1 2 Defa.

Son düzenleme:

zsudeh

Yeni Üye
Öncelikle malum veterinerin verdiği ilaçları kullanmayınız size bir dost tavsiyesi neden bilinmez neredeyse giden her canlıda karaciğer, akciğer, mantar var sizin yavrunuz da yoktur demiyorum yanlış anlamayın bu yazdıklarımı tecrübe etmişlerden birisi de benim burada bir çok kişiyi etiketleyebilirim ama gerek yok asıl konuya gelelim öncelikle yavrunuzun beyaz peçete üzerine birikmiş güncel dışkı resmini ve bir videosunu eklermisiniz? Mantar ileri seviyede değil ise zeolitli el besleme öneririm. Röntgeni almakla iyi yapmışsınız @Şehmus BAKIR hocamız bir yorumlasın duruma göre yönlendirecektir.
ilaçları kullanmaya başlayalı 3 gün oldu. başlamadan önce çektiğim en son dışkısı bu halde. ilaclardan sonra bazen sıvı yapıyor (son eklediğim fotoğraf) fakat sorduğumuzda a21 mamadan dolayı olabileceğini söylediler

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
@EzgiA arkadaşıma katılıyorum bizim çocukta da var karaciğer yağlanması Cleansing Tea bende kullandım işe yarıyor evet ancak farklı yan etkileri olabiliyor kısa sürede bıraktım Hepacarnitol bir tık iyi ancak dediği gibi diyet yem, mevsim sebze ve bol sporla bunlara gerek kalmadı şükür gayet iyi gidiyor şuan kontroller de gayet sağlıklı ancak hareket çok önemli.

zsudeh

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Largopen Yerine Başka Antibiyotik Kullanmanızı Tavsiye Ederim. Çünkü İçeriğinde Karaciger Hastalarında Kullanılmaması gerektiği Yazıyor. Bizede Burak Bey Vermişti İlacı. Ben Kullanmadım. İçeriğini Okuyun Lütfen Karaciğeri Daha Çok Yorar. Cleansing Tea İlacını Bende Uzun zaman Kullandım ama Kuşlara Ağır Gelen Bir İlaçtır. Ben Diyet ve Bol Bol Egzersiz Öneririm. Eğer İlla Karaciger İlacı Kullanırım Derseniz Versele Laganin Karaciger Koruyucu Var Tavsiye Ederim. Ben Ekstra Hepekartinal Kullanıyorum Haftada 1 2 Defa.
largopenin ben karaciger büyümesi icin verildiğini sanıyodum oysa😔 içeriğini araştıracağım ve sizin de söylediğiniz ilacları inceleyeceğim teşekkür ediyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İlaç kullanımında zaten değişecektir dışkı sabah altına beyaz peçete serip birden fazla dışkı resmi paylaşırmısınız birde videosunu da ekleyin lütfen yavrunuzun,

1734909744062.png

zsudeh

Yeni Üye
@EzgiA arkadaşıma katılıyorum bizim çocukta da var karaciğer yağlanması Cleansing Tea bende kullandım işe yarıyor evet ancak farklı yan etkileri olabiliyor kısa sürede bıraktım Hepacarnitol bir tık iyi ancak dediği gibi diyet yem, mevsim sebze ve bol sporla bunlara gerek kalmadı şükür gayet iyi gidiyor şuan kontroller de gayet sağlıklı ancak hareket çok önemli.
evet bizde bolca sebze, karaciğere iyi gelen yeşillikler vermeye calısıyoruz. bu diyet yem dediginiz ak darı mı oluyor acaba?

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
evet bizde bolca sebze, karaciğere iyi gelen yeşillikler vermeye calısıyoruz. bu diyet yem dediginiz ak darı mı oluyor acaba?
Şehmus hocamız hastanın durumuna göre tohumlardan hazırlıyor bu ihtayaca göre değişiyor. Ayağı için ne dedi size teşhisi ne oldu?

