• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! ACIL Ameliyat sonrasi Kus bitkin kanama

Volkan_66

Aktif Üye
Kullanılan İlaç
Baytril Kalzium
Merhaba daha önce Kusumla ilgili Konu paylastim siskinlik dolayi ve dün Veteriner gittim Röntgen cekildi Yumurtasi varmis Kusum 151gr cikti diski Probleme Kilo ve Yumurta kaynakli denildi fakat 1 aydir Yumurta belirtisi oldu icin Baski uygulayip cikarma öneride bulundu, Kusun enerjisi yemesi nesesi yerindeyken yapilirsa daha iyi sonuc alinir dedi fakat Kustan Yumurtayi cikarirken icinde catlamis keserek almislar parcalari icten uzun 2 dikis atilmis vesaire Kusum cok Kan kaybetmis ve dünden beri Yem yemiyor Antibiyotik verdiler Enrofloksasin ve Kalzium onlari dün basladik fakat hic yem tüketmeyince A21 mamasi verdim bi süre sonra kustu. Sabahta gözlemledim hic yemedi ac karnina ilaclari vermek yerine yine A21 verdim fakat yine kustu ☹ Dari yulaf tohumu her cesit yemi yakininda yemiyor sadece Su iciyor arada lütfen yardimci olun

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yine Bir Ameliyat Yine Hekim Hatası. Bende Kızımı Bu Yüzden Kaybettim. Dikişler Nasil Atildi İçeride Baskı Oluşturmuş Olabilir. Size Tavsiyem Mutlaka Başka Bir Hekime Gidin. Durumu Anlatın Ve Onun Görüşünü de Alin. Şimdi Yem Yemesi İçin elinizle Biraz Zorlayın. Yemligi Uzatın Ne Seviyorsa Versin. Ve Lütfen Başka Bir Hekim Görüşüne Basvurun.

Volkan_66

Aktif Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yine Bir Ameliyat Yine Hekim Hatası. Bende Kızımı Bu Yüzden Kaybettim. Dikişler Nasil Atildi İçeride Baskı Oluşturmuş Olabilir. Size Tavsiyem Mutlaka Başka Bir Hekime Gidin. Durumu Anlatın Ve Onun Görüşünü de Alin. Şimdi Yem Yemesi İçin elinizle Biraz Zorlayın. Yemligi Uzatın Ne Seviyorsa Versin. Ve Lütfen Başka Bir Hekim Görüşüne Basvurun.
Cok korkuyorum onu kaybetmekten, Tekirdag Süleymanpasa yasiom, Ark Veterinere göturdum burda bi Dilara hanim Kuslardan iyi anliyor diye fakat ameliyati basarsiz gecmis oldu 1 Hafta Kanli diski normal denildi onun haricinde eger Kanama akma gibi durum olursa tekrar mutlaka gelsin denildi fakat o durum olmadi ama Istahsi yok El Besleme yönude cikariyor bi faydasi oluyor mu bilmiom

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Az az yedirmeye çalışın. Yumurtayı çıkarırken kırmakta bir hekim hatası maalesef 😕

Volkan_66

Aktif Üye
Kus sadece Su iciyor Diyazme 256 ve Röhnfried Multivitamin var elimde fakat cok midesini karistirmak istemedim icin vermedim Kalsiyum Enrofloksasin 1 hafta verilcek denildi

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Cok korkuyorum onu kaybetmekten, Tekirdag Süleymanpasa yasiom, Ark Veterinere göturdum burda bi Dilara hanim Kuslardan iyi anliyor diye fakat ameliyati basarsiz gecmis oldu 1 Hafta Kanli diski normal denildi onun haricinde eger Kanama akma gibi durum olursa tekrar mutlaka gelsin denildi fakat o durum olmadi ama Istahsi yok El Besleme yönude cikariyor bi faydasi oluyor mu bilmiom
İmkanım Var Derseniz Sizi Bursa da Çok İyi Kanatli Uzmanına Yönlendirebiliriz. Bursa vetorka Veteriner Kliniği Erol Bey. Kendisi çok İyi Bir Hekimdir.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Bilseydim hic ameliyat etirmezdim :( keyiflidi yemesi yerindedi belki zamanla kendi cikarirdi sucluluk duygusu icimde olcak bu nedenle Kusumu kaybedersem
Sizin elinizde Olan Bir Durum Değil. Bizde Ayni Hataya Düşüyoruz. Antibiyotik Vitaminli mi Bilginiz Var mı ?

