• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Acil kuşumun poposundan kan gelmiş şimdide kusuyor lütfem

Es53

Yeni Üye
Merhaba tekrar rahatsız ediyorum bugun ilaçların vitaminlerin 2. Günündeyim birde ilk veterinere götürdüğümde gece aksam verilmişti, bugun böyle dinleniyor full uyuyor sabah cok az yeminden yedi yine seçerek yiyor suyunu içti biraz mandalla oynadı genel hali bu şekilde muhtemelen ayağınında ekstra öyle olması eklentisi ile ekstra durgun bugun yaptığı dışkısınıda sizinle paylasıyorum hala ishali geçmedi kacıncı günden ilaçların etki etmesini beklemem gerekiyor

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba dışkı rengi hala normal sayılmaz enfeksiyon devam ediyor büyük ihtimalle. Eğer doğru teşhis ve doğru ilaç verildiyse kesin bir süre veremem ama kuşun durumuna bağlı olarak üç, dört yada beş günden itibaren iyileşme eğilimi gösterir diye düşünüyorum. O şekilde durması da ayak hasarından dolayı.

Es53

Yeni Üye
Tamamdır o halde kontroldeyim birkaç gün daha 🙏🏻 ayak hasarı icinde veterinerde kendi haline bırakın nasıl rahat ediyosa o sekilde dinlendirsin kendini dedi kırık olacağını zannetmiyorum dedi, umarım kırık yoktur renginde hala bir morarma vs yok sadece bazen o ayağına hala tam i güvenemiyor gibi takipteyim onunda

Es53

Yeni Üye
Merhaba dışkı rengi hala normal sayılmaz enfeksiyon devam ediyor büyük ihtimalle. Eğer doğru teşhis ve doğru ilaç verildiyse kesin bir süre veremem ama kuşun durumuna bağlı olarak üç, dört yada beş günden itibaren iyileşme eğilimi gösterir diye düşünüyorum. O şekilde durması da ayak hasarından dolayı.
Merhaba bugunde yine antibiyotiğibi digestive serumu ayrıca pembe vitamini verdim genel olarak durgun ve uyuyor tüylerini temizliyor sureklı kendini temizliyo ama benimle parmağımı kafese soktuğumda hala oynamıyo tepki vermiyor cok üzülüyorum böyle oldukca acaba işe yaramıyormu diyorum veya cok mu sabırsızım diyorum kakasıda hala ishal iştahıda az cok az yiyor 😪

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bugunde yine antibiyotiğibi digestive serumu ayrıca pembe vitamini verdim genel olarak durgun ve uyuyor tüylerini temizliyor sureklı kendini temizliyo ama benimle parmağımı kafese soktuğumda hala oynamıyo tepki vermiyor cok üzülüyorum böyle oldukca acaba işe yaramıyormu diyorum veya cok mu sabırsızım diyorum kakasıda hala ishal iştahıda az cok az yiyor 😪
Hangi ilaçları verdi bilginiz var mı. Ve dozajını nasıl veriyorsunuz sulukta mı ağızdan damla şeklinde mi

Es53

Yeni Üye
Antibiyotik ve pembe mineralli serumu şırınga ile verdi antibiyotiği 12 saatte bir damla olarak mineralli pembe serumu da sabah öğle aksam 1 damla vermemi ama halsiz gördüğümde günde 4-5 kere verebileceğimi söyledi. Avicare marka Digestive serumuda günde 1 kere bir damla olarak verdi . Haricinde geceleri suyunu yenilerken 100 ml 1 şase avicare probiyotik & enzyme şasesini suluğuna koyup veriyorum gece anbiyotiğini falan verdikten sonra her gecede suluğunu tazeliyorum damlaları hep ağızdan damlatıyorum elime alıp. Versele laga yemine geçmeni söylemişti daha oncede yem yemeyi bırakıp dal darı yemek istediği için yem seçme muhabbetinden ötürü buraya danışmıstım belki kolay kırmak istiyordur denildiği icin hem yavru yem hem vita craft yem kullanıyordum ama yavru yemin yağlanma yapabileceğini ve iki ayrı yem vermememi iletti . Bu mamayıda yiyor ama az yiyor sanki seçiyor gibi hastalıktan mı tam emin olamadım. Suanda 50 gr olarak ölçtü kilosunu onun icinde l carnitine verdi tedaviden sonrada onu uygulayacakmısım 🙏🏻😪

