• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

22 gün oldu yumurtalar çıkmadı

pofidik

Paylaşımcı
5 tane yumurta oldu birisi dün birisi ondan önceki gün çıktı ama üç tanesi hala çıkmadı. 22 gün oluyor. acaba iki gün arayla yumurtladığı için mi? birkaç gün sonra mı çıkarlar? ışığa tuttuğumda hepsi dolu ve gelişmişti

Bahar Y.

Müdavim
5 tane yumurta oldu birisi dün birisi ondan önceki gün çıktı ama üç tanesi hala çıkmadı. 22 gün oluyor. acaba iki gün arayla yumurtladığı için mi? birkaç gün sonra mı çıkarlar? ışığa tuttuğumda hepsi dolu ve gelişmişti
Eğer gelişim durmadıysa 1 2 güne çıkacaktır, yumurtadan ses gelirse ve çıkamazsa 1 damla su damlatabilirsiniz yumurtaya daha profesyonel müdahale gerekirse video izleyerek müdahale etmeniz gerekir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Toplam kuluçka süresi değil yumurtanın çıktığı günden hesap edin. 2 gün arayla yunurtladiysa o aralıklarla çıkacaktır yavrular. Dolu ve yumurta içi ölüm olmadığını varsayarak diyorum bunları

burakdalbudak

Paylaşımcı
Yumurtadan ses gelirse takip et çıkamazsa ben cımbızla çok hafif dokunuşlarla ortasındaki kabukları aldım çıktı sende internetten vs. Deneyim yapabilirsin

pofidik

Paylaşımcı
Toplam kuluçka süresi değil yumurtanın çıktığı günden hesap edin. 2 gün arayla yunurtladiysa o aralıklarla çıkacaktır yavrular. Dolu ve yumurta içi ölüm olmadığını varsayarak diyorum bunları
merhaba. az önce yumurtadan ses geldi. ben de internetten izleyerek açmaya çalıştım. açtım da. yarısını çıkardım. sonrasına elleyemedim çok hassas olduğu için ve annesine verdim. o da yumurtayı yiyerek yavrunun büyük bir kısmını çıkardı fakat kanlandı biraz yumurta ve bacak kısmında sarı iltihabımsı bir şey vardı. ne olabilir çok korktum.

pofidik

Paylaşımcı
Yumurtadan ses gelirse takip et çıkamazsa ben cımbızla çok hafif dokunuşlarla ortasındaki kabukları aldım çıktı sende internetten vs. Deneyim yapabilirsin
yumurtadan ses geliyordu. ben de yarısını çıkardım anneye verdim o da yumurtayı yiyerek çıkardı büyük bir kısmını ama bacak kısmı iltihabımsı sarı bir şeydi. ve yumurta biraz kanlandı annesi kırarken. ne olmuş olabilir

Bahar Y.

Müdavim
Hemen müdahale etmeniz iyi olmamış, ses geldikten 1 gün sonra bile kendileri çıkabiliyor

pofidik

Paylaşımcı
o sarı şey ne olabilir. gelişimini mi tamamlamamış acaba. suçlu hissettim şimdi. kanlanması normal mi? şu an yavru yaşıyor ama o kısmı çıkamamış

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gününden önce açmışsıniz anlattıklarıniza bakılırsa ☹ bir kaç önceden ses gelebiliyor neden açtınız ki🙄 neyse yapacak bişey yok olan olmuş bırakın anne gerekeni yapsın temizlesin sizin bu durumda yapacağınız bişey yok

pofidik

Paylaşımcı
ses gelince çıkarılması gerek yazıyordu. eğer çıkamazsa ölür vs ben de çıkardım o yüzden 🙁 ölmesin diye

pofidik

Paylaşımcı
Gününden önce açmışsıniz anlattıklarıniza bakılırsa ☹ bir kaç önceden ses gelebiliyor neden açtınız ki🙄 neyse yapacak bişey yok olan olmuş bırakın anne gerekeni yapsın temizlesin sizin bu durumda yapacağınız bişey yok
ve hafif çatlatlık vardı. yani yumurtada ufak bir delik açılmıştı ses geliyordu ve çıkamıyordu. ben o yüzden müdahale ettim. yanlış mı yaptım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
ses gelince çıkarılması gerek yazıyordu. eğer çıkamazsa ölür vs ben de çıkardım o yüzden 🙁 ölmesin diye
Kim yazmış 🤔 şöyle yazmış olabilirler yumurta catladiysa ve ses geliyorsa yardımcı olabilirsin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
ve hafif çatlatlık vardı. yani yumurtada ufak bir delik açılmıştı ses geliyordu ve çıkamıyordu. ben o yüzden müdahale ettim. yanlış mı yaptım
Şimdi yaşıyor mu ? Kısa bir video yollabilir misin buraya

pofidik

Paylaşımcı
şu an üzerinde yatıyor. kalktığında yollayayım. peki kan olması normal bir şey mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kan olması anormal bir durum çok az bişey olabiliyor anne temizler ama bilemedim görmem lazım

burakdalbudak

Paylaşımcı
Bende de öyleydi çok ufak bir kaç çıkmıştı. Anneyi fazla ürkütmeden kaldırıp fotoğraf veya video çekebilirsiniz aslında.

pofidik

Paylaşımcı
Kan olması anormal bir durum çok az bişey olabiliyor anne temizler ama bilemedim görmem lazım
öldü. galiba benim yüzümden. ama yumurtada hafif çatlak vardı. gelişimini tamamlamamış olamaz çatlattıysa. ama bacağında sarı bir şey vardı bilmiyorum o neydi. kendimi kötü hissettim şu an

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yumurtanın catladigi yerden mi açmaya çalıştınız

pofidik

Paylaşımcı
evet oradan açmaya çalıştım. ama çok hassas davrandım ve hiç yavruya dokunmadım bile açarken. yavaş yavaş kabuklarını çıkardım. hiç kan yoktu. ama üzeri kupkuruydu. zarı mı bilmiyorum o şey. diğer yavrular çıkarken de çok hafif vardı onlardan sonra geçti. bunun tamamı öyle gibiydi. ben dikkatli bir şekilde açtım yaşıyordu sonra kalanını annesi çıkarsın diye ona verdim. o hızlı hızlı yumurtayı yemeye başladı çıkarmak için biraz sert davrandı hafif kanadı ama çıktı yavru. ama ayağının birinde sarı sıvımsı bir şey vardı. anne orayı temizlemeye çalıştı gitmedi. biraz yaşadı sonra öldü