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
largopenin ben karaciger büyümesi icin verildiğini sanıyodum oysa😔 içeriğini araştıracağım ve sizin de söylediğiniz ilacları inceleyeceğim teşekkür ediyorum
Largopen Şuan Piyasada Bulunmuyor. Uzun Zamandır Dolar Kurundan Dolayı Yok Maalesef. Muadili Klomeks Var. Aldınız mı Bilmiyorum ama Bize Bu Önerilmişti Hekim Tarafından. Antibiyotik Zaten Başta Karaciğeri En Çok Yoran Şeylerin Başında Geliyor. Bence Başka Bir Hekime Gösterin Yavrunuzu.

zsudeh

Yeni Üye
Şehmus hocamız hastanın durumuna göre tohumlardan hazırlıyor bu ihtayaca göre değişiyor. Ayağı için ne dedi size teşhisi ne oldu?
fotoğrafta eklediğim bilek kısmında his kaybı olduğunu, mineral eksiği olduğunu söyledi fakat tam olarak iyileşip iyileşemeyeceğini söylemedi, ayaktan çok karacigerinde problem oldugunu söyleyip ona göre ilaclar önerdi.

zsudeh

Yeni Üye
Largopen Şuan Piyasada Bulunmuyor. Uzun Zamandır Dolar Kurundan Dolayı Yok Maalesef. Muadili Klomeks Var. Aldınız mı Bilmiyorum ama Bize Bu Önerilmişti Hekim Tarafından. Antibiyotik Zaten Başta Karaciğeri En Çok Yoran Şeylerin Başında Geliyor. Bence Başka Bir Hekime Gösterin Yavrunuzu.
cuma günü veterinere götürdük ve o gün eczaneden aldık aslında largopeni 125mg olanını. 0.02 ml olarak verdik 3 gün boyunca. dediginiz gibi ben de cok fazla ilac vs olunca süphelendim daha kötüye gitmesin yanlış tedaviden..😔

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Siz bence sabahı bekleyin Şehmus hocamla bir görüşün daha sonra @EzgiA ve @Aslı Ö. arkadaşlarımız İzmir de kendilerinin de tecrübeleri fazla önerecekleri bir veterinere gidip eliniz de ki sonuçları tekrar gösterin ancak teşhis için bir şey söylemeyin mantar içinde dışkıyla beraber kursaktan analiz de isteyin gerek yok derse de siz isteyin emin olunsun ve sonuçların hepsinin resmini net şekilde isteyin yada fotoğrafını çekin.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Anladim.Evet Biraz fazla İlaç Verilmiş Yavrunuza. Ben Burak Bey'e Uzun Zaman Gittim Forumda Izmirde Olan Arkadaşlarımızdan da Bir Cok Kişi Gitmiştir. Önermiyorum Kendisini Cok fazla Hastalık Çok Fazla İlaç Yüklemesi Yapıyor. Sizin Evladiniz Zaten Çok Zayıf Şuan
Bağışıklığı Güçlenmesi Lazım. Sizin Diğer Gittiğiniz Hekim Hangisi Farklı Bir Veteriner Hekim Onerelim İsterseniz.

zsudeh

Yeni Üye
Siz bence sabahı bekleyin Şehmus hocamla bir görüşün daha sonra @EzgiA ve @Aslı Ö. arkadaşlarımız İzmir de kendilerinin de tecrübeleri fazla önerecekleri bir veterinere gidip eliniz de ki sonuçları tekrar gösterin ancak teşhis için bir şey söylemeyin mantar içinde dışkıyla beraber kursaktan analiz de isteyin gerek yok derse de siz isteyin emin olunsun ve sonuçların hepsinin resmini net şekilde isteyin yada fotoğrafını çekin.
tamamdır, teşekkür ediyorum yardımlarınız icin

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu görebilir miyim

zsudeh

Yeni Üye
Anladim.Evet Biraz fazla İlaç Verilmiş Yavrunuza. Ben Burak Bey'e Uzun Zaman Gittim Forumda Izmirde Olan Arkadaşlarımızdan da Bir Cok Kişi Gitmiştir. Önermiyorum Kendisini Cok fazla Hastalık Çok Fazla İlaç Yüklemesi Yapıyor. Sizin Evladiniz Zaten Çok Zayıf Şuan
Bağışıklığı Güçlenmesi Lazım. Sizin Diğer Gittiğiniz Hekim Hangisi Farklı Bir Veteriner Hekim Onerelim İsterseniz.
ben denizlide yaşıyorum, burada kuşlarla ilgilenen iki veterinere götürdüm açıkcası ayağı için götürdüğüm için başta iki veterinerde sadece eliyle kontrol edip kırık olmadığını söyledi ve bu avicarein bahsettiğim takviywlernin yeterli olucağını söylediler, ben içim rahat etmeyince ve ismini çok duydugum icin burak beye götürmeyi tercih ettim, yemesi icmesinde bir problem olmayınca hic karaciger problemi veya mantsr olucağını düşünmemiştim oraya gidince öğrendim, sizin izmirde önerebileceginiz veterinerler varsa memnun olurum