• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acı biber

cimennnn

Tutkulu
Merhaba papağan muhabbet kuşu ve diğer egzotik kuş türlerine acı biber verilmesinin çok yararlı olduğunu okudum kesinlikle tavsiye ediyolar ama ben buna cesaret edemiyorum bisey olur diye fln düşünüyorum siz hiç kuşunuza acı biber verdiniz mi? Verdiğiniz de bir sıkıntı falan oldu mu?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
acı biber mi pulbiber mi ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ben hiç kullanmadım, ama onun yerine tarcın kekık veya nane kullanabılırsınız mama içine. Bence kullanmayın derim. Biber koyacaksanız çarliston acısız biber koyun

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben acı biberin kuşlar için yararlı olduğunu duydum. Kuş veterineri Burak hoca söylemişti. Diğer sebze meyveler gibi haftada bir verilmesi kuş sağlığı açısından son derece yararlı demişti.

cimennnn

Tutkulu
Olayın tuhaf yani mamaya katmıyolar bildiğiniz o acı biberi dallariyla birlikte koymuşlar yiyorlar ve resmen kuşlar kendinden geçip yiyor 😄 biber olarak çarliston biber veriyorum ara sıra ama ben mamasina koymuyorum direk elimde tutuyorum öyle yiyor mamasina mi koymak gerek

cimennnn

Tutkulu
Ben acı biberin kuşlar için yararlı olduğunu duydum. Kuş veterineri Burak hoca söylemişti. Diğer sebze meyveler gibi haftada bir verilmesi kuş sağlığı açısından son derece yararlı demişti.
Bende onda gördüm ondan sonra da sürekli karşıma acı biber yiyen kuşların videolarıyla karşılaştım 😂 buradan da sormak istedim veren varsa bende belki bir cesaret ile verebilirim 😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ben o şekilde acı biber vermiyorum, 15 kuş için ortak yumurta maması hazırlıyorum, içine rendelenmiş elma, kabak,havuç ve yumurtayı rendelıyorum, az mıktarda aspur kuş yemi kekik ve nane çok çok az mıktarda pulbiber koyuyorum

cimennnn

Tutkulu
ben o şekilde acı biber vermiyorum, 15 kuş için ortak yumurta maması hazırlıyorum, içine rendelenmiş elma, kabak,havuç ve yumurtayı rendelıyorum, az mıktarda aspur kuş yemi kekik ve nane çok çok az mıktarda pulbiber koyuyorum
Benim tek kuşum var ama benimki yumurtanın içine elma rendeledigim yada başka bisey koyduğum da yüzüne bile bakmadı bende içine bisey koymadan direk yumurta haşlayıp veriyorum elma kabak gibi sebze ve meyveleri de ayrı olarak veriyorum sizce faydası olur mu?

Bahar Y.

Müdavim
O kadar acıyı yiyebilmelerinin sebebi kuşlarda acıyı algılayan trpv1 reseptörleri yoktur, yani tat tomurcukları bizimkilerden farklıdır🥰

cimennnn

Tutkulu
O kadar acıyı yiyebilmelerinin sebebi kuşlarda acıyı algılayan trpv1 reseptörleri yoktur, yani tat tomurcukları bizimkilerden farklıdır🥰
Siz verebiliyo musunuz 😊 verince böyle gözü ayakları yanar diye korkuyorum 😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Benim tek kuşum var ama benimki yumurtanın içine elma rendeledigim yada başka bisey koyduğum da yüzüne bile bakmadı bende içine bisey koymadan direk yumurta haşlayıp veriyorum elma kabak gibi sebze ve meyveleri de ayrı olarak veriyorum sizce faydası olur mu?
elbette olur, ben kuşlarımı nasıl alıştırdıysam o sekılde veriyorum. Farklı ekstra bir şey koymuyorum ceviz haricinde

VeyselCoskun

Aktif Üye
Merhaba papağan muhabbet kuşu ve diğer egzotik kuş türlerine acı biber verilmesinin çok yararlı olduğunu okudum kesinlikle tavsiye ediyolar ama ben buna cesaret edemiyorum bisey olur diye fln düşünüyorum siz hiç kuşunuza acı biber verdiniz mi? Verdiğiniz de bir sıkıntı falan oldu mu?
Bende şaşırmıştım ama arastirinca kuslarda tat reseptörleri farklı imiş. Yani aciyi algilamiyorlarmis. İlk basta cekinerek verdim. Baktim hic bir tepki vermeden yedi ve sıkıntı olmadi 😊😊