• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Acil kuşumun poposundan kan gelmiş şimdide kusuyor lütfem

Es53

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusuyor ve poposundan kan geliyor
Hastalık Belirti Tarihi
9 Ağu 2026
Kullanılan İlaç
İlaç yok
Muhabbet kuşumun birkaç gündür poposunda kakası kalıyordu ben de dün kulak cöpüğünü suyla ıslatıp poposunu temizlemiştim şimdi kafesine baktığımda birkaç damla kan gördüm ve suan kusmaya başladı napmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz acil

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba videosunu ve dışkıları görebilir miyiz. Kan nereden geldi popodan mı dışkıdan mı temiz beyaz peçeteye dışkıları atın bakalım. Durum kritikse ki kusma vs de varmış vakit kaybetmeden egzotik veteriner kliniğinden destek alınız.

Es53

Yeni Üye
  1. Merhaba egzotik hayvan veterinerine götürdüm antibiyotik pembe vitamin ve mineralli serum, digestive sindirim takviyesi probiyotik 100 ml kaynamıs ılımıs suya günlük bir şase karıştırmamı söyledi 10 yasında olduğu icinde yaşınıda göz önünde bulundurmamı söylediler kafesini temizledim ve yeni bir kafes almamı söylediler kafesini stres olur düsüncediyle değismiyordum çünkü daha once kafes değişimi yaptığımızda mama yemeyi bırakmıstı ama simdi mecbur değiseceğim cünkü kafesinde deformeler var bu sekildeydi, takviyeleri orada uyguladılar simdi eve geldik kafasınu ileri geri yapıp kanatları açık duruyor

Ekli dosyalar

Es53

Yeni Üye
Kafesini yemi temizlemiştim ama ishal olduğu icin hem tüneği hem kafesi çok sayıda kaka oldu yeşil renk kakalar mevcut şimdi kafesini temizledim gözlemliyorum keyfi yerindeydi bir anda oldu😞

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sorun neymiş peki teşhis ne oldu.

Es53

Yeni Üye
Bağırsaklarında problem olabilir ishal olduğu icin dedi baska mama kullanmamı önerdi versele laga önerdi dün gece kanatları açık bir sekilde geçirdi ama suyunu falan içti suyunada probiyotik şasesini koymuştum, bu sabah baktığımda normal duruyordu kanatları açık durmuyordu mamasındanda biraz yemişti, şimdi kafes alacağım strese girmesindende korkuyorum 10 senedir 2. Kafesi bu bu tarz bir sey mi almalıyım yine mereden bakammı önerirsiniz

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamamdır aksatmadan kullanın hekimin verdiği ilaçları. Dışkılarda en azından kan yok. İlaçlar tedavi edecek. Hastalığı doğru teşhis etmişse. Özellikle digestive ve probiyotikte florayı toparlayacaktır.

Es53

Yeni Üye
Evet uyguluyorum umarım iyi olur minnosum bu haldeyken 28 metrekare bir odada tek bir sürgülü camın hafif açık olması onu etkiler mi yoksa tamamen camlar kapalı bir odada mı bulunması önerirsiniz, birde dal darısı vermememi önerdi kilosundan ötürü 50grmıs bende cok arada veriyordum bu süreçte mamasınıda değişmiş bulunduğumuzdan eğer mamasını yemezse dal darısı koymalımıyım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet uyguluyorum umarım iyi olur minnosum bu haldeyken 28 metrekare bir odada tek bir sürgülü camın hafif açık olması onu etkiler mi yoksa tamamen camlar kapalı bir odada mı bulunması önerirsiniz, birde dal darısı vermememi önerdi kilosundan ötürü 50grmıs bende cok arada veriyordum bu süreçte mamasınıda değişmiş bulunduğumuzdan eğer mamasını yemezse dal darısı koymalımıyım
Hayır hava akımı olmadığı müddetçe sorun olmaz. Demek L-carnitine yi o yüzden vermiş. Doğru demiş hekim daldarı vermeyin. Yağlanma sebebi.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet galvaniz ürün iyidir. Önerilenler arasında zaten pirinç yada galvaniz öneriliyor.

Es53

Yeni Üye
Evet galvaniz ürün iyidir. Önerilenler arasında zaten pirinç yada galvaniz öneriliyor.
Birde son olarak popo kısmı ishalden hep tüyleri altı yapıs yapıs kakalı gibi yani bu kısmı kendi gagasıyla sürekli temizlemeye calısıyor görüyorum ama bu süreçte orayı ellememeliyim dimi kendi kendine düzelir mi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Birde son olarak popo kısmı ishalden hep tüyleri altı yapıs yapıs kakalı gibi yani bu kısmı kendi gagasıyla sürekli temizlemeye calısıyor görüyorum ama bu süreçte orayı ellememeliyim dimi kendi kendine düzelir mi
Kendisi de temizler sizde nemlenmiş pamuk yardımıyla temizleyebilirsiniz.

Es53

Yeni Üye
Kendisi de temizler sizde nemlenmiş pamuk yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Gerçekten moralim cok bozuk sanki üst üste geliyormus gibi sizi tekrar rahatsız ediyorum ama muhabbet kuşuma saat 4 gibi vitamini verdikten sonra kafesinin içine koyarken sanırım ayağını incitti bilemiyorum sonrasında ayağını havada tutup tüneği kavrarken ayağının arka tarafını kavramadığjnı farkettim tünekleri cıkarttım ama cıkartsamda bu sefer mama kabındaki tüneklerde durmaya devam etti veya gaga taşının üstüne demirlere falan cıkıyor yerde durmak istemiyor demirlere cıkarkende arka ayağını kavramadığını farkediyorum az önce elime aldığımda parmağımla kavrarkende yine o arka ayağıyla kavramıyor ve sanki bir tık daha soğuk gibi ne olmuş olabilir incinmiş midir kırılma olabilir mi kırılma olsa demirlere tırmanabilir mi görsel paylasıyorum 😞

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ah yaa bunlar çok yaramaz. His kaybı morarma vs yoksa incinmiştir diye düşünüyorum. Evinizde ağrı kesici ödem giderici krem varsa volteren yada dolgit gibi sorunlu ayağa sürebilirsiniz. Ama kızarıklık yara vs varsa o zaman terramicyn deri merhemi yada fucidin sürün.

Es53

Yeni Üye
Gerçekten öyle, görünürde bir yara göremiyırum sadece tek arka parmağını oynatmıyor kavrayamıyor his kaybı olup olmadığını masıl anlayabilirim dokunduğumda kendine doğru çekti volteren var voltareni sürdükten sonra ayağını gagasıyla kurcalarsa bir sey olur mu acaba birde yerde dursun diye tünekleri i kaldırdığım için gaga taşında duruyor asla yere inmiyor platform yaptım oradada uzun süre durmadı geri tüneklerini takiyim mi sizce yoksa bu gaga taşında dursun mu 😞

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gerçekten öyle, görünürde bir yara göremiyırum sadece tek arka parmağını oynatmıyor kavrayamıyor his kaybı olup olmadığını masıl anlayabilirim dokunduğumda kendine doğru çekti volteren var voltareni sürdükten sonra ayağını gagasıyla kurcalarsa bir sey olur mu acaba birde yerde dursun diye tünekleri i kaldırdığım için gaga taşında duruyor asla yere inmiyor platform yaptım oradada uzun süre durmadı geri tüneklerini takiyim mi sizce yoksa bu gaga taşında dursun mu 😞
Kırık olursa şişme morarma yada his kaybı vs olur ayakta hareket alanı kısıtlanır. Evet dokununca tepki veriyorsa his var demektir. Geceleri yatmadan önce sürün elinizle de masaj yapın kan akışı hızlansın. Yerse bile en kötü sulu dışkılama yapar. Tüneğin birini alt kısma diğeri de her zamanki yerinde kalsın. Siz ona konfor sağlayın seçimi kendisi yapsın.

Üst Alt