• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Acaba dışkıları normal mi?

Melisa41

Tutkulu
Acaba dışkıları normal mi arada biraz daha sulu olduğu oluyo ben mi yanlış bişey yapıyorum acaba birde bt amin Forte yi kaç gün kulanmam gerek ne sıklıklaIMG_20221003_202409.jpg

Ekli dosyalar

Mert.

Eski Forumcu
Verdiklerinden kuş sulu yapıyor olabilir ve kusunus tuydemi BT amin forte tuyde verilir yada hafta bir. Gervit varsa gerek yok vercem diyorsanız bir hafta gervit bir hafta BT verebilirsiniz

Melisa41

Tutkulu
Verdiklerinden kuş sulu yapıyor olabilir ve kusunus tuydemi BT amin forte tuyde verilir yada hafta bir. Gervit varsa gerek yok vercem diyorsanız bir hafta gervit bir hafta BT verebilirsiniz
Erkek olan tüyde ama diğeri değil arada ağız açma ve hızlı nefes alma oluyor acaba yine hastalandı mi diye korktum sadece şu şekilde diski oluyor bazen o yüzden dışkısı sulu mu değil mi kafama takıldı

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mert.

Eski Forumcu
Bazen verdiklerinden oluyor kuşun videosunu gorebilirmiyiz

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Beyaz kağıt üstünde dışkı atar mısın? Uyurken bi video atın yandan çekin kuyruk gözüksün

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Acaba dışkıları normal mi arada biraz daha sulu olduğu oluyo ben mi yanlış bişey yapıyorum acaba birde bt amin Forte yi kaç gün kulanmam gerek ne sıklıklaEkli dosyayı görüntüle 33654
Bana pek sıkıntılı gibi gelmedi arada aspur verebilirsiniz kuşlarınıza ayrıca cevap anahtarını da sonraki fotoğrafta bekliyoruz ben de kpss çalışanlardandım :)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bu dışkılarda iç parazit belirtileri goren bir tek ben miyim?

Melisa41

Tutkulu
Bana pek sıkıntılı gibi gelmedi arada aspur verebilirsiniz kuşlarınıza ayrıca cevap anahtarını da sonraki fotoğrafta bekliyoruz ben de kpss çalışanlardandım :)
Beyaz kağıt üstünde dışkı atar mısın? Uyurken bi video atın yandan çekin kuyruk gözüksün
IMG_20221004_114115.jpg bu disinin şuan ki dışkısı erkek daha yapmadı onuda yapınca atarım Streamable Video Streamable Video bu videoların birinde kuyruk hareketlerini çektim birinde de ağızlarını acmalarini

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Böyle bişey varsa çok sıkıntılı bir durum mu
Erken tespit ve tedavide cok sorun yasanmamakla birlikte kuştan tamamen gitmiyor hiç. Azaliyor belirtileri kayboluyor ama gitmiyor. Bu arada kesin bir sey söylemiyorum belirti benziyor bir de @Şehmus BAKIR hocam bi baksın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yeni Dışkıda belirti görünmüyor ama eski dışkılar biraz şaibeli analiz yapılip soru işaretlerini kafamızdan atabilirsiniz ve kuşlarda durgunluk gördüm birşeyler seziyorum bize verdiklerinizi anlatır mısınız

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yeni Dışkıda belirti görünmüyor ama eski dışkılar biraz şaibeli analiz yapılip soru işaretlerini kafamızdan atabilirsiniz ve kuşlarda durgunluk gördüm birşeyler seziyorum bize verdiklerinizi anlatır mısınız
Aynen abi ilk resim ikisinin bir arada diskilaro sanirim. Ikinci resim disinin diskisiymis temiz olan. @Melisa Erkegin diskisini da yeni yapilmis sekilde bekliyoruz.

Melisa41

Tutkulu
IMG_20221004_120844.jpgsuan yaptıkları gibi dışkıda yapabiliyorlar ilaç olarak soruyorsanız bir gün probiyotik 2 gün temiz su 4. Gün multivitamin kullanıyorum BT amin forte bitmişti 1 aydır falan kullanmadım BT yide tüy zamanlarinda kullandım sürekli tüye girip çıkıyor erkek olan onun dışında bişey vermedim bu hafta kalamar kemiği dal darı ve yemleri var sadece aslında çoğu zaman hareketliler kapılarını açık diye takla atiyo ikiside kafesin içinde arada durgunlasiyorlar kaşıntıları çok arttı zaten kasiniyolardi şimdi daha çok kasiniyolar

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 33692suan yaptıkları gibi dışkıda yapabiliyorlar ilaç olarak soruyorsanız bir gün probiyotik 2 gün temiz su 4. Gün multivitamin kullanıyorum BT amin forte bitmişti 1 aydır falan kullanmadım onun dışında bişey vermedim bu hafta kalamar kemiği dal darı ve yemleri var sadece aslında çoğu zaman hareketliler kapılarını açık diye takla atiyo ikiside kafesin içinde arada durgunlasiyorlar
Tamam 3 gün dışkı takibi yapalım yani suyuna bişey koymayın sadece karışık yem ve daldari verebilirsiniz günlük suyunu tazeleyin ekstra bir şey vermeyin üç gün sonra tekrar dışkı resmi görelim

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Soldaki küçük diskilar normal. Sagdaki iki diskida sekil bozuklukları var bir sure ekstra bir sey vermeyin sadece yem su verin 4 5 gun sonra tekrar dışkı kontrolu yapin buradan paylaşın (y)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Tamam 3 gün dışkı takibi yapalım yani suyuna bişey koymayın sadece karışık yem ve daldari verebilirsiniz günlük suyunu tazeleyin ekstra bir şey vermeyin üç gün sonra tekrar dışkı resmi görelim
Aynısını yazmışız abi ben bir tek dal dari yazmamisim :D👏:D

Üst Alt