• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! 2 Aylık Yumurta

Erdem Yılmaz

Yeni Üye
Herkese merhabalar.Aranıza yeni katıldım.Ayağımın tozuyla bir soru sormak istiyorum.

Cennet papağanımın beş yumurta bıraktı.Üçünü kırdılar. Kalan iki yumurtaya iki aydır beraber yatıyorlar.Dişi çok saldırgan.Yumurtaların resmini dahi çekemiyorum.Telefona bile saldırıyor.Kalsınmı ilk fırsatta yumurtaları atayımmı ne yapacağımı bilemedim.
Ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba. Yumurtaları atın ve yuvayı bozun. Dinlesin sonra tekrar takarsınız. İki ay uzun bir süre hayvan yorulur vitamin kaybeder. Güzel bir bakıma sokun tüm takviyelerini verin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
Semiha hanıma katılıyorum🥰
Ayrıca önümüz yaz mevsimi kuluçka sıkıntı olur
Eylül de tekrar kuluçka uygun olur

Erdem Yılmaz

Yeni Üye
Tekrar selamlar,
Yuvalığı kaldırdım fakat çiftleşmeye çalışıyorlar.Yuvalığı tekrar kurayım mı?
Birde bu dişiyi nasıl sakinleştireceğim.Hala saldırıyor.Bir psikoloğamı götüreyim,suyuna sakinleştirici ilaçlı koyayım karar veremedim.İşin şakası sakinleştirmek için ne yapabilirim..

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yuvalık takmayın. Yumurta yaparsa alır atarsınız. Sakinleştirmek için sizin pek yapacağınız bir şey yok açıkçası. Doğası bu. Ama yerse elma verin yesin. Papatya çayı demleyip suluğuna koyun. Kızıştırıcı yemler vermeyin. Bunların sakinleştirici özellikleri vardır ama çok ümitlenmeyin ☺ kafes dışında zaman geçirsinler. Kafes içi ortamı ve kafesin yerini vs değiştirin. Ortam değişikliği biraz tedirgin eder belki böylece biraz engellersiniz.

Erdem Yılmaz

Yeni Üye
Yuvalık takmayın. Yumurta yaparsa alır atarsınız. Sakinleştirmek için sizin pek yapacağınız bir şey yok açıkçası. Doğası bu. Ama yerse elma verin yesin. Papatya çayı demleyip suluğuna koyun. Kızıştırıcı yemler vermeyin. Bunların sakinleştirici özellikleri vardır ama çok ümitlenmeyin ☺ kafes dışında zaman geçirsinler. Kafes içi ortamı ve kafesin yerini vs değiştirin. Ortam değişikliği biraz tedirgin eder belki böylece biraz engellersiniz.
Teşekkür ederim

Üst Alt