Volkan_66

Aktif Üye
Sizin elinizde Olan Bir Durum Değil. Bizde Ayni Hataya Düşüyoruz. Antibiyotik Vitaminli mi Bilginiz Var mı ?
Antibiyotik Baytril verildi Enrofloxsasin denildi
Ek Takviyede Kalsiyum siringala verildi onlari veriom agzina damlatiyoruz

Su iciyor diyazme 256 kullansam mi acaba?

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Kan İlk Gün Olabilir. Sonrasında Olmamalı. Dikiş Yanlış atıldı Muhtemelen Öyle Düşünüyorum. Yumurta Eğer Yapisiksa Kırıp Çıkarılır. Ama Tabii ki Normal haliyle Çıkması Daha Sağlıklıdır. Otobüs ile Gidebilirsiniz. İhmale Gelmeyecek Bir durum Olduğu İçin Bu Kadar Israr Ediyorum. Maddi anlamda @Tarık T. Arkadaşim Bilgi Verir Sizlere. Ama Maddiyata Bir Hekim Asla Değildir.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
El besleme mamasi nekadar versem 2ml üzeri verince kusuyor fakat sabah 1ml yakin vermede rahmen onuda cikardi biraz
Muhabbet Kuşlari 2 2.5 Ml Tek Seferde Yerler. Sultanlarda Bu Oran Daha Fazladır. Yavaş yavaş Yedirmeye Çalışın. Veteriner Hekim Neden Beslemiyor Kursaktan.

Volkan_66

Aktif Üye
Kan İlk Gün Olabilir. Sonrasında Olmamalı. Dikiş Yanlış atıldı Muhtemelen Öyle Düşünüyorum. Yumurta Eğer Yapisiksa Kırıp Çıkarılır. Ama Tabii ki Normal haliyle Çıkması Daha Sağlıklıdır. Otobüs ile Gidebilirsiniz. İhmale Gelmeyecek Bir durum Olduğu İçin Bu Kadar Israr Ediyorum. Maddi anlamda @Tarık T. Arkadaşim Bilgi Verir Sizlere. Ama Maddiyata Bir Hekim Asla Değildir.
Yol Kusu maalesef daha cok yorucak ve Para yönude durumum okadar yok 😔

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
El besleme mamasi nekadar versem 2ml üzeri verince kusuyor fakat sabah 1ml yakin vermede rahmen onuda cikardi biraz
Besleme konusu çok hassas yani herşey iyi olsa bile kuş strese girer veya aparat birazcık yanlış gitse (bunu kolay anlayamayız ) ondan da kusmuş olabilir tavsiyem biraz bekleyin eğer tartıp mide boşluğunu öğrendiyseniz (sultanlarda 7-8 gramdır) 2-3 gram kalsa bile yeterlidir kısa sürede 2-3 saat idare eder

Volkan_66

Aktif Üye
Siz saat başı çıkarsada 1 ml verin. Direk kursağa veriyorsunuz değil mi? Çok acısı var çok belli 😥
Muhabbet Kuşlari 2 2.5 Ml Tek Seferde Yerler. Sultanlarda Bu Oran Daha Fazladır. Yavaş yavaş Yedirmeye Çalışın. Veteriner Hekim Neden Beslemiyor Kursaktan.
Veteriner Hekim demedi bizde kalsin besleme yapicaz gibisi ameliyat olduktan sonra eve geldik dün

Üst Alt