• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı 5 yavru için kızıl dal darı haftada bir mi koymalıyım

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Dostlar anne şu an 4 yavruya bakıyor. 5. de yolda. Kursak sütünü arttırmak ve genel enerji için kızıl dal darı ne sıklıkta vermeliyim tereddütte kaldım. Fikri olan var mı ya da kursak sütü arttırmak için öneriniz var mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Günlük mama hazırlayıp verin forumda çok tarif var bakabilirsiniz 👍 daldariyi ilk 15 gün verebilirsiniz sonrasında aspuru bol olan yeme alıştırin daldariya alıştırmayin sonrasında ödül gibi verirsiniz

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Günlük mama hazırlayıp verin forumda çok tarif var bakabilirsiniz 👍 daldariyi ilk 15 gün verebilirsiniz sonrasında aspuru bol olan yeme alıştırin daldariya alıştırmayin sonrasında ödül gibi verirsiniz
Teşekkürler Şehmus bey. Mama, buğday çimlendirmesi yapıyorum her gün sıkıntı yok. Yemleri aspur karışık zaten şu an. Ama kuşlar yeme düşmeye yakın ayrıca kaba koyup vereceğim yavrulara yumuşak yem olarak. Dal darının fazla verildiğinde asiditesi yüksek gibi bir şey duymuştum. O yüzden tereddütte kaldım. Dal darıya çok alıştırmama konusunda katılıyorum kesinlikle. Eğitim verirken de lazım olacak ayrıyeten. İlk 15 gün yorumuna şaşırdım sadece. Ben tam tersi 20-25 günlük olduklarında yuvalığa koymayı düşünüyordum. Anne baba yem kırarken görsün, daha yuvalıktayken öğrensinler diye.

Üst Alt