• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acemi anne

MosDESH

Yeni Üye
Merhaba forpus çiftine sahibim anne kuşumun ilk yavrularıydı ve hiç beslemedi ilk yumurta 4günlük, ikinci yumurta 2günlük olunca ikisini birden beslemeye başladı ama bugün yeni bir yumurta çıktı ve onu hiç beslemiyor. Sizce müdahale etmeli miyim yoksa artık annenin kontrolünde mi ?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Diğer yavruları da sonradan beslemeye başlamış, bence yine gözlemleyin direk müdahale ederseniz diğerlerini de beslemeyi bırakabilir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eğer belli bir saat sonra hala beslemez ise müdahale edebilirsiniz,kontrol edip bakın. Beslemeye başlarsa zaten anne kontrolü almış olur. 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İlk gün kursak sütünü verir ve 12 saat besleme yapmadığı görülüyor siz takip edin kursağında hiç bişey yoksa müdahale edin ama nasıl edeceksiniz ne ile besliyorsunuz?

MosDESH

Yeni Üye
İlk gün kursak sütünü verir ve 12 saat besleme yapmadığı görülüyor siz takip edin kursağında hiç bişey yoksa müdahale edin ama nasıl edeceksiniz ne ile besliyorsunuz?
bundan yaklaşık 3-4 ay önce ben şehir dışındayken ilk kuluçkasına yatmıştı ve yine başlık açmıştım yavrularım ölüyor diye birçok kişi bana annenin kendi öldürdüğü söyledi ailemdekilerde öyle düşündü ama ben beslemediğini düşünüyordum çünkü ölen yavruların kursakları boştu yine aynı durumu yaşamamak için elle besleme maması almıştım. Yumurtadan çıktıktan sonra yavrunun kursağının sürekli boş olduğunu fark edip 3-4saatte 1 ben şırınga ile nazikçe beslemiştim şırınganın hafif ucuna mama çıkınca yavru zaten kendi yiyordu 4gün böyle devam etti toplamda 2yavrusu oldu 2sinide ben besliyordum bu gece yavruları tekrar beslemek için uyandığımda 2yavrunun da kursağının dolu olduğunu gördüm yani anne beslemeye başlamıştı ama sabah çıkan yavru çok küçüktü ve beslemiyordu 6-7saat sonra dayanamayıp beslemek için baktığımda kursağının dolu olduğunu gördüm şuanlık çok şükür beslemeyi öğrenmiş gibi görünüyor umarım başka sorunla karşılaşmam cevaplarınız için tekrardan teşekkürler

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Bence acemi anne diye bir şey olmaz ya :) onun acemiliği kuluçkada yatarken yumurtayı çevirememekten ibarettir en fazla :) anne kuş yavrulardan birini beslemiyorsa ya da öldürüyorsa illa ki bizim bildiğimiz ya da bilmediğimiz bir sebebi vardır. Bu hayvanlar her şeyin farkındalar ve asla bilinçsiz hareket etmiyorlar. (huyu değişik olan bazı kuşların neden olduğu istisnai durumlar hariç tabi)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bence acemi anne diye bir şey olmaz ya :) onun acemiliği kuluçkada yatarken yumurtayı çevirememekten ibarettir en fazla :) anne kuş yavrulardan birini beslemiyorsa ya da öldürüyorsa illa ki bizim bildiğimiz ya da bilmediğimiz bir sebebi vardır. Bu hayvanlar her şeyin farkındalar ve asla bilinçsiz hareket etmiyorlar. (huyu değişik olan bazı kuşların neden olduğu istisnai durumlar hariç tabi)
Her beslemeyen anne illa ki bir şey mi biliyordur o zaman?
Bir çiftimin ilk kuluçkasında ilk yavruyu beslemediği için öldü. 2. ve 3. Yavrularıda beslemedi başta ben elle besledim. Sonradan beslemeye başladı kendisi. Ben acemi anne ya da baba olduğuna inanıyorum. Zira bazı üreticilerinde iki acemi kuş yerine biri tecrübeli biri acemi kuş eşlediğini gördüm bu nedenle. Tabi başka bir nedeni varsa bilemiyorum. Sonuçta bende çok tecrübeli değilim hala acemiyim. :)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Her beslemeyen anne illa ki bir şey mi biliyordur o zaman?
Bir çiftimin ilk kuluçkasında ilk yavruyu beslemediği için öldü. 2. ve 3. Yavrularıda beslemedi başta ben elle besledim. Sonradan beslemeye başladı kendisi. Ben acemi anne ya da baba olduğuna inanıyorum. Zira bazı üreticilerinde iki acemi kuş yerine biri tecrübeli biri acemi kuş eşlediğini gördüm bu nedenle. Tabi başka bir nedeni varsa bilemiyorum. Sonuçta bende çok tecrübeli değilim hala acemiyim. :)
Aynen öyle. Çiftlerden en az biri tecrübeli olmalıdır. Ben bazı durumlar istisnai demiştim ama onun dışında örneğin yavrulardan birinde zayıflık ya da hastalık görür ve diğer yavrusunu besler sadece. Ya da yumurtasının boş olduğunu bilip yatmayan kıran kuş da çok. Bunlar geçmişte görüldü. Bazı kuşların da huyu bozuk oluyor yavrusunu bırak eş tuttuğu erkeği öldüren dişi de çok🤷‍♂️

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Aynen öyle. Çiftlerden en az biri tecrübeli olmalıdır. Ben bazı durumlar istisnai demiştim ama onun dışında örneğin yavrulardan birinde zayıflık ya da hastalık görür ve diğer yavrusunu besler sadece. Ya da yumurtasının boş olduğunu bilip yatmayan kıran kuş da çok. Bunlar geçmişte görüldü. Bazı kuşların da huyu bozuk oluyor yavrusunu bırak eş tuttuğu erkeği öldüren dişi de çok🤷‍♂️
Evet o örnekleri görüyorum bende sosyal medyada.🥲 Teyzemin dişi kuşu boş yumurtaları kırarken benimki üzerine yatıyordu mesela. Bunlar bence tecrübe ile olan şeyler. Eş ve yavru ölümü dışındakiler tabi. Hastalığını bilmesi, boş olduğunu bilmesi vs... :)

MosDESH

Yeni Üye
Ama 4gün beslemedi en büyük olan artık kendi yemek istemeye başlayınca hepsini beslemeye başladı