• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı 3 Aylık Sultan Papağanı karga gibi ses çıkarıyor

ardabykz

Yeni Üye
1 Ay kadar önce Sultan papağanı sahiplendim 3 aylık oldu ve son 3 gündür karga gibi sesler çıkarıyor ve resmen çığlık atıyor fakat davranışlarında bir değişiklik yok kendini sevdiriyor elime geliyor ama sürekli olarak karga gibi sesler çıkarıyor ne yapmalıyım ?

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
1 Ay kadar önce Sultan papağanı sahiplendim 3 aylık oldu ve son 3 gündür karga gibi sesler çıkarıyor ve resmen çığlık atıyor fakat davranışlarında bir değişiklik yok kendini sevdiriyor elime geliyor ama sürekli olarak karga gibi sesler çıkarıyor ne yapmalıyım ?
Merhaba büyük ihtimalle mama istiyor acıkınca bu sesi çıkarırlar

ardabykz

Yeni Üye

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Öncelikle plastik tünek olmaz ve tünekler çok ince değiştirin tahta tünek alın lütfen. 2. olarak sanırım sesleri taklit ediyor, artık bir karganız var :D . Ve tül kullanmayın tül tırnaklarına takılırsa kırılabilir hatta orayı kemirip ipini çıkartırsa parmağına bile dolanabilir saatlerce.

ardabykz

Yeni Üye
Öncelikle plastik tünek olmaz ve tünekler çok ince değiştirin tahta tünek alın lütfen. 2. olarak sanırım sesleri taklit ediyor, artık bir karganız var :D . Ve tül kullanmayın tül tırnaklarına takılırsa kırılabilir hatta orayı kemirip ipini çıkartırsa parmağına bile dolanabilir saatlerce.
Hocam tünekleri zaten tahta tutturma yerleri plastik sadece büyük bir tünek almayı düşünüyorum kafes işi aceleye geldi biraz teşekkür ederim. Bana kalırsa ses taklit etmiyor çünkü bu sesi parmağımı yaklaştırınca ve o an istemiyorsa geri geri kaçıyor ve daha yüksek sesle bağırmaya başlıyor, günde 3-4 saat ölürüm Türkiyem sultan papağanı versiyonunu dinletiyoruz öğrensin diye gidip karga sesini öğrendiyse vay halimize.. bunu değiştirmek için ne yapmalıyız ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Hocam tünekleri zaten tahta tutturma yerleri plastik sadece büyük bir tünek almayı düşünüyorum kafes işi aceleye geldi biraz teşekkür ederim. Bana kalırsa ses taklit etmiyor çünkü bu sesi parmağımı yaklaştırınca ve o an istemiyorsa geri geri kaçıyor ve daha yüksek sesle bağırmaya başlıyor, günde 3-4 saat ölürüm Türkiyem sultan papağanı versiyonunu dinletiyoruz öğrensin diye gidip karga sesini öğrendiyse vay halimize.. bunu değiştirmek için ne yapmalıyız ?
Yani yemek sevgi ilgi istiyor da olabilir. Ama eğer karga sesini öğrendiyse diğerlerini de öğrenir merak etmeyin.
Nasıl bir mama ? Kendi maması ve petshoptan aldığım çekirdek harici bir şey vermedik henüz.
Mama dediğiniz yem mi ? Yem değilse yeme geçmeye başlamanız lazım artık. A21 bebek maması verebilirsiniz. Yem için yulaf olur daldarı kızıl darı olur.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kendi maması Boonie Sultan papağanı yemi karışık, daldarı vs. de veriyoruz ama bu bağırmalarını çözemedik. Rahatsız mı bir yeri mi acıyor anlam veremedik.
Acısa hareketli olmaz sürekli kafasını sırtına koyup uyur davranışlarında sorun yok dediniz. Ama yok bebekler böyle ses çıkartıyor aç büyük ihtimal veya aç olmadığı halde mama istiyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kendi maması Boonie Sultan papağanı yemi karışık, daldarı vs. de veriyoruz ama bu bağırmalarını çözemedik. Rahatsız mı bir yeri mi acıyor anlam veremedik.
Tekrar merhaba
Büyütüp veren kişi büyük ihtimalle %99 el besleme maması ile büyütmüş
Bu yüzden anneye seslenir gibi bana el besleme maması ver beni doyur bağırışı yapıyor, tüm bebekler böyle seslenir herşey normal,
Rahatsız değil bir yeri ağrımıyor, arsızlık yapıyor
Böyle seslenince önüne kızıl darı koyun, dereotu biber maydonoz sapı çekirdeksiz elma, ceviz çiğ fındık çiğ badem verebilirsiniz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tekrar merhaba
Büyütüp veren kişi büyük ihtimalle %99 el besleme maması ile büyütmüş
Bu yüzden anneye seslenir gibi bana el besleme maması ver beni doyur bağırışı yapıyor, tüm bebekler böyle seslenir herşey normal,
Rahatsız değil bir yeri ağrımıyor, arsızlık yapıyor
Böyle seslenince önüne kızıl darı koyun, dereotu biber maydonoz sapı çekirdeksiz elma, ceviz çiğ fındık çiğ badem verebilirsiniz
Valla abla konu sahibine hak veriyorum böyle bir ses yapsa sürekli bende panik olur sanırım hasta yada bir şey söylemek istiyor derdim bu Sultan papağanlarının kendilerine münhasır özellikleri çok var her bir ötüşü yada hareketi farklı anlam ifade ediyor. 🫤🙂

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Valla abla konu sahibine hak veriyorum böyle bir ses yapsa sürekli bende panik olur sanırım hasta yada bir şey söylemek istiyor derdim bu Sultan papağanlarının kendilerine münhasır özellikleri çok var her bir ötüşü yada hareketi farklı anlam ifade ediyor. 🫤🙂
Ahh ablacığım ahh🥰 benim çocuklar yuva içinde bir bağrış bir çığrış görsen bir yerinden çekiyorlar🙈🙈 eşim koş bişey oldu diyordu
Ben de mutfağa koşuyordum
Mama hazırlayıp yanlarına gidince Allah ım Allah ım car car car🤣🤣🤣 bitmeyen ejderha sesiii🤣🤣 mamayı yedirincee missss uyku vakti🥰 ses seda yok herşey relax 🥰

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Muhabbet kuşlarında yok mu böyle sesler abla?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Muhabbet kuşlarında yok mu böyle sesler abla?
Yok ablacım böyle sesler falan varsa da hastadır zaten ama onlar sesten ziyade içine kapanırlar ötmezler vs ilk defa Sultan sahiplenen biri için böyle sesler duymak çok panik yaptırır 🫤🙏🏻

ardabykz

Yeni Üye
Karga kuşu olmuş 😃😃😃 bulunduğunuz yerde çok karga ötüyor sanırım. Maşallah yetenekli bir kuş taklit yeteneğini değerlendirin
Henüz 3 aylık ve sadece 3 gündür böyle karga gibi ses çıkartıyor ve bulunduğum yerde hiç karga yok yani ben görmedim ve duymadım, keyfi istediğinde normal ses çıkarıyor ama çoğu zaman videolardaki gibi bağırıyor, ölürüm Türkiyem dinletiyoruz henüz öğrenmedi.

Üst Alt