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Antibiyotik ve pembe mineralli serumu şırınga ile verdi antibiyotiği 12 saatte bir damla olarak mineralli pembe serumu da sabah öğle aksam 1 damla vermemi ama halsiz gördüğümde günde 4-5 kere verebileceğimi söyledi. Avicare marka Digestive serumuda günde 1 kere bir damla olarak verdi . Haricinde geceleri suyunu yenilerken 100 ml 1 şase avicare probiyotik & enzyme şasesini suluğuna koyup veriyorum gece anbiyotiğini falan verdikten sonra her gecede suluğunu tazeliyorum damlaları hep ağızdan damlatıyorum elime alıp. Versele laga yemine geçmeni söylemişti daha oncede yem yemeyi bırakıp dal darı yemek istediği için yem seçme muhabbetinden ötürü buraya danışmıstım belki kolay kırmak istiyordur denildiği icin hem yavru yem hem vita craft yem kullanıyordum ama yavru yemin yağlanma yapabileceğini ve iki ayrı yem vermememi iletti . Bu mamayıda yiyor ama az yiyor sanki seçiyor gibi hastalıktan mı tam emin olamadım. Suanda 50 gr olarak ölçtü kilosunu onun icinde l carnitine verdi tedaviden sonrada onu uygulayacakmısım 🙏🏻😪
Antibiyotiğin ismini yada etken maddesini bilmiyorsunuz sanırım. İsterseniz yarın veteriner hekiminize danışın ilaçları kullanmama rağmen pek bir ilerleme kaydedemedik diye. Ama ilaçlar tabiri caizse mucize yada sihirli değnek değil bir anda kuşun düzelmesini beklemek çok doğru olmaz. Biraz zaman tanımak gerekir ama tekrardan diyorum eğer teşhis i doğru yapıp doğru antibiyotik verdiyse hastalık çok ilerlemeden tedavi süreci başladıysa ilaçlar etkisini gösterir diye düşünüyorum. Videosunu görebilir miyiz kabarıklık vs var mı.

Es53

Yeni Üye
Evet bilmiyorum maalesef, bu sekilde duruyor veya kafasını sırtına gömüp uyuyor ara sıra kabarmadanda duruyor ama genel olarak dinleniyor parmağıma gelmemesi tepki vermemesi beni genel olarak üzüyor, yem yemediği icin mi enerjisini alamıyor bir yandan onuda düşünüyorum video nasıl ekleyeceğimi bilemedim bugun artık 3 gün olmus oluyor tedaviye baslayaşı 1 haftalık bir tedavi süreci verdi veteriner bir hafta sonra durumuna bakacağız dedi dün anlattım vitaminlere ve tedaviye düzenli devam etmemi söyledi yem az yediğini söylediğimdede normaldir diyor

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet kilosu fazla. İncinme haricî kilo fazlalığı ayağa baskı da yapıyor olabilir. Evet tedaviyi yarım bırakmayın. Ama kontrole gittiğinizde ayağın durumunuda belirtin. Şuan için tedaviye devam etmekten başka bir yol gözükmüyor maalesef.

Es53

Yeni Üye
Ozaman bu yemle devam ediyorum az yese bile baska ekşeme yapmıyorum tedaviyede çarşamba gününe kadar devam ediyorum çarşamba günü veterinere ayağınıda kontrol ettireceğim ayağında bir morluk nir şişlik yok ama hala tam olarak basmıyor belki oda onu huzursuz ediyordur insallah iyi olur cok teşekkür ederim yaşıda 10 olduğu icin insan ister istemez stres yapıyor 😪 veteriner yaşınında olduğunu belirtti ayrıca sanırım muhabbet kusları icin büyük bir yasmış öyle mi birde ilk kez böyle bir şey yasıyorum cok üzüldüm elimden bir sey geliyor mu diye endise duyuyorum yardımlarınız icin cok tesekkür ederim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ozaman bu yemle devam ediyorum az yese bile baska ekşeme yapmıyorum tedaviyede çarşamba gününe kadar devam ediyorum çarşamba günü veterinere ayağınıda kontrol ettireceğim ayağında bir morluk nir şişlik yok ama hala tam olarak basmıyor belki oda onu huzursuz ediyordur insallah iyi olur cok teşekkür ederim yaşıda 10 olduğu icin insan ister istemez stres yapıyor 😪 veteriner yaşınında olduğunu belirtti ayrıca sanırım muhabbet kusları icin büyük bir yasmış öyle mi birde ilk kez böyle bir şey yasıyorum cok üzüldüm elimden bir sey geliyor mu diye endise duyuyorum yardımlarınız icin cok tesekkür ederim
Şuan bende vitakraft kullanıyorum. Ama diyet yeme daha yakın yemler var. Ama yiyorsa şimdilik bu yemden devam edin. Kuş biraz toparlasın o zaman diyet yeme geçmek daha mantıklı olur. 10 yaşında olduğunu bilmiyordum yada yazdınız gözümden kaçmış. Evet 10 yaş ileri bir yaş diyebiliriz. Metabolizma daha yavaşlar genç kuşlara göre bağışıklık daha düşük olur ve iyileşme süreci daha ağır seyreder. Ama düzenli bakım doğru beslenme ile bu süreç gayet iyi atlatılabilir. Siz hekimin dediği şekilde devam edin. Rica ederim ne demek 🌸

