mstfsmtcnkr
Yeni Üye
45 ve 43 günlük iki yavrum 3 de yetişkin kuşum var. Açık yem kullanıyorum yetişkinler açık yemi yiyor sıkıntılı bi durum görmedim bayatlama vs. Yavrular sadece dal darı yiyor 10-15 gündür böyleler sürecin başında aspur veriyordum elimle tek tük yiyorlardı anne babasıyla aynı kafesteyken akıllı yemliği tabana koymuştum yavrunun bir tanesi akıllı yemliği karıştırıyodu sürekli geveleyip duruyordu yavrunun biride elimi ısırıp acıtabildiği halde yem yemeye uğraşmayıp sürekli ya benim elimden tek tük aspur yiyor yada babasından yem istiyordu yani 2-3 saat boyu babasını kovalayıp yem istediği için yavruları ayırdım ikisinide kafesin tabanına sade aspur koydum yemediler , aspur yemi karışık koydum yemediler , aspur yem ve dal darıyı beraber koydum gene dal darıyı yediler sadece dün akşamda dal darıyı kafesin tabanına ufaladım ve tabandaki yemle karıştırdım 5 6 saat boyu kafesin tabanında sadece dal darı tanelerini aradılar ve normal yemden gene yemediler ne yapacağımı şaşırdım artık aspuru tek tük yiyolardı onun bile yüzüne bakmıyorlar. Annesi ve babasıyla aynı kafese koyduğumda da annesi saldırıyor yanına yanaştırmıyor yavruları babalarıda yanında çok durduğunda gagalama eğilimine giriyor deneyebileceğim bir şey veya bir öneriniz var mı?