• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

20 günlük yavru kuşta Solunum Sıkıntısı

Ahmed

Tutkulu
Ahmed hocam, Taha hocam tavsiyeleriniz ve cevaplarınız çin çok eşekkür ederim. Ben Şehmus hocanın da dediği gibi şimdilik anne babaya bağışıklığı güçlendirici bişey başlayayım. zannedersem evde biraz Pantonic kalmıştı, olmazsa anne babaya birkaç gün onu vereyim. İnşallah Rabbim hasta yavruyu yeme düşmeye ulaştırırsa o zaman da Sehmus hocanın dediği gibi Vitaform temin edip o ilacı yavruya uygularım inşallah. Herşeyin hayırlısı diyelim.
En mantıklısı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Arkadaşlar sağolsun gerekeni söylemiş ben ilk başta Yavru ayrı sandım o yüzden öyle yazmıştim..ama şuan sadece vitamin ve probiyotik destekleyin bide günlük taze mama verin bağışıklık sistemini güçlendirir..sonra yeme düşünce tekrarlarsa vitaform kullanın bir haftada iyileşmez ise daha etkili bir ilaç öneririz 👍

Tolstoyevski

Yeni Üye
Arkadaşlar sağolsun gerekeni söylemiş ben ilk başta Yavru ayrı sandım o yüzden öyle yazmıştim..ama şuan sadece vitamin ve probiyotik destekleyin bide günlük taze mama verin bağışıklık sistemini güçlendirir..sonra yeme düşünce tekrarlarsa vitaform kullanın bir haftada iyileşmez ise daha etkili bir ilaç öneririz 👍
Eyvallah Şehmus hocam, anne babanın suyuna Pantonic başladım, mama da zaten evde olduğum günler yapıp vermeye çalışıyorum, sağolasın, teşekkür ettim hocam.

Elif gül

Yeni Üye
Arkadaşlar selamlar. Henüz 20 günlük olan yavru bir kuşumda 1 haftadan beridir önce geceleri duymaya başladığım şuan ise artık gündüzleri de rahatça duyulan nefes hırıltısı beni CRD den şüphelendiriyor. Zavallı yavrucak gündüzü geçtim geceleri bile bu hırıltı yüzünden uyuyamıyor. Yavrucağın hırıltısı beni de geceleri uyutmuyor çok üzüyor bu durum beni. Daha önce 3 aylık bir kuşumu da bu solunum hırıltısından (muhtemelen CRD) kaybetmiştim. Anlayamadığım husus yuvalikta 6 yavru var, diğerlerinde değil de sadece bunda olması neyle açıklanabilir ? (bu arada bu hasta yavru kardeşlerinin en büyüğü)
Bir de henüz 2 haftalık kuşta nasıl olur da CRD (ya da solunum sıkıntısı, hırıltılı nefes diyeyim) hastalığı olur, anlam veremiyorum? { elimde Peradoks 100 ml ilacı vardı, kaybettiğim kuş için veteriner yazmıştı zamanında. Şuan o ilacı bu hasta yavrunun anne babasının suluğundan içme suyundan vermeye başladım bugün. Belki anne baba yavruyu beslerken ilaç bi şekilde hasta yavruya da etki eder diye düşündüm. Başka yapabileceğim ne var bilmiyorum? Ayrıca Peradoks 100 ml ilacı için düşünceniz nedir, daha önceden bu ilacı kullanan tecrübe eden arkadaşlar varsa ne tavsiye eder ?
Aynı ilaç bende de var acaba nasıl uyguluyorsunuz ?

Üst Alt