• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! ACIL Ameliyat sonrasi Kus bitkin kanama

Volkan_66

Aktif Üye
Hastalığı Var Zayıflıyor Maalesef. İmkanınız Olsa Keşke Erol Bey'e Gidebilseniz. 😔
Kendi hic yem kirma taraftari degil 2.5ml sadece A21 tüketiyor fazla verince kusuyor Mantardan süphelenme basladim Zolax 150mg alip mercimek tanesi kadar suyuna katma düsuniom fakat bu sefer cok ilac karisimida olsun istemiom

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Kendi hic yem kirma taraftari degil 2.5ml sadece A21 tüketiyor fazla verince kusuyor Mantardan süphelenme basladim Zolax 150mg alip mercimek tanesi kadar suyuna katma düsuniom fakat bu sefer cok ilac karisimida olsun istemiom
Ameliyat Sonrasi zayıflama Oluyor. Ama Hastalığı Var ki Zayıflıyor. Ağrısı Olduğu Belli Bu Yüzden Yemini Yemiyor. İlaç Hakkında Bilgim Yok. Kullanin diyemem. Ama Şuan Ne Olduğunu Bilmeden İlaç Başlamayın. Zaten Bünyesi Hassas.

Volkan_66

Aktif Üye
Ameliyat Sonrasi zayıflama Oluyor. Ama Hastalığı Var ki Zayıflıyor. Ağrısı Olduğu Belli Bu Yüzden Yemini Yemiyor. İlaç Hakkında Bilgim Yok. Kullanin diyemem. Ama Şuan Ne Olduğunu Bilmeden İlaç Başlamayın. Zaten Bünyesi Hassas.
Daha önce bu ilacla Kursak mantari olan Kusumu saglina kavusturduk fakat suanki Kusla ozamanki durumu bagimsizdi yedirmeye rahmen Kilo verince gögus kismida zayiflayinca bide kusma belirtisi dolayi Mantar enfeksiyonu takildi aklima

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Daha önce bu ilacla Kursak mantari olan Kusumu saglina kavusturduk fakat suanki Kusla ozamanki durumu bagimsizdi yedirmeye rahmen Kilo verince gögus kismida zayiflayinca bide kusma belirtisi dolayi Mantar enfeksiyonu takildi aklima
Mantar Değil Ben Olduğunu Düşünmüyorum. Karar Sizin Yine. Ama Operasyon Yanlış Yapılmış. Ayni Seyi Bende Evladimda Yaşadığım İçin Size Bu Kadar Israrla Başka Hekime Gidin Diyorum. Her Zaman Farklı Yorum Farklı Görüş İyidir.

Volkan_66

Aktif Üye
Mantar Değil Ben Olduğunu Düşünmüyorum. Karar Sizin Yine. Ama Operasyon Yanlış Yapılmış. Ayni Seyi Bende Evladimda Yaşadığım İçin Size Bu Kadar Israrla Başka Hekime Gidin Diyorum. Her Zaman Farklı Yorum Farklı Gorus İyidir.
Anliom fakat baska Hekimde artik bu duruma müdahle olamicak maalesef en fazla yine ilac söylicek veya agir gelen bisey olcak arasinda Kus daha bitkin düscek

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anliom fakat baska Hekimde artik bu duruma müdahle olamicak maalesef en fazla yine ilac söylicek veya agir gelen bisey olcak arasinda Kus daha bitkin düscek
Merhaba geçmiş olsun
başka bir hekim muayene eder, ödem vs varsa bakar, zolax çok ağırdır, üst üste kullanmanızı önermem
Kızıldarıyı çok severler verin
Kuşunuz kussada besleyin lütfen çok cıvık yapmayın biraz katı olsun ki kursağa inince orda kalsın

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Demet Ablanın Dediği Gibi Ödem Varsa Yardımcı Olur. Operasyon Yanlış Yapılmış. Ben Bu Nedenle Israr Ediyorum. Yanlış Yapılan Birsey Varsa Düzeltmek İçin Vaktiniz Var. Ben Cok Geç Farkina Vardim. O zaman Yapabileceğim Bir Sey Kalmamisti. Ertesi Gun Baska Hekime Gidecekken Kizim Gece Vefat Etti. Ben Sizi Uyarıyorum Yine De Karar Sizin.

Volkan_66

Aktif Üye
Merhaba geçmiş olsun
başka bir hekim muayene eder, ödem vs varsa bakar, zolax çok ağırdır, üst üste kullanmanızı önermem
Kızıldarıyı çok severler verin
Kuşunuz kussada besleyin lütfen çok cıvık yapmayın biraz katı olsun ki kursağa inince orda kalsın
Dari Yulaf tohumu her cesit yemi yakininda ama kirmaya hic hali yok agzina alir gibi yapip geri birakiyor :( El beslemede 2.30 saate bir yapiom fakat bugün diger günlere göre daha bitkin oldu

Volkan_66

Aktif Üye
Demet Ablanın Dediği Gibi Ödem Varsa Yardımcı Olur. Operasyon Yanlış Yapılmış. Ben Bu Nedenle Israr Ediyorum. Yanlış Yapılan Birsey Varsa Düzeltmek İçin Vaktiniz Var. Ben Cok Geç Farkina Vardim. O zaman Yapabileceğim Bir Sey Kalmamisti. Ertesi Gun Baska Hekime Gidecekken Kizim Gece Vefat Etti. Ben Sizi Uyarıyorum Yine De Karar Sizin.
Maalesef uzaga gidebilcek kadar sansim yok ve yakinimda baska iyi bir Veteriner bilmiom :( cevremde veya tanidim bir insanda yok Kusu emmanet etsemde baksa ☹

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Maalesef uzaga gidebilcek kadar sansim yok ve yakinimda baska iyi bir Veteriner bilmiom :( cevremde veya tanidim bir insanda yok Kusu emmanet etsemde baksa ☹
Şehirdeki Tüm Hekimleri Arayıp Durumu Anlatın. Biri İllaki Yardımcı Olacaktır. Rabbim Şifa Versin 🙏

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Ark Sizin Gittiğiniz Diğerleri Bir Arayın Bakalım. Belki İlgilenen Olur.

Ekli dosyalar

Volkan_66

Aktif Üye
Merhaba dün Veterinere tekrardan göturdum cünku hala Yem yemiyor diye ve Kusma belirtisi azalmadi dün kendim farketim verdim mama uzun süre kursakta duruyor örneyin 4-6 saat boyunca yeni mama verme kalkinca o eski mamayi cikariyor (birazini) yenisini veriom

Veteriner kontroll etti ve Metpamid, Aminosol, Metacam 1 adet damlati banada günde 1 kez damlatmam söylendi, Metpamid Kursa hizlandirir dedi etkisini daha görmedim Internete kendim arastirdim Mantar olma ihtimaleri varmis fakat emin degilim Kustu biraz kokuyor

Ek olarak: Kus sadece kendilinden Su iciyor sulu yakinina göturunce sizlerinde fikrini almak istiyorum verdigi ilaclar nasil Kusum icin riskli mi

Volkan_66

Aktif Üye
Kursa dokununca yumusak bunuda eklemis olim sertlik hissetmedim

Üst Alt