• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

3 aylık tüy dökümü

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
3 aylık muhabbet kuşum var. Tüy dökümüne girdi eve geldiğinden beri. Çok kaşınıyor. 1 aydır böyle devam ediyor. B vitamini kullanıyorum. Merak ettiğim 3. Ayındaki tüy dökümü çokmu ağır oluyor? Bilginiz var mı? Yoksa her tüy dökümü böyle sancılı bir süreç mi?

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
3 aylık muhabbet kuşum var. Tüy dökümüne girdi eve geldiğinden beri. Çok kaşınıyor. 1 aydır böyle devam ediyor. B vitamini kullanıyorum. Merak ettiğim 3. Ayındaki tüy dökümü çokmu ağır oluyor? Bilginiz var mı? Yoksa her tüy dökümü böyle sancılı bir süreç mi?
Benim kuşum da 3 aylık ve 1 aydır falan tüy döküyor. Burdaki bi yazışmada 15 gün kadar sürer diye okumuştum, o yüzden ben de merak ediyorum ama ikimizinki de aynı durumda olduğuna göre yavru olmalarıyla alakalı olabilir ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tüy dökülmeleri kuşlarin bakımına, durumuna göre değişebilir yani iyi bir bakımla vitamin , yulaf,mama ,sebze ile hızlandırabilir

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yanlış bakım, sık sıcaklı, hava ve yer değişimleri tetikler.Kesinlikle iyi bakım biotin takviyesi toparlayacaktır.Yer değişimi çok yapmayın.
Bir kaç gündür hiç renkli kalın tüy dökmedi, sadece uçuşan beyaz tüyler var. Sakallarda falan beyaz kapsül gibi şeyler iyice belirginleşti. Artık yavaştan tüyden çıkıyor diyebiliyoruz sanırım. Teşekkür ederim.

Üst Alt