• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

2 gün yalnız kalacaklar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Evde 5 kuşum var 2 günlüğüne köye gidicem yalnız kalıcaklar evde. Küsme durumu vs olur mu? Güvenip bırakabileceğim biri yok. Evde durması başkasında durmasından daha güvenli geliyor. Giderken ekstra bir şey yapmama gerek var mı kuşlara sizce? Birde serin bir oda var. Oraya koymama gerek var mı benim oda sıcak oluyor havalandırılmadığında

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Valla ben 1 günlüğüne yazlığa bile gitsem 2 kuşumu da yanıma alıyorum.Zaten biri ben olmadığım zaman yem falan yemiyo mecbur alıyorum yanıma.Yemlerini falan iyice doldurun aynı şekilde suluklarını da,dal darı falanda koysanız iyi olur. Gitmeden 3 gün öncede 3 gün probiyotik takviyesi yapın bir şey olmaz diye düşünüyorum.

özgürkuş

Aktif Üye
sıkılmamaları için radyoyu açık bırakın diyorlar ama, 5 kuş birlikte sıkılmaz heralde :) sen benden daha uzmansın ama bildiğimi söyliyim dedim.

Kuşhastası11

Yeni Üye
herşeyden bolca koyarsan sıkıntı olmaz Böcek kameralar var ben 6 kafese de onlardan yerleştirdim istediğim Zaman uygulamadan baktım biraz pahalı ama olsun 😊

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Valla ben 1 günlüğüne yazlığa bile gitsem 2 kuşumu da yanıma alıyorum.Zaten biri ben olmadığım zaman yem falan yemiyo mecbur alıyorum yanıma.Yemlerini falan iyice doldurun aynı şekilde suluklarını da,dal darı falanda koysanız iyi olur. Gitmeden 3 gün öncede 3 gün probiyotik takviyesi yapın bir şey olmaz diye düşünüyorum.
2 tane olsa götürürümde 5 taneyi yanıma almam mümkün değil inşallah bişey olmaz diyeceğim artık

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
sıkılmamaları için radyoyu açık bırakın diyorlar ama, 5 kuş birlikte sıkılmaz heralde :) sen benden daha uzmansın ama bildiğimi söyliyim dedim.
Estağfurullah. Sıkılmaları değilde küserler mi diye kafama takıldı artık Allaha emanetler😂

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
herşeyden bolca koyarsan sıkıntı olmaz Böcek kameralar var ben 6 kafese de onlardan yerleştirdim istediğim Zaman uygulamadan baktım biraz pahalı ama olsun 😊
Hiç aklıma gelmemişti. Bir dahakine dediğinizi uygulayabilirim inşallah küsmezler😅

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence 2 gün çok uzun bir süre değil. Ufak bir sitemleri belki olabilir 🤗 ama bütün tedbirleri aldığınızda sıkıntısız şekilde atlatırsınız 🙂

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yalnız kalmaları risk tabi... İki gün gibi az bir süre için riskin azalması demektir... Küsme olayı karakteri ile ilgili... Bazı ayrılıklar küsme tepkisi verir... Bazı ayrılıklar özlem tepkisi verir... Kuşlarını sen tanıyorsun... Onun için nasıl tepki vereceklerini sen daha iyi bilirsin... Işık açık mı kalacak? Bu durumda uyku durumunu etkileyecek mi? Ya da pencere kapalı kalmasından sebep yaz ayında kuşlar havasız kalma durumu söz konusu... Yem, su vs. leri saymıyorum onları sen iyi ayarlayacağından eminim... Karar senin...

Yigit K.

Paylaşımcı
Evde 5 kuşum var 2 günlüğüne köye gidicem yalnız kalıcaklar evde. Küsme durumu vs olur mu? Güvenip bırakabileceğim biri yok. Evde durması başkasında durmasından daha güvenli geliyor. Giderken ekstra bir şey yapmama gerek var mı kuşlara sizce? Birde serin bir oda var. Oraya koymama gerek var mı benim oda sıcak oluyor havalandırılmadığında
5 tane kuş 2 günde küseceklerini sanmıyorum. Kafese yine de zaman geçirmeleri için oyuncak koyabilirsiniz.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yalnız kalmaları risk tabi... İki gün gibi az bir süre için riskin azalması demektir... Küsme olayı karakteri ile ilgili... Bazı ayrılıklar küsme tepkisi verir... Bazı ayrılıklar özlem tepkisi verir... Kuşlarını sen tanıyorsun... Onun için nasıl tepki vereceklerini sen daha iyi bilirsin... Işık açık mı kalacak? Bu durumda uyku durumunu etkileyecek mi? Ya da pencere kapalı kalmasından sebep yaz ayında kuşlar havasız kalma durumu söz konusu... Yem, su vs. leri saymıyorum onları sen iyi ayarlayacağından eminim... Karar senin...
Gönlüm birine bırakma taraftarıydı fakat kimse 5 kuşla ilgilenmez ben kimseye de güvenmiyorum. Kapı pencere açık yaz aylarında kaçırırlar diye korkuyorum. Ama değindin unsurlara dikkat ederim Levent abi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sulukları yemlikleri fazla fazla koy birşey olmaz Allah'ın izniyle
Bende artık öyle düşünüyorum yanıma almamdan ve başkasında durmaları yerine evde durmaları daha iyi.

Üst Alt