• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ACIL 5 aylik kusum cok hasta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
yemiyordu simdi agzina mecbur vitaminli su verdik icmeye basladi simdide yemin yiyor yavas yavas. dumurun hic anlamiyorum 5 dk once artik oluyor sandim amma simdi yiyib iciyor gucu olmasada. bide diskisi biraz rengin degisdi gibi. sakiz gibi uzuyor cok az
İyi yem yiyorsa çok sevindim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
simdi ne yapa biliriz ilave kendine gelmesi icin? levamisole suluguna koyduk parazitler icin. amma kipirdamiyor sadece bakiyor 1 noktaya
Parazitten dolayı ataksi gelişiyor kuşta. Normal. Şu an sessizce dinlenmeli

casper0799

Yeni Üye
Parazitten dolayı ataksi gelişiyor kuşta. Normal. Şu an sessizce dinlenmeli
ve bir sey daha sormak isterdim. onceden kusumuz bambu ustunde oturuyordu, sonra ona trendyoldan agacdan olanlari aldik. gercek agacdan. 1-2 hafta once. onlari bazen kemiriyordu. simdi bir sitede okudum parazitler agacdan gece bilir diye. acaba onlardan gece bilirmi?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
ve bir sey daha sormak isterdim. onceden kusumuz bambu ustunde oturuyordu, sonra ona trendyoldan agacdan olanlari aldik. gercek agacdan. 1-2 hafta once. onlari bazen kemiriyordu. simdi bir sitede okudum parazitler agacdan gece bilir diye. acaba onlardan gece bilirmi?
Geçebilir tabiki

hayvanseverrr

Yeni Üye
Kuşta bakteriyel enfeksiyon var. Antibiyotik kullanılması gerekiyor. Bulabilirseniz enrofloksasin etken maddeli antibiyotik başlayın.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşta bakteriyel enfeksiyon var. Antibiyotik kullanılması gerekiyor. Bulabilirseniz enrofloksasin etken maddeli antibiyotik başlayın.
Kuşun diskisinda parazit var. En başından okursaniz görürsünüz. Veterinerin verdiği ventoline laf edip bir başka ilaç antibiyotiği neye göre öneriyorsunuz?

hayvanseverrr

Yeni Üye
Kuşun diskisinda parazit var. En başından okursaniz görürsünüz. Veterinerin verdiği ventoline laf edip bir başka ilaç antibiyotiği neye göre öneriyorsunuz?
Kuş öldü ölücek ne parazitinden bahsediyosun? Hatanızı düzeltiyorum birde laf ediyorsunuz. O dışkıların ben kitabını yazmışım banamı öğretiyorsun? Ventolin ne alaka? Veteriner verdi diye doğrumu yapmış oluyor yani? Kullanda gör bakıyım ne olucağını. Ben senin mesaj sayından daha fazla kuş tedavi etmişim seninlemi uğraşıcam.....

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş öldü ölücek ne parazitinden bahsediyosun? Hatanızı düzeltiyorum birde laf ediyorsunuz. O dışkıların ben kitabını yazmışım banamı öğretiyorsun? Ventolin ne alaka? Veteriner verdi diye doğrumu yapmış oluyor yani? Kullanda gör bakıyım ne olucağını. Ben senin mesaj sayından daha fazla kuş tedavi etmişim seninlemi uğraşıcam.....
Bence de uğraşmayın zaten önce üslubunuzu düzeltin. Ve lütfen okuduğum bölümü ve ileride olacağım meslektaşlarımı kötülemeyi bırakın. Kullanmisligim da var bu arada. Lütfen önce üslup öğrenin sonra yorum yapın. Kendi kuşlarınızı tedavi edebilirsiniz ancak yanlış teşhisle bir baskasinin kuşunu hayattan da edebilirsiniz. O nedenle ben size sizin gibi karşılık vermeyeceğim.

casper0799

Yeni Üye
Bence de uğraşmayın zaten önce üslubunuzu düzeltin. Ve lütfen okuduğum bölümü ve ileride olacağım meslektaşlarımı kötülemeyi bırakın. Kullanmisligim da var bu arada. Lütfen önce üslup öğrenin sonra yorum yapın. Kendi kuşlarınızı tedavi edebilirsiniz ancak yanlış teşhisle bir baskasinin kuşunu hayattan da edebilirsiniz. O nedenle ben size sizin gibi karşılık vermeyeceğim.
her sey icin cok tesekkur ederim, amma malesef kaybettik kusumuzu. ilaclarin hepsini yaptik amma cok gecti artik. yinede sagolun yardiminiz icin🙏

hayvanseverrr

Yeni Üye
Bak yanlış teşhisle bir başkasının kuşunu nasıl hayattan ediyormuşsun öğrendin şimdi işte. Bu kuşta başından beri bakteriyel enfeksiyon vardı. Parazit var diye levamizol kullandırdınız boşuna. Veterinerliği önce oku sonra veterinercilik oynarsın. Geçende antibiyotikle akar öldürüyodun. Daha antibiyotikle antiparaziterin ayrımını yapamıyorsun bide okul okuyorum diyorsun? Okulun kapısındaki güvenliğe sorsan antibiyotikle akar tedavi edemeyeceğini söyler sana. Bide bilmiş bilmiş konuşuyorsunuz yaa............

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bak yanlış teşhisle bir başkasının kuşunu nasıl hayattan ediyormuşsun öğrendin şimdi işte. Bu kuşta başından beri bakteriyel enfeksiyon vardı. Parazit var diye levamizol kullandırdınız boşuna. Veterinerliği önce oku sonra veterinercilik oynarsın. Geçende antibiyotikle akar öldürüyodun. Daha antibiyotikle antiparaziterin ayrımını yapamıyorsun bide okul okuyorum diyorsun? Okulun kapısındaki güvenliğe sorsan antibiyotikle akar tedavi edemeyeceğini söyler sana. Bide bilmiş bilmiş konuşuyorsunuz yaa............
Okuyorum zaten ? Burada veterinercilik oynayan sizsiniz. Bir haddinizi bilin kendinize gelin. Dünden beri iyileştirmeye çalışıyoruz siz dışkı analizi mi yapıyorsunuz bir günde antibiyotik mi iyileştirecek? En baştaki sünen, parazit yumurtası olan dışkıyı gördünüz mü? Okulun kapısındaki güvenlik bile buna bakteriyel demez. Burada antibiyotik diye yirtinan sizsiniz ben değilim. Parazite antibiyotik mi önerdim ben? Önce haddinizi, üslubunuzu bilin sonra millete teşhis koyarsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...