• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acı biber

cimennnn

Tutkulu
Fazla vercemi sanmıyorum en fazla ayda iki kere veririm 😊

cimennnn

Tutkulu
Bende şaşırmıştım ama arastirinca kuslarda tat reseptörleri farklı imiş. Yani aciyi algilamiyorlarmis. İlk basta cekinerek verdim. Baktim hic bir tepki vermeden yedi ve sıkıntı olmadi 😊😊
O zaman bizde deneriz yakın zamanda bakalım napcak 😊

Mert.

Eski Forumcu
Bende veririm ozaman mama hazırladığım da ilkez duydum şaşırmamak elde degil

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
benim kuşlarım örneğin pulbiber koymadığımda yumurta yapmıyorlardı , koyduğum zaman yumurta yapıyorlardı :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

cimennnn

Tutkulu
benim kuşlarım örneğin pulbiber koymadığımda yumurta yapmıyorlardı , koyduğum zaman yumurta yapıyorlardı :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Acı biber yumurtlamayı tetikler mi öyleyse vermemeyi tercih edicem sanırım çünkü bizimkinin kızgınlık yumurta yapmasının önüne geçemiyorum birde acı biberle tamamen yumurtlamaya girmesin 🙄

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
benim kuşlarımın yumurtası hep sağlam çıkıyordu boş yumurta da oluyordu ama çok nadir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
yani bu benim şansım belki de çünkü nasıl başladıysam o şekilde gitti. Şuan tabi yaptıgım mamaların içine kızıştırıcı olarak pulbiber veya havuç koymuyorum. Çünkü havalar çok sıcak ve kuluckayı daha başlatamam sanırım eylül sonunu bekleyeceğim , havaların ve nemin de önemi çok fazla ama sıcak havaların şuan önüne gecmek imkansız yavaş yavaş sadece hazırlık yapıyorum.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bende şaşırmıştım ama arastirinca kuslarda tat reseptörleri farklı imiş. Yani aciyi algilamiyorlarmis. İlk basta cekinerek verdim. Baktim hic bir tepki vermeden yedi ve sıkıntı olmadi 😊😊
Buda demek oluyor ki o kuş ya Urfalı ya Adanalı :)

cimennnn

Tutkulu
yani bu benim şansım belki de çünkü nasıl başladıysam o şekilde gitti. Şuan tabi yaptıgım mamaların içine kızıştırıcı olarak pulbiber veya havuç koymuyorum. Çünkü havalar çok sıcak ve kuluckayı daha başlatamam sanırım eylül sonunu bekleyeceğim , havaların ve nemin de önemi çok fazla ama sıcak havaların şuan önüne gecmek imkansız yavaş yavaş sadece hazırlık yapıyorum.
Anladım tamam o zaman bende bir denicem çünkü çok faydası varmış bakalım 😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
yasin hocam ben pulbiber veriyordum normal çarliston biberi vereceğim zaman cekirdeklerini temizledikten sonra veriyordum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ama çok pulbiber koyma ben mamayı fazla yaptıgım ıcın sadece 1 tatlı kasıgı koyuyorum :ROFLMAO: