• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil cinsiyet yorumu gerekli

crivelli

Paylaşımcı
Arkadaşlar videoda ki 2 adet yaklaşık 8 aylık cennet papağanı çifti ikisi hakkında cinsiyet yorumlarınızı alabilir miyim şimdiden çok teşekkür ederim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bunların cinsiyet ayrımı çok da kolay değil malesef, ama bildiğim kadarıyla erkeklerin ayakları tünekte dururken parmak kalınlığı kadar bir aralık oluyor, dişilerde bu aralık daha fazla oluyor buradan anlayabilirsiniz, tam kesin teşhis olmamakla birlikte. @Furkanmurat hocamız üretimlerini yapıyor, daha net bir şey söyleyebilir belki

crivelli

Paylaşımcı
Bunların cinsiyet ayrımı çok da kolay değil malesef, ama bildiğim kadarıyla erkeklerin ayakları tünekte dururken parmak kalınlığı kadar bir aralık oluyor, dişilerde bu aralık daha fazla oluyor buradan anlayabilirsiniz, tam kesin teşhis olmamakla birlikte. @Furkanmurat hocamız üretimlerini yapıyor, daha net bir şey söyleyebilir belki
Dediğiniz gibi çok zorlanıyoruz ayırt etmekte tavsiyeniz için teşekkür ederim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
sanırım tünekteki erkek, kafes altındaki dişi, çünkü önceden bunlar hakkında bilgiler okumuştum ve cinsiyetlerini öğrenmek için kuyruklara bakmak gerektiği yazıyordu. Kuyruğun ucu sivriyse erkek, dişiyse erkeğe göre biraz daha yelpaze gibi oluyor

crivelli

Paylaşımcı
sanırım tünekteki erkek, kafes altındaki dişi, çünkü önceden bunlar hakkında bilgiler okumuştum ve cinsiyetlerini öğrenmek için kuyruklara bakmak gerektiği yazıyordu. Kuyruğun ucu sivriyse erkek, dişiyse erkeğe göre biraz daha yelpaze gibi oluyor
Tünekte ki diğer kuşu yuvalığa sokmuyor bunun hakkında ne düşünüyorsunuz normalde dişi erkeği yuvalığa sokmaz diye biliyordum ama yanılıyorsam düzeltin lütfen

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tünekte ki diğer kuşu yuvalığa sokmuyor bunun hakkında ne düşünüyorsunuz normalde dişi erkeği yuvalığa sokmaz diye biliyordum ama yanılıyorsam düzeltin lütfen
sultan papağanı ürettiğim için söylüyorum, açıkcası baskınlığı kim hangisi kurduysa ona göre değişir. Çünkü benim erkek sultanlar genelde dişileri yuvalığa sokmak istemiyordu önceden. Yuvalık kapısında nöbet tutarlardı eşlerini içeri almamak için.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İkiside erkek mi sanki 🙈 uzmanı değilim sadece bildiklerime dayanarak yorum yaptım 🙊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video yetersiz ama bende iki erkek tahmininde bulunabilirim birde erkekler ısırmaz veya ısırırsa acıtmaz ona da dikkat edebilirsiniz 👍 isterseniz ikisinin tunekte ayaklarının hareket ederken videosunu tekrar çekin bir daha bakalım

crivelli

Paylaşımcı
Video yetersiz ama bende iki erkek tahmininde bulunabilirim birde erkekler ısırmaz veya ısırırsa acıtmaz ona da dikkat edebilirsiniz 👍 isterseniz ikisinin tunekte ayaklarının hareket ederken videosunu tekrar çekin bir daha bakalım
Teşekkürler hocam yeni videoyu ekleyeceğim ikisinin de gagası çok sert bu arada.

Kuşsever71

Yeni Üye
Erkeklerin kuyrukları dişi papağanlara göre daha sivri oluyor. Tünekteki erkek gibi geldi bana.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuyruk tarafında mavimsi renk olan erkek, siyah gibi olan dişi bence