• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! 50 gunluk Yavru sevda papagani yem yemiyor

utqu

Yeni Üye
Hic Dal Dari yedirmeden once yemini yiyodu surekli. gecenlerde ilk kez dari yedirdim ve dal dari yedikten sonra yemini hic yemez oldu kafes arasindaki dari parcalarini ariyo yine de kabindaki yemleri yemiyor. sadece ayirip ayirip cikiyor hicbise yemeden. kabinda pelet ve tohum karisik duruyor. ne yapmaliyim nasil davranmaliyim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Hic Dari yedirmeden once yemini yiyodu surekli. gecenlerde ilk kez dari yedirdim ve dari yedikten sonra yemini hic yemez oldu kafes arasindaki dari parcalarini ariyo yine de kabindaki yemleri yemiyor. sadece ayirip ayirip cikiyor hicbise yemeden. kabinda pelet ve tohum karisik duruyor. ne yapmaliyim nasil davranmaliyim. Birde elimden dari yese ve uzattigim tunekte dursa da hala bana alisamadi ve cikarinca yaklasmiyor. Neyi yanlis yapiyorum
Dıskı resmi görebilir miyim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hic Dari yedirmeden once yemini yiyodu surekli. gecenlerde ilk kez dari yedirdim ve dari yedikten sonra yemini hic yemez oldu kafes arasindaki dari parcalarini ariyo yine de kabindaki yemleri yemiyor. sadece ayirip ayirip cikiyor hicbise yemeden. kabinda pelet ve tohum karisik duruyor. ne yapmaliyim nasil davranmaliyim. Birde elimden dari yese ve uzattigim tunekte dursa da hala bana alisamadi ve cikarinca yaklasmiyor. Neyi yanlis yapiyorum
Merhaba henüz yavru sevda ve cennet papağanları darıya bayılır verin yesin sıkıntı olmaz, büyüdükçe diğer yemler de alışacaktır, darı besin yönünden çok zengin bir tohum dur, pelet yem önermiyorum doğal tohumlar la besleyin
Darıyı istiyorsa verin gelişme çağında ve yemesi gerekli
Darı, aspur, yulaf, çedene, çekirdek, susam, ve versele laga sevda cennet papağanı yemini çok güzel yer, takviyeleri mutlaka verin bağışıklık düşmesin

utqu

Yeni Üye
Merhaba henüz yavru sevda ve cennet papağanları darıya bayılır verin yesin sıkıntı olmaz, büyüdükçe diğer yemler de alışacaktır, darı besin yönünden çok zengin bir tohum dur, pelet yem önermiyorum doğal tohumlar la besleyin
Darıyı istiyorsa verin gelişme çağında ve yemesi gerekli
Darı, aspur, yulaf, çedene, çekirdek, susam, ve versele laga sevda cennet papağanı yemini çok güzel yer, takviyeleri mutlaka verin bağışıklık düşmesin
Cok tesekkur ederim biraz daha dari vereyim o zaman. Bizi cok korkuttular yok ayda bi verin yok cok az verin yaglanir diye biz de istesekte korkudan veremiyoduk...

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Cok tesekkur ederim biraz daha dari vereyim o zaman. Bizi cok korkuttular yok ayda bi verin yok cok az verin yaglanir diye biz de istesekte korkudan veremiyoduk...
Rica ederim, yavrularda sınır yoktur öncelik yeme alışsın herkesin her söylediğine inanmayın lütfen, tek düze beslenme tabiki olmaz ama sevda cennet yeme düştüğü zaman darı yulaf aspur sürekli verilir, dışkı güzel bol bol yesin, kafes dışında uçsun, yediğini eritir endişe etmeyin lütfen 😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
hocam bu diski normal mi sorun var mi
Merhaba köpüklü dışkı oluşu parazit etkenlidir
Zeolit tozu kullanmalısınız biran evvel
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından
Yemine Sebzesine mercimek tanesi kadar günde 1 defa en az 15 gün kullanılmalıdır

utqu

Yeni Üye
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından
Yemine Sebzesine mercimek tanesi kadar günde 1 defa en az 15 gün kullanılmalıdır
mamaistte zeolit tozu bulamadim da siz link atabilir misiniz acaba

utqu

Yeni Üye
tekrar merhaba bugun zeolit tozu geldi de ben bunu yem kabina mi dokucem mercimek tanesi kadar
maydonozun sap kismina doksem veya dal dariya doksem olur mu

Son düzenleme:

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
tekrar merhaba bugun zeolit tozu geldi de ben bunu yem kabina mi dokucem mercimek tanesi kadar
Sebze meyvede verebilirsiniz. Ama yemiyorsa yemın veya daldarı üstüne mercimek kadar koymanız lazım

Üst Alt