• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Açıklamaya acil olaraka bakabilir misiniz?

Cici kuş

Yeni Üye
Evet, öncelikle baktığın için çok sağol. Bu sabah bir güvercin balkonumuza yaptığı yuvasına yumurtasını bırakmış. Ben de onu akşam üzeri fark ettim ve ona birazcık buğday bırakmak için balkonun kapısını araladım ve ne olduysa işte o zaman oldu. Anne güvercin benden korktu, kaçtı ve yekleşık 1 saattir ortalıkta yok. Minik yumurtacığın ölmüş olabileceğinden endişeliyim. Sizce beklemelimiyim yoksa evime alıp ben mi kuluçkalamalıyım onu? Acil cevap yaparsanız sevinirim O.O

UgurU

Yeni Üye
Biraz daha bekle 2 saat falan yoksa kuluçka makinesi bulabilirsen oraya koy. Ya da youtube da bir video vardi evde mubabbet kusu yumurtasi cikarmak diye o videodakileri dene ( boyle kaloriferin onune fln koyuyor pamuklu falan izlersin) tabiki anne kuş gelmezse. Mutlaka bekle ama gelir buyuk ihtimalle

Cici kuş

Yeni Üye
Çok sağol öyle deneyeceğim. Ama umarım yumurta ölmez😣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuluçkayi siz nasıl yapacaksınız 🤔 bırakın dokunmayın o gelir eğer gelmese de yapacak bişey yok yavru olsaydı alıp besleyin derdim ama kuluçka imkansız malesef

Cici kuş

Yeni Üye
Sorunu anladım galiba hocam. Sanırım bıraktığı yumurta güvercinin ilk yumurtasıydı. Çünkü genç gözüküyordu. Bu nedenle de ne yapacağını bilmiyor da olbilirdi. Ve sevinçli bir haberim var ;) Bu gün okuduğum bir makaleye göre civcivin oluşumu ilk yumurtlandığı andan itibaren başlamıyormuş. Anne kuluçkaya yattıktan en az 1-2 gün sonra başlıyormuş oluşumu. Veee... Bizim anne güvercin yeniden geldi ve yumurtanın üstüne oturmayaa başladı. Üstelik yanlış görmediysem eğer, bu gün bir yumurta daha bıraktı yuvayaa:D