• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Açık dal darı

zehraab

Aktif Üye
Kuşumun dal darısı bitti mahallemizde sık sık gittiğimiz bir petshop var oradan alıyoruz. Ama açık satıyor kendisi üretiyormuş ilk alırken bunlar bayatlamaz mı diye sormuştum. Kendisi bunlar kuru olduğu için açık dursa da kolay kolay bayatlamaz demişti. Bu doğru mudur sizce oradan almalı mıyım? Paketli de çevrede satılan bir yer yok ne yapsam tekrar alsam mı onlardan bilemedim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Daldarı zor bayatlayan tohumdur. Görüntüsü matsa kokusu değişikse ordan anlaşılabilir. Ama tercih yapmam gerekirse kızıl darı tercih ederdim diğer ismi tilki kuyruğu sanırım daha besleyicidir. 🌸

zehraab

Aktif Üye
Hemen gidip aldım cevabınız için çok teşekkür ederim 🌸 Şimdiye kadar hep kızıldarı aldım seve seve yiyor 😍❤

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bayatlamaz amaaaaa böceklenebiliyor. Dikkat edin alırken. Az az alın stok yapmayın mümkünse. Aldığınız yerde de demet demetse demeti bağladıkları yerleri kontrol edin. Bantla falan bağlıyorlarsa böcekler genelde o kısıma birikiyor. Şöyle bir inceleyin dökülmesi vs çoksa böceklenmiş olma ihtimali yüksek.

zehraab

Aktif Üye
Bayatlamaz amaaaaa böceklenebiliyor. Dikkat edin alırken. Az az alın stok yapmayın mümkünse. Aldığınız yerde de demet demetse demeti bağladıkları yerleri kontrol edin. Bantla falan bağlıyorlarsa böcekler genelde o kısıma birikiyor. Şöyle bir inceleyin dökülmesi vs çoksa böceklenmiş olma ihtimali yüksek.
Ekli dosyayı görüntüle 64341
Eve gelince çekmiştim bu şekilde satın aldım paketin ağzı sıkıca zımbalanmıştı. Görünürde bir sıkıntı yok. Alırken de dikkat etmedim aslında Allah’tan dediğiniz gibi bir şey görünmüyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Siz bir taneyi kafese koyduktan sonra kalanların sap kısmından bantla sarın. Böcek varsa mutlaka yapışır ona göre aksiyon alırsınız

Son düzenleme:

zehraab

Aktif Üye
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt