• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et 3.5 Aydır Ele Gelmeyi Reddeden Kuşlar

muhabbet2000

Paylaşımcı
3.5 ay ve 2.5 ay önce aldığım iki muhabbet kuşum bu süreç içinde hala elime alışmadı. Elimle uzattığım yiyecekleri yedirdim sayısız kez, kafeslerinin yanına oturup defalarca kez kitap okudum, ara ara konuşuyorum. Kesinlikle reddediyorlar ele gelmeyi, eve alışmayı.

İkisinde de zorla ele alınma öyküsü var. Birinde hastalık için ilaç uygulama gerekçesiyle, öbüründe de kaktüse çarptığı için (odamda kaktüs olduğunu unutmuştum) bir şeyi var mı diye bakmak için elime almıştım. Bu olayların üzerinden baya bir geçti.

Gerçekten üzgünüm, sanırım hiç elime ya da bana alışmayacaklar.

Ekli dosyalar

koraykbl

Aktif Üye
3.5 ay ve 2.5 ay önce aldığım iki muhabbet kuşum bu süreç içinde hala elime alışmadı. Elimle uzattığım yiyecekleri yedirdim sayısız kez, kafeslerinin yanına oturup defalarca kez kitap okudum, ara ara konuşuyorum. Kesinlikle reddediyorlar ele gelmeyi, eve alışmayı.

İkisinde de zorla ele alınma öyküsü var. Birinde hastalık için ilaç uygulama gerekçesiyle, öbüründe de kaktüse çarptığı için (odamda kaktüs olduğunu unutmuştum) bir şeyi var mı diye bakmak için elime almıştım. Bu olayların üzerinden baya bir geçti.

Gerçekten üzgünüm, sanırım hiç elime ya da bana alışmayacaklar.
Kafes içi eğitimler ile başlayın. Önce tünek vb. Şeyleri çıkartıp parmağınızı kulun göğsüne yaklaştırın. Bir süre sonra gelecektir. Elinize gelince hareket etmeden bekleyin. Zaten elşnşze alışmaya başlayacaktır. Bunu tekrar tekrar yapın. Ardından bir sonraki aşama parmaktan parmağa altarmayı kafeste yapın. Sonrasında ise kafes dışında alıştırma yapın. Buradan önermemde sakınca varmı bilmem ama LİMONNUMARA kanalında kuş eğitim videoları var. Ordan bakabilirsiniz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İki kuşu beraber eğitmek çok zor. Ayrı ayrı eğitip biraraya getirmeniz uygun olurdu.

Üst Alt