Es53

Yeni Üye
Merhaba yazdığınızı görmemisim kusura bakmayın tedavi baslamgıcı ile versele lagaya geçiş yaptık ama bunun icindende yağlı olanları seçip yediğini farkettim aspur olan beyaz tohumu ve ince uzunları yiyor veteriner onları ayıklamam gerektiğini ama kuşunda biraz inatcı olduğunu söyledi ama suanda zaten cok az yiyor onları ayıklarsam iyice ac kalır mı diyede korkuyorum. Ayrıca bugun saat 12 sularında poposundan su gibi sıvı aktı bir anda dümdüz su sonra az once antibiyotiğini veriken 10 dk once tekrar aktığını gördüm simdi 10 dk sonra digestive serumunu verecektim yine biraz su aktı bu kadar su gelmesi poposundan mormal mi veteriner az önce normaldir takip edelim dedi . Normal mi ilk kez görüyorum bir anda pespese sıvı geldi probiyotikli sudan olur mu 🙏🏻

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılar hala düzelmemiş. Kullanılan antibiyotikler ilaçlar vs bağırsak florasını bozabilir ama dışkı formu ve rengi nedense hoşuma gitmedi. Kuşun şuan aç kalması kilo vermesinden bana göre daha tehlikeli. Aspur ve yulaf oranını tamamen almayıp kademeli olarak azaltabilirsiniz.

Es53

Yeni Üye
Aç kaldığı için dışkılar sizde böyle olmus olabilir mi bu yüzden düzelmiyor olabilir mi , yani bu yemi yemiyor ama bu hastalık sürecinde ekstra beslenememesi beni cok üzüyor dal darı vermem yasak ( daha önceki hastalığında onu vererek biraz toparlamıstım) normalde onceden gold wings yavru yemi cok yiyordu ( yem reddettiği darı sevdiği icin bir kabında yavru yem bir kabında vitacraft veriyordum her zaman yavru olanı daha cok yiyip vitacrafttanda biraz olsun yiyordu zaten yavru yemide aç kalmasın diye koyuyordum muhtemelen yağlı olanı sevdiği icin) şimdi bu iki mamayıda vermeyip versele laga veriyıruz ondan yani bu yuzdende hayvan biraz aç kalıyor inatcı cok yemiyor. Bugun hareketleri daha iyi minik minik biraz öttü vs. Ama dışkısı ve yem yememe olayı icimi rahatlatmıyor benim de 🙏🏻

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Video olarak bilmiyorum ama görüntü olarak iyi görünüyor en azından kabarıklık halsizlik vs gibi izlenimi yok. Hayır aç değil kuş yiyor açlık dışkısı yapmamış ama dışkılar daha toparlanmamış kimi bakteri dirençli oluyor o yüzden iyileşme süreci geç olabilir. Tedaviye devam. Yem de dediğim yöntemi deneyebilirsiniz.

Es53

Yeni Üye
he iyi ozaman aç olmamasına sevindim 🙏🏻 evet etrafa tepki veriyor gagasıyla oynuyor oyuncağıyla falan ara sıra sonra tekrar dinleniyor 🙏🏻 sadece parmağıma eskisi gibi sık gelmiyo oda muhtemelen sürekki elime alıp ona ilaçlarını verdiğimden diye düşünmek istiyorum . tedaviyi düzenli uyguluyorum çarşamba günü antibiyotik tedavisi bitiyor veteriner duruma göre digestive seruma 1 hafta daha devam ederiz dedi birde şırınga ile verdiği pembe minarelli vitaminide bitene kadar kullanacakmısım ayrıca ayağı içinde çarşamba günü kemiklerini güçlendirecek bir takviye veririz dedi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
he iyi ozaman aç olmamasına sevindim 🙏🏻 evet etrafa tepki veriyor gagasıyla oynuyor oyuncağıyla falan ara sıra sonra tekrar dinleniyor 🙏🏻 sadece parmağıma eskisi gibi sık gelmiyo oda muhtemelen sürekki elime alıp ona ilaçlarını verdiğimden diye düşünmek istiyorum . tedaviyi düzenli uyguluyorum çarşamba günü antibiyotik tedavisi bitiyor veteriner duruma göre digestive seruma 1 hafta daha devam ederiz dedi birde şırınga ile verdiği pembe minarelli vitaminide bitene kadar kullanacakmısım ayrıca ayağı içinde çarşamba günü kemiklerini güçlendirecek bir takviye veririz dedi
Digestive yada verilen diğer takviyeleden korkmayın ben digestiveyi uzun süre kullandım. Birde yaşta bir miktar etken iyileşme süreci ağır seyrediyor olabilir ama tepki vermesi oyun oynaması olumlu bir şey. 🙏🏻

Üst Alt