• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil arkadaşlar

Berkay büyükgöz

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar 3 yıllık kuşum son birkaç günde yemek yememeye başladi özellikle bugün hiçbir şey yemedi sürekli kabarık uçmaya gücü yetmiyor yere düşüyor kafesinde aşağı düşünce kanatları önüne doğru geldi ama düzeltmedi gözlerini kapattı.veterinere götürdük adam suyuna katmamiz için aminodol diye ilaç verdi suyuna kattık ama nerdeyse hiç içmedi sabah 9 da uyandım yanına gittim şuan saat gece 12 hiçbir şey yemedi zorla yumurta sarısı şekerli su ve limonlu su vermeye çalıştık ama almadı yardımınız

Semihzz123

Tutkulu
Merhaba arkadaşlar 3 yıllık kuşum son birkaç günde yemek yememeye başladi özellikle bugün hiçbir şey yemedi sürekli kabarık uçmaya gücü yetmiyor yere düşüyor kafesinde aşağı düşünce kanatları önüne doğru geldi ama düzeltmedi gözlerini kapattı.veterinere götürdük adam suyuna katmamiz için aminodol diye ilaç verdi suyuna kattık ama nerdeyse hiç içmedi sabah 9 da uyandım yanına gittim şuan saat gece 12 hiçbir şey yemedi zorla yumurta sarısı şekerli su ve limonlu su vermeye çalıştık ama almadı yardımınız
Kus çok net gözükmüyor daha yakından fotoğrafını atabilirmisiniz ?

Semihzz123

Tutkulu
İllaki su içiyordur ama siz yinede kafesin içinde yem verin eğer kendisi yemiyorsa,Aminosol B vitamini vermiş veterinerin söylediği şekilde uygulayın.dedigim gibi kuş eğer yem yemiyorsa siz yedirmeye çalışın eğer size alışkınsa daha kolay olacaktır elinizden yem verin veya darı en sevdiği yem çesididir onu verin, daha fazla bilgiyi daha iyi bilen abiler verecektir.

Berkay büyükgöz

Yeni Üye
İllaki su içiyordur ama siz yinede kafesin içinde yem verin eğer kendisi yemiyorsa,Aminosol B vitamini vermiş veterinerin söylediği şekilde uygulayın.dedigim gibi kuş eğer yem yemiyorsa siz yedirmeye çalışın eğer size alışkınsa daha kolay olacaktır elinizden yem verin veya darı en sevdiği yem çesididir onu verin, daha fazla bilgiyi daha iyi bilen abiler verecektir.
Azıcık içti yemek elimizle vermeye çalıştık yemedi biraz zorlayıp çok az ağzına yumurta sarısı ve şekerli su icirdik bunları yaparken kirlendi hasta olduğundan da yikayamadik

Berkay büyükgöz

Yeni Üye
Reiz kuşa zorlamı yedirdiniz etrafı sapsarı olmuş kafesin tellerine odaklanmış telefon net gözükmüyor yine bi baksın abiler de
Evet zorla yedirdik şuan uyuyor yanına gidersem korkar geçen öyle oldu ama şekerli su ve limon sarısindan yiyince az da olsa haraket etti salıncağına vurdu falan hiç yapmamıştı.

Berkay büyükgöz

Yeni Üye
Reiz kuşa zorlamı yedirdiniz etrafı sapsarı olmuş kafesin tellerine odaklanmış telefon net gözükmüyor yine bi baksın abiler de
Sabah veterinere giderken ki fotoğrafı daha net sanirsam dışkısını yemiş elime aldığımda yeşil kustu dışkısıydi galiba kafasına nasıl geldi anlamadım

Semihzz123

Tutkulu
Evet zorla yedirdik şuan uyuyor yanına gidersem korkar geçen öyle oldu ama şekerli su ve limon sarısindan yiyince az da olsa haraket etti salıncağına vurdu falan hiç yapmamıştı.
Limonu suyuna damlatılacak diye biliyorum ayrica şeker kuşlar için başlı başına bir zarardır bence, mama vermek istiyorsaniz yumurta maması verebilirsiniz veya sadece yumurta verebilirsiniz Ama şekerli suyu ilk defa duyuyorum ne işe yarıyormuş ki ?

Berkay büyükgöz

Yeni Üye
Limonu suyuna damlatılacak diye biliyorum ayrica şeker kuşlar için başlı başına bir zarardır bence, mama vermek istiyorsaniz yumurta maması verebilirsiniz veya sadece yumurta verebilirsiniz Ama şekerli suyu ilk defa duyuyorum ne işe yarıyormuş ki ?
enerji yapsın diye babam verdi benimde pek bilgim yok daha net resmini buldum

Berkay büyükgöz

Yeni Üye
Dışkıda enfeksiyon var. Veteriner kanatlı veterineri miydi verdiği ilaç vitamin.
Hayır daha çok kedi köpek bakıyordu kuşa probiyotik yazdı ama bulamadık yarın sabah en erkenden başka veterinere götüreceğiz izmitteyim kuş veterineri var mı bilmiyorum araştırdım ama bulamadım

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayır daha çok kedi köpek bakıyordu kuşa probiyotik yazdı ama bulamadık yarın sabah en erkenden başka veterinere götüreceğiz izmitteyim kuş veterineri var mı bilmiyorum araştırdım ama bulamadım
Kusmugunda sindirilmemis yem var mıydı. Kokuyomuydu zehirlenme durumu oldumu

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kızıl dal darı bulundurun önünde. Elle besleme aparatı olmadan beslemenizi önermem. Yoğun kıvamlı bir sıvı soluk borusuna gidebilir burnunun içinden çıkmasına sebep verir. Bu durum kursağa gidecek mamadan daha kötü bir hale getirebilir. İlk olarak kabarma uyuklama problemi olduğu varsaydığımızda kusmananın sizin verdiğiniz mamadan kaynaklı olduğu düşünüyorum (daha önce kusma , dışkıda yem gibi durumlar yoksa). Benim tercihim geniş spekturumları olan doksisiklin, enrofloksasin veya amoksisilin etken maddeli bir adet ilaç almanız. Veteriner hekimden kanatlılarda kullanılanlardan istersiniz.