• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! ACİL muhabbet kuşum solunum problemi

Cemos

Yeni Üye
6 yaşında bir muhabbet kuşum var. 2 aylıkken sokaktan bulduk, ne yaptıysak kendimize alıştıramadık, hep korkak ve panik bi hali vardı.
1 hafta evde yalnız kaldı seyehatten dolayı, (daha önce de 2-3 gün yalnız kaldığı olmuştu.)
Döndüğümde inleme benzeri kısık bir ötüş sesi, nefesle birlikte gelen tık tık sesi, ve kuyruğunda ileri geri bir hareket vardı.
Hemen veterinerine götürdüm baytril adında antibiyotik başladık. Sabah akşam 1’er damla verdim. Bir de vitamin verdim 3’er kez. 7. Gün ama hala bir düzelme yok, ötmeyi hiç bırakmıyor ama çok tiz ama kısık bi sesle ötüyor.
veteriner mantara yönelik yeni bi tedaviye başlayacağız dedi ama kuşum kötüye gider diye korkuyorum. Acil yardım

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
6 yaşında bir muhabbet kuşum var. 2 aylıkken sokaktan bulduk, ne yaptıysak kendimize alıştıramadık, hep korkak ve panik bi hali vardı.
1 hafta evde yalnız kaldı seyehatten dolayı, (daha önce de 2-3 gün yalnız kaldığı olmuştu.)
Döndüğümde inleme benzeri kısık bir ötüş sesi, nefesle birlikte gelen tık tık sesi, ve kuyruğunda ileri geri bir hareket vardı.
Hemen veterinerine götürdüm baytril adında antibiyotik başladık. Sabah akşam 1’er damla verdim. Bir de vitamin verdim 3’er kez. 7. Gün ama hala bir düzelme yok, ötmeyi hiç bırakmıyor ama çok tiz ama kısık bi sesle ötüyor.
veteriner mantara yönelik yeni bi tedaviye başlayacağız dedi ama kuşum kötüye gider diye korkuyorum. Acil yardım
Veteriner kontrolü altında ilerliyorsanız korkmayın inşallah düzelir. Formda ki tecrübeli üyelerimiz de bir yorum yapıcaktır mutlaka 😊🙏🏻

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba hekim öncelikle bakteriyel bir sorun olarak gördü sanırım ve baytril verdi. Düzelme olmadıysa diğer ihtimal mantar kaynaklı solunumda sıkıntı da olabilir. Ama başka bir ihtimal karaciğer büyümeside solunumu etkiler. Röntgen çekimi oldu mu acaba.

Üst Alt