• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! ....

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Hastalık Belirtileri
....
Kullanılan İlaç
...
....

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba. Benim muhabbet kuşum yaklaşık 2 haftadır sürekli kusuyor 3 gündür ise dışkısında sürekli yem görüyordum sadece bugün ki dışkılarında yem yoktu ama kusması hâlâ devam ediyor. Veterineri arayarak telefonda durumu anlattım o da kursak mantari olabileceğini ve mikostatin ilacını kullanmami söyledi ben de hemen bugün gidip aldım ağzına 2 damla damlattim ama daha başka kuşumun çabuk iyileşmesi için ne yapabilirim ? Yem yemesi normal keyfide yerinde ama tek sıkıntısı anlattığım gibi. Bu tedavi sürecinde nelere dikkat etmem gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim ? Kaç gün tedaviyi uygulayayim? Ve bu tedaviden sonra probiyotik ve vitamin takviyesi uygulamalı miyim ? Yardımcı olur musunuz bu konularda hiç bir fikrim yok kuşum bu durumda kesin olarak kursak mantarimi oluyor
Merhaba, öncelikle beyaz kağıt üzerine birikmiş (en az 6-7 adet) dışkı resmi ile kuşun kusma anının ve tünekte normal şekilde dururken ki videolarını paylaşırsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz. Resim için mesaj alanındaki dosya ekle butonunu, video için ise aşağıdaki resimdeki talimatları takip edelim.
Ekli dosyayı görüntüle 51139

Ayrıca kafeste her zaman grit kum var mı? Bakım şekliniz nasıl? Hangi takviyeleri veriyorsunuz? Ben mikostatin gibi insan ilaçlarının kuşlarda kullanımına karşıyım. İnsan ilaçları, şeker ve koruyucu katkılar içerdiğinden kuşlar için zararlı oluyor. Kuşlar için özel üretilmiş ilaçlar ya da doğal yöntemler öneriyoruz. Sorularıma cevap verirseniz size yardımcı olmaya çalışalım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Ayvalık Jumbo Muhabbet' in sorularını yanıtlamanız, daha sağlıklı bilgiler verilmesi açısından iyi olur. :)

Kursak mantarından ziyade yemi sindiremiyor kuşunuz bence. Salyalı kusma, ağızda koku vs. var mı mesela? Bunlar yok sadece kusma ve dışkıda yem varsa sindirim sıkıntısı çekiyordur.

Beşeri ilaçları bende önermiyorum açıkcası ama almışsınız bir kere. Veteriner kaç gün kullanmanız gerektiğini söylemedi mi? Söylemediyse çok kullanmayın bence.
Üç gün probiyotik kullanıp durumunda gelişme olmazsa ilaç kullanın derim ben.
Grit kum yok ise kafesinde onu da bulundurun.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben hala aynı görüşteyim. Sindiremediği için kusmuş olabilir ama Duygu hocam daha bilgili onun yorumunu bekleyelim. 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O zaman miskotatin kullanmayı bırakayım mı? Dün ve bugün vermiştim. Bakalım duygu hocadan cevap yorum bekliyorum ona göre hareket edecem
Evet onun görüşüne göre kullanmaya devam edip ya da bırakırsınız.Geçmiş olsun tekrardan.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Mikostatin vermeyin üç gün entrobac verelim ve zeolit tozu temin edelim ilk evvel doğal yöntem deneyelim ve bağışıklıgı güçlendirelim eğer düzelme olmazsa kuşlar için üretilmiş ilaç öneririz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Probiyotik olarak toz öneririm ben sıvı probiyotiği sağlıklı çalışır bulmuyorum