• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

6 gün arayla muhabbet kuşu yumurtlama

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hocam eğer kuşlar birbirlerini besliyorsa, bu güzel bi haber bence. Bu durum, aralarındaki dostluğun ve uyumun bir işareti. Kuşlarınızın birbirleriyle iyi anlaştığını görmek, birbirlerini öpüp, kasimalari güzel. Eğer aralarında hiç agresiflik yoksa, bu durum normalde sağlıklı ve mutlu bir sosyal ilişkiyi gösterir.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Mavi ile yeşil kuşum ara sıra kavga ediyorlar ama birbirlerine zarar verecek kadar değil. Yavruluktan itibaren 4 kuş ayni kafeste 2 yıldır. Ara ara kafes dışına evede salıyorum. Şimdiye kadar hiç sorun yapamadılar aralarında. Belki yavru kuşlarada beraber bakarlar.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mavi ile yeşil kuşum ara sıra kavga ediyorlar ama birbirlerine zarar verecek kadar değil. Yavruluktan itibaren 4 kuş ayni kafeste 2 yıldır. Ara ara kafes dışına evede salıyorum. Şimdiye kadar hiç sorun yapamadılar aralarında. Belki yavru kuşlarada beraber bakarlar.
Dikkat edin yalnız yinede güven olmuyor ben 2 yaşında kardeşleri aynı kafeste tutuyordum salma gibi , diğer dişi olan kardeşini kıskanıp kavga etti bende tekrarlarsa ayırayım dedim kafes yoktu çünkü , 3 gün bişey olmadı 4. Gün evde yoktuk aklımıza gelmedi de eve akşam geldik ki kafası bile yoktu kafasını yemiş yok etmişti kardeşinin sırf kıskandığı için yani kısacası demek istediğim evcil bile olsa güvenmeyin eğer yaralayan kavgalar ederlerse ayırın sizin de başınıza gelmesin çok pişmanım ben :(

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Dikkat edin yalnız yinede güven olmuyor ben 2 yaşında kardeşleri aynı kafeste tutuyordum salma gibi , diğer dişi olan kardeşini kıskanıp kavga etti bende tekrarlarsa ayırayım dedim kafes yoktu çünkü , 3 gün bişey olmadı 4. Gün evde yoktuk aklımıza gelmedi de eve akşam geldik ki kafası bile yoktu kafasını yemiş yok etmişti kardeşinin sırf kıskandığı için yani kısacası demek istediğim evcil bile olsa güvenmeyin eğer yaralayan kavgalar ederlerse ayırın sizin de başınıza gelmesin çok pişmanım ben :(
Teşekkür ederim uyarınız için. Kuşlarımı izleyeceğim. Zaten yavrular yumurtadan çıkınca 1 kafes daha alacağım mecbur

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet üçüde erkek. 🤗
Bence dişi ile ilgilenen kuşu bu kafeste bırakıp diğer ikisini ayrı kafese alın. 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet bende öyle düşünüyorum ama kuluçka devam ederken riskli olabilir. Yavrular çıksın öyle yapsam daha mı iyi
Eğer şu an birbirlerine zarar vermiyorlarsa öyle yapın. Yinede takip edin. Kuluçka sürecinde kuşlar agresif olabiliyor.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Seba kafesim vardı 45 cm lik bir tane daha aldim . Yeşil ve mavi erkek kuşumu bu yeni aldığım kafese koydum. Kuluckadaki kuşum ve onunla ilgilenip yem kusan kuşumu mevcut kafeste tutuyorum. Dişi kuşum sürekli kuluçkada. Yumurtalar doluysa hersey yolunda şimdilik.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Bugun kuluçkanın 19.günü halen yumurtadan çıkan yavru yok. Kuşum kuluçkaya hep yatıyor halen.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
22-23. Güne kadar bekleyiniz efendim
Merhaba,
Yumurtaların fotoğraflarını paylaşıyorum.
Yumurtanın birinde çok ufak bir eziklik var acaba yavru varda çıkmaya mi çalışıyor? Yoksa anne kuş yanlışlıkla mı ezdi ? Bilgisi olan varsa sevinirim.
Teşekkürler

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba,
Yumurtaların fotoğraflarını paylaşıyorum.
Yumurtanın birinde çok ufak bir eziklik var acaba yavru varda çıkmaya mi çalışıyor? Yoksa anne kuş yanlışlıkla mı ezdi ? Bilgisi olan varsa sevinirim.
Teşekkürler
Son olarak diğer yumurtalar dolu mu boşmu bu fotoğraftan anlaşılmaz değil mi? Kuluçkanın 21.günü bugün.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Bugün 22.gün halen yumurtadan çıkan yavru yok. Kuşum halen 6 yumurtasınada yatıyor. Yuvaliktan yumurtaları alıp kontrol etmek istedim yuvalığa giriyor hemen izin vermiyor bana. Ne yapmalıyım?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Flaşla bakıp tekrar fotoğraflarını atar mısınız yumurtaların? Hiç yumurtalardan ses geldi mi?

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Flaşla bakıp tekrar fotoğraflarını atar mısınız yumurtaların? Hiç yumurtalardan ses geldi mi?
Yumurtalardan ses gelmiyor. Bir defa yumurtaları çekip atmıştım buradan. Fakat artık kuşum anladı sanırım kuşum kafesteyken yuvaligi açınca hemen yuvaliga girip Yumurtaların üstüne çıkıyor. Elimle nazikçe itmeye çalışınca da kalkmıyor. Acaba kuşumu

Üst Alt