• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Acil bir öneri lütfen

Busraa

Yeni Üye
Merhabalar, ben cennet papağanı besliyorum gayet sağlıklı ve çok cana yakın bir kuş. Ama boynunda yani arka kısmında sırtında demeliyim sanırım, bir yarası vardı. Nasıl olduğunu bilmiyorum, bir şey batmış gibi görünüyordu zamanla geçer diye düşünmüştüm. Şimdi fark ettim ki yaranın etrafı açıldı ve muhtemelen kaşındığı için o bölgeyi kanatıyor ve o bölgedeki tüyleri neredeyse yok artık. Burada kuşla ilgilenen veteriner yok ne yapacağımı bilmiyorum. Fotoğrafı paylaşacağım lütfen yardımcı olabilir misiniz? Bir hastalığı mı var yoksa yarası geçici bir şey mi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.Ekli dosyayı görüntüle 524

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba. Öncelikle ailemize hoşgeldiniz:)
Eczaneden kortizonlu krem (dermovate) alıp günde iki defa o bölgeye sürün bir hafta boyunca kullanın eğer iyilesmezse, tahlil gerektirir çünkü iç hastalık olduğunu varsayarim..tahlil için mutlaka kanatlı uzmanına gitmesi gerekecektir.. öncesinde dediğim kremi bir hafta kullanın geçmiş olsun
Not:kremi sürmeden önce kan varsa batikonla pansuman yapınız

Busraa

Yeni Üye
Merhaba. Öncelikle ailemize hoşgeldiniz:)
Eczaneden kortizonlu krem (dermovate) alıp günde iki defa o bölgeye sürün bir hafta boyunca kullanın eğer iyilesmezse, tahlil gerektirir çünkü iç hastalık olduğunu varsayarim..tahlil için mutlaka kanatlı uzmanına gitmesi gerekecektir.. öncesinde dediğim kremi bir hafta kullanın geçmiş olsun
Not:kremi sürmeden önce kan varsa batikonla pansuman yapınız
Çok teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için. Dışkısı normal görünüyor bu arada bilmeniz gerekir diye düşündüm. Söylediğiniz kremi hemen alacağım, tekrar teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Rica ederim..her zaman soru sorabilirsiniz ve durumu ile ilgili bizleri haberdar ederseniz seviniriz..krem düzenli kullanıldığında iyi sonuçlar verir tekrar geçmiş olsun..bu arada masallah kuşunuz çok güzel şuan düzenlediğimiz güzellik yarışmasına katılabilirsiniz yapmanız gereken sadece kuşunuzun üç resmini konu altına eklemek

Busraa

Yeni Üye
Rica ederim..her zaman soru sorabilirsiniz ve durumu ile ilgili bizleri haberdar ederseniz seviniriz..krem düzenli kullanıldığında iyi sonuçlar verir tekrar geçmiş olsun..bu arada masallah kuşunuz çok güzel şuan düzenlediğimiz güzellik yarışmasına katılabilirsiniz yapmanız gereken sadece kuşunuzun üç resmini konu altına eklemek
tabii muhakkak bilgi vereceğim durumu hakkında. İlginiz için de teşekkür ederim. Fotoğrafları da yükleyeceğim inşallah yarışma için, tekrar teşekkürler.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Geçmiş olsun ben ura benzettim ama. Şeyhmus ustamızın dediklerine harfiyen uyun inşaallah sonuç verir

Busraa

Yeni Üye
Şu an bu durumda, kremi kullanıyorum o bölgede şu an yaraya benzer bir şey yok ama tüyleri olmadığı için sanki yanmış da derisi kalmış geriye gibi görünüyor. Kuşlara bakan bir veteriner yok yaşadığım yerde ama eğer kremden sonra iyileşmezse veteriner bulucam bi şekilde umarım ur değildirEkli dosyayı görüntüle 554

Busraa

Yeni Üye
Merhabalar tekrardan. Kremden önce dışkısında bir problem yoktu ama az önce ilk defa beyaz renkte dışkı gördüm. Tamamen beyaz ve katı değildi, tutkal gibi garip. Krem kötü gelmiş olabilir mi? Kremden sonra enerjisi de düştü bunlar normal mi yoksa kremi kullanmayı bırakmak mi gerekir?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhabalar tekrardan. Kremden önce dışkısında bir problem yoktu ama az önce ilk defa beyaz renkte dışkı gördüm. Tamamen beyaz ve katı değildi, tutkal gibi garip. Krem kötü gelmiş olabilir mi? Kremden sonra enerjisi de düştü bunlar normal mi yoksa kremi kullanmayı bırakmak mi gerekir?
Kremi bırakın o zaman sadece teramiycn deri melhemi sürün ben çok fazla gördüğüm için kortizonlu krem önerdim ama sanırım bünye kaldırmamıs yan etki etmiş

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkı resmi görebilir miyim?

Busraa

Yeni Üye
Kremi bırakın o zaman sadece teramiycn deri melhemi sürün ben çok fazla gördüğüm için kortizonlu krem önerdim ama sanırım bünye kaldırmamıs yan etki etmiş
Fotoğrafını çekemiyorum hocam ama tüy olmayan bölenin iç kısmında deri altında görebildiğim böyle sanki yediği yem birikmiş gibi bir görüntü var. Bugün bir veterinere götüreceğim ama size de bilgi vermek istedim. Ur mudur eğer ursa tedavisi vardır değil mi?

Üst Alt