• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! 2 aylık sultan papağanı dışkı ve hastalık

Limoncuk

Aktif Üye
Hastalık Belirti Tarihi
31 Eki 2022
Arkadaşlar merhaba
Sultan papağanımın dışkısı böyleydi, aldığım abim birine danıştı o da sindirim tozu önerdi. İki gündür uyguluyorum.
Bugün gündüz 3. Fotoğraftaki gibiyken akşam son fotoğraftaki gibiydi.
Bugün fazla dışarı çıkartmadım az önce kefesşni açtım. Normalde uçardı sonra kafama gelirdi. Kafesinin üzerinde duruyor biraz keyifsiz gibi.
yem yedi ama diğer günlere göre az gibi.
Ara ara hapşırıyor ama geldiğinden beri öyle 1 aydır bende. Kaşındığı için alerjik olabileceğini düşünmüştüm.
çok evhamlanıyorum lütfen yardımcı olun

Kerem M.

Yeni Üye
Merhaba, aramıza hoş geldiniz. Öncelikle çok geçmiş olsun. Bahsettiğiniz sindirim tozunu kuşa nasıl uyguladınız, herhangi bir markası var mı? Abinizin danıştığı kişi tam olarak kimdir? Veteriner mi, üretici mi yoksa daha farklı birisi mi? Hocalarımız müsait olunca konuya bakacaklardır o vakte kadar dışkı fotoğraflarına ek olarak kuşunuzun fotoğrafını hatta mümkünse videosunu yükleyebilirseniz yorumlamaları daha kolay olabilir. Kafes tabanına peçete veya kağıt sererek düzenli olarak güncel dışkı takibini yapmaya devam edin.

Son düzenleme:

Mert G.

Paylaşımcı
Ailemize hoşgeldiniz kuşun kısa bir videosunu gorebilirmiyiz sindirim tozunun resmini ve grit kum kullaniyormusunuz bakalım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkı çok değişken kuşa neler veriyorsunuz?

Limoncuk

Aktif Üye
Merhaba, aramıza hoş geldiniz. Öncelikle çok geçmiş olsun. Bahsettiğiniz sindirim tozunu kuşa nasıl uyguladınız, herhangi bir markası var mı? Abinizin danıştığı kişi tam olarak kimdir? Veteriner mi, