• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! ACİL KUŞ GÖZÜMÜN ÖNÜNDE GİDİYOR

tahauu

Yeni Üye
Kuşun hastalığı yaklaşık 1.5 hafta önce başladı 1.5 haftadır yavru mamasıyla elle besliyorum haftada bir baytril veriyorum mantax veriyorum her gün ama ona rağmen gelişme yok kuş dün düzgün yürüyemeyen başladı 2 yumurta yumurtladıktan sonra yumurtalar boş cıktı aldım kuş 15 gün falan sürekli yuvaları yuvayı çıkardıktan 10 gün sonra böyle oldu

tahauu

Yeni Üye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba haftada bir neden baytril veriyorsunuz. Yanlış yapmışsınız. Vücut antibiyotiğe bu şekilde direnç kazanır. Kuşa kalsiyum desteği sağlıyor muydunuz. Kalsiyum eksikliğinden kaynaklı bir durum olabilir.

tahauu

Yeni Üye
Merhaba haftada bir neden baytril veriyorsunuz. Yanlış yapmışsınız. Vücut antibiyotiğe bu şekilde direnç kazanır. Kuşa kalsiyum desteği sağlıyor muydunuz. Kalsiyum eksikliğinden kaynaklı bir durum olabilir.
Her türlü vitamin desteği sağlıyorum

tahauu

Yeni Üye
Veteriner tavsiyesi 1 damla veriyordum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Mesajınızı toplu şekilde yazarsanız daha iyi olur. Duruma biraz daha açıklık getirir misiniz. Baytril ı veteriner hekim mi vermenizi söyledi ve teşhisi ne oldu. Verilecekse de haftada bir verilmez. Hangi takviyeleri veriyordunuz. İsim olarak nedir. Videosunu ve güncel dışkıları görelim.

tahauu

Yeni Üye
Mesajınızı toplu şekilde yazarsanız daha iyi olur. Duruma biraz daha açıklık getirir misiniz. Baytril ı veteriner hekim mi vermenizi söyledi ve teşhisi ne oldu. Verilecekse de haftada bir verilmez. Hangi takviyeleri veriyordunuz. İsim olarak nedir. Videosunu ve güncel dışkıları görelim.
Mantax veriyordum veterinerin kuştan pek anladığını düşünmüyorum yem yemediğini söyledim baytril verdi kuş henüz felç değildi dün akşam ayakları tutmamaya başladı şuan ayak bumbuz kuşun kurumada olduğunu düşünüyorum artı olarak iştah artırıcı multi vitamin dahil bazı takviyeleri veriyorum kuş yem yemeye başladı ama şuan ayaklar felç

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
streamable.com sitesine video yükleyip buraya atar mısınız videonun linkini.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yavrunuzda Muhtemelen Başka Bir Rahatsızlık Var. Baytril İlaçlar Sinir Sistemini Bozulmuş Gibi Duruyor. Baytril Bizde Kullandık. 5 Gün Kullandık. Bu Şekilde Vitamin Gibi Haftada 1 Kullanılmaz. Düzenli Kullanılır Sonra Bırakılır. O da Baytril 2.5 Seyretilmiş Hali Olması Lazım. Başka Bir Hekime Gidin. Haftada 1 Baytil Verilmez. Kullanmayın Lütfen.

tahauu

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yavrunuzda Muhtemelen Başka Bir Rahatsızlık Var. Baytril İlaçlar Sinir Sistemini Bozulmuş Gibi Duruyor. Baytril Bizde Kullandık. 5 Gün Kullandık. Bu Şekilde Vitamin Gibi Haftada 1 Kullanılmaz. Düzenli Kullanılır Sonra Bırakılır. O da Baytril 2.5 Seyretilmiş Hali Olması Lazım. Başka Bir Hekime Gidin. Haftada 1 Baytil Verilmez. Kullanmayın Lütfen.
Şehirde maalesef kanatlı veterineri yok

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşta salyalı kusma öğürme vs var mı. Videosunu ekler misiniz görelim. Birde tabana beyaz peçete serin yeni yapılmış dört beş dışkıyı ekleyin.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Hocam geçmiş olsun fakat,
sizin tanıdığınız kuşçular ya sizi yanlış yönlendiriyor, ya siz yanlış aktarıyorsunuz yada birşey bilmiyorlar, olasılık çok.
Antibiyotik hafta da 1 verilmez başlanırsa
ilk 3 günde düzelme görülmüyorsa yanlış tedavi yapıldıgı anlaşılır kesilir
duruma göre 5 yada 7 güne kadar uzatılır.

Kusura bakmayın ama şu an kuşu bitirme yolunda ilerliyorsunuz. Baytril vermişssiniz, truflicana başlamışssınız çok yanlış hareketler kaanatimce.
Baytril'in prospektüsüne baktınız mı ?
15 gün üretim yapılmaz gibi ibareler olması lazım. Baytril %2,5 kuşlara verilir bu ayrıma dikkat ettirdiler mi sizi ?

Size tavsiyem veteriner yada tanıdık yönlendirmesiyle yaptığınız yanlış tedavinin çözümünü burada bulmamazsınız, yola çıkaranla devam etmenizde fayda var.

Her kusma da kursak mantarı olacak diye bir kaide yok sindirim durmuşsa öğütemediği için de kusmalar yaşanabilir.
İyi günler dilerim.

tahauu

Yeni Üye
Hocam geçmiş olsun fakat,
sizin tanıdığınız kuşçular ya sizi yanlış yönlendiriyor, ya siz yanlış aktarıyorsunuz yada birşey bilmiyorlar, olasılık çok.
Antibiyotik hafta da 1 verilmez başlanırsa
ilk 3 günde düzelme görülmüyorsa yanlış tedavi yapıldıgı anlaşılır kesilir
duruma göre 5 yada 7 güne kadar uzatılır.

Kusura bakmayın ama şu an kuşu bitirme yolunda ilerliyorsunuz. Baytril vermişssiniz, truflicana başlamışssınız çok yanlış hareketler kaanatimce.
Baytril'in prospektüsüne baktınız mı ?
15 gün üretim yapılmaz gibi ibareler olması lazım. Baytril %2,5 kuşlara verilir bu ayrıma dikkat ettirdiler mi sizi ?

Size tavsiyem veteriner yada tanıdık yönlendirmesiyle yaptığınız yanlış tedavinin çözümünü burada bulmamazsınız, yola çıkaranla devam etmenizde fayda var.

Her kusma da kursak mantarı olacak diye bir kaide yok sindirim durmuşsa öğütemediği için de kusmalar yaşanabilir.
İyi günler dilerim.
Kusma olmadı

Üst Alt