• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! 2 Yaşındaki Dişi Kuşumun Göz ve Kulak Çevresi

ofkelialabalik

Yeni Üye
GÖRÜNTÜ

Kasım ayında kuşlarımızı bir kuş veterinerine götürdük. Beşer bin lira test ve muayene ücreti ödeyerek tedaviye başladık.
İkisinde de düşük kuyruk ve yeşil dışkı izi sorunu vardı.
Antibiyotik tedavileri bittikten sonra da solunum sıkıntıları ve tüy sorununa değinilecekti ama veteriner bu kısım ile ilgilenmemeye başladı. Bu sebeple foruma yazmak istedim.
Kızımın kasımdan bu yana olan tüy dökülmesi bugün itibari ile bu hale geldi.
çok nadir kaşınıyor. pul pul dökülme yok. belirtiler: deride kızarıklık, kopan tüy diplerinde noktasal kan görünümü (fotoğrafta gözüküyor).

Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Evde Teramisin var. Deneyelim mi? Her türlü kuş takviyemiz de var. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

İlk iş olarak zaten erkek kuşu başka bir kafese aldık. Ayırdık.

Yardımlarınızı bekliyoruz. Kızımız yitmesin.

IMG_0938.jpeg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
GÖRÜNTÜ

Kasım ayında kuşlarımızı bir kuş veterinerine götürdük. Beşer bin lira test ve muayene ücreti ödeyerek tedaviye başladık.
İkisinde de düşük kuyruk ve yeşil dışkı izi sorunu vardı.
Antibiyotik tedavileri bittikten sonra da solunum sıkıntıları ve tüy sorununa değinilecekti ama veteriner bu kısım ile ilgilenmemeye başladı. Bu sebeple foruma yazmak istedim.
Kızımın kasımdan bu yana olan tüy dökülmesi bugün itibari ile bu hale geldi.
çok nadir kaşınıyor. pul pul dökülme yok. belirtiler: deride kızarıklık, kopan tüy diplerinde noktasal kan görünümü (fotoğrafta gözüküyor).

Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Evde Teramisin var. Deneyelim mi? Her türlü kuş takviyemiz de var. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

İlk iş olarak zaten erkek kuşu başka bir kafese aldık. Ayırdık.

Yardımlarınızı bekliyoruz. Kızımız yitmesin.

Ekli dosyayı görüntüle 100489
Merhaba, o bölgeye Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2-3 defa yeterli olur
Eczaneden ücretli olarak alabilirsiniz
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba Demet ablanın dediği yöntemi deneyin. Etki etmezse tobrased damla alın eczaneden. Günde iki kez bu damladan damlatın. Beş gün boyunca. Tüy dökülen yerlere de trosyd mantar kremi sürmenizi tavsiye ederim. Veteriner hekim hangi testi yaptı ve sonuç ne çıktı ayrıca hangi antibiyotiği verdi.

ofkelialabalik

Yeni Üye
Selamlar, önerileriniz için çok teşekkür ederim. Tamamını sırasıyla uygulayacağım.

Kuş veterinerimiz röntgen çekti, labda tarama yapmak üzere gaga göz popodan sürüntü aldı, ardından da takviye verdi ve ENR-5 antibiyotik kullanımına başlattı 14 gün. Bulguları: solunum yolu enfeksiyonu, karaciğer yağlanması idi. Göz sürüntüsü hususunda yorumda bulunmadı. Ardından da bu konuyu biraz saldı, diyebilirim. Memnun ilerliyorduk, fakat zannediyorum meşgul biri.
Bu yüzden foruma yazmak istedim.

Bugün Entrobac koydum suyuna, kafesini karadenizpet’ten aldığım kafes dezenfektanı ile sildim, havuç koydum, gözüne de Teramisin sürdüm.

Kızımı çok seviyorum, onunla en doğru şekilde ilgilenmek isterim.

ofkelialabalik

Yeni Üye
aklıma şu takılıyor: eğer mantar ise ve şu an uyguladığımız yöntemle tedavisini geciktirirsek gagasına-ayaklarına bulaşıp sonra geri dönülmez bir hal alır mı? 9E6DE198-1B90-40C4-821A-51E915FA0A50.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şöyle solunum yollarında sorun varsa o da göz çevresi kenarlarında tüy dökülmesi yapar. Siz tobrased göz damlası alın sabah akşam olacak şekilde günde iki kez damlatın. Tüy dökülen yerlerde solunum yollarına dayalı bir dökülme ise terramicyn göz merhemi işe yarar. Ama mantar kaynaklı bir dökülme ise trosyd mantar kremi fayda sağlar. Ama her iki kremden birini de sürseniz merak etmeyin kuşa herhangi bir zarar vermez bu kremler.