Gizem Kıvanç
Yeni Üye
6 yaşında ki muhabbet kuşum yaklaşık 3 aydır üst solunum yolu enfeksiyonu oldu. İstanbulda daha önce de güvendiğim egzotik hayvan veteriner kliniğine götürdüm gerekli röntgen ve dışkı testi yapıldı. Sonucunda ciğerlerinde yoğun enfeksiyon ve sıvı birikmesi hava keselerinin dolu olduğunu antibiyotik ve sıvı birikimi için idrar söktürücü ve bağırsaklarında çıkan bakteriler içinde ilaç verileceğini söyledi. Amoksisiklin idrar söktürücü ve diğer ilaçlara başladık. Buarada benim veterinere götürme sebebim sadece hapşurmasıydı. Gün içinde akşam olunca peşpeşe hapşurması vardı. İlaçları kullandıktan sonra burun akıntısı ve göz akıntısı başladı. Akıntı yapış yapış akıyor sürekli izotonik serumla ve veterinerin verdiği antiseptik spreyle temizliyorum. Üç hafta ara verdik yine enfeksiyonu artmaya başladı bu sefer doksisiklin kullanmaya başladık 14 güne tamamlayalım günde bir dedi. Oğlum hep aynı değişen hiçbir durumu olmadı. Isıtıcı lambasını gün içinde açıp ısıtıyorum. Daldarı yiyor yumurta salatalık havuç domates dereotu bunları da önceden bitirirdi fakat şuan çok az didikliyor. Pelet yem yiyordu kuşum sabah kahvaltısında yumurta keten tohumu chia tohumu domates maydanoz dereotu biber bunları değişik olarak her gün yerdi. Öğlen kinoa maş fasulyesi bezelye mercimek nohut karabuğday haşlanmış bir şekilde veriyordum. Kuşum çok sağlıklıydı yazın camın açık olmasından ya da gece açık camdan dolayı hapşurmayla beraber bu hastalık geldi. Oğlumun eski neşeli konuşkan günlerini çok özledim. Ne yapmalıyım onu böyle görmek çok üzücü.