• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

.....

Yoda

Aktif Üye
Yeni yaptığı dışkıların fotoğrafını ve kuşun bir videosunu paylaşır mısınız?

ufukemre

Aktif Üye
dışkısı kocaman ve sulu yeni temizlediğim için atamıyorum ama küflenme söz konusu gayet hareketli bir kuş
Konun kuş ile sağlığı açısından birşey diyemem ama bence kafes tabanında mısır granülü kullanabilirsiz nemi ve kokuyu yok ediyor gayet kullanışlı

Yoda

Aktif Üye
gravür kullanıyorum ama hiç böyle bir şey başıma gelmemişti küf yapıyor çok şaşırdım acaba bir hastalığı mı var anlamadım o yüzden buraya üye oldum :(
Bir problemi vardır mutlaka. Normal şartlarda dışkı kokmaz, hemen küf gibi olmaz. O yuzden yeni dışkıların fotoğrafını istemiştim.

Yoda

Aktif Üye
bu şekilde önceden çekmiştim küf yapıyor çok üzülüyorum kaybetmek istemiyorum kuşumu
Ne sıklıkla temizliyorsunuz? Granül pek tavsiye etmiyorum tabanda açıkçası. Kendim de kullandım bir süre ama insanı tembelliğe itiyor. Pisliği gizlediği için temizmiş gibi düşünüp sürekli ertelemeye başlıyorsunuz temizliği. Sonuç tabi ki pislik içinde bir kafes maalesef.
Dışkılardan bu görselle pek bir şey anlayamadım.

Kuş biraz tüy dökmüş, tüy döneminde gibi. Takviye kullanıyor musunuz? Kuşun da fotoğrafını ve videosunu paylaşırsanız güzel olur.

Son düzenleme:

ufukemre

Aktif Üye
Ne sıklıkla temizliyorsunuz? Granül pek tabsiye etmiyorum tabanda açıkçası. Kendim de kullandım bir süre ama insanı tembelliğe itiyor. Pisliği gizlediği için temizmiş gibi düşünüp sürekli ertelemeye başlıyorsunuz temizliği. Sonuç tabi ki pislik içinde bir kafes maalesef.
Dışkılardan bu görselle pek bir şey anlayamadım.

Kuş biraz tüy dökmüş, tüy döneminde gibi. Takviye kullanıyor musunuz? Kuşun da fotoğrafını ve videosunu paylaşırsanız güzel olur.
Bende kullanıyorum fakat temizliği aksatmıyorum açıkçası 😁

cimennnn

Tutkulu
Kafes temizleme sıklığınızı arttırsanız iyi olur ben günlük temizlik yaptığım için böyle bir sorunla karşılaşmadım ama uzun bir süre dışkılar durduğu için küflenmiş olabilir. Tek gönderdiğiniz dışkı da kıvam yok ama bir sıkıntı gözükmüyor. Sabaha kadar dışkılarını beyaz peçeteye yapsın sabah o dışkılarını paylaşırsanız daha net yardımcı olabiliriz.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Ben kafes temizliğini düzenli yapmadiginizdan kaynaklandığını düşünüyorum. En fazla 2 günde 1 mutlaka kafes temizliğini yapın.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kafes temizliğini geçtim kuşumun dışkısının küf yapması bana normal gelmiyor bir hastalığın habercisi mi diye düşünüyorum, birinin başına illaki gelmiştir diyerek açtım burayı daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım.
Kafeste dışkı çok fazla kaldığında küf yapar. Bu yüzden temizlikten kaynaklandığını düşünüyorum.

Yoda

Aktif Üye
Dışkısını olduğundan büyük ve sıvı bir şekilde yapıyor daha önce küf olmuyorken şimdi olması saçma geliyor kuşumu tanıdığım için konuşuyorum.
Önce kafesi bir temizleyin, zemine beyaz kağıt ya da kağıt havlu, peçete koyun. Yeni yaptığı dışkıları görelim. Bu şekilde tek bir dışkı parçasıyla yorum yapmak doğru olmaz.
Ayrıca kuşunuzun durumunu da görelim. Bir video paylaşır mısınız şu adımları takip ederek?
1713946242955.png

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kış aylarında benim kuşlarıma da oluyordu fakat anlayamadım hastalık mı değil mi o yüzden birşey diyemeyeceğim, ortam ve nem farkı olabilir

cimennnn

Tutkulu
Kuşun fotoğraf ve videosu ile dışkısı temiz beyaz peçeteye yaptığı dışkıları paylaşabilirseniz iyi olur bu şekilde malesef sizin anlatmanız üzerinden gidemeyiz.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Mısır granülü küf yapar zaten. Tecrübe ile sabit. Siz birde on günde bir temizliyormuşsunuz. Havalarsa sıcak,küf yapması çok normal.

Dışkıları tutup birden yapıyor olabilir.

Yoda

Aktif Üye
Kuşumun hasta olduğunu düşündüğüm için ayrı bir kafeste tutuyorum, Mısır gravürü kullanmadım peçete koydum 3 gün geçmesine rağmen dışkısı küf tuttu anlam veremediğim şeyde bu 😓
Tedbir amaçlı ayrı kafese almanız iyi olmuş tabi ama başta dediğim gibi görsel video bir şeyler paylaşsanız ona göre yorum yapsak daha iyi olacak.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşumun hasta olduğunu düşündüğüm için ayrı bir kafeste tutuyorum, Mısır gravürü kullanmadım peçete koydum 3 gün geçmesine rağmen dışkısı küf tuttu anlam veremediğim şeyde bu 😓
Arkadaşların dediği gibi dışkı fotoğrafını ve kuşun videosunu atın bakalım bir. Kuşta kusma vs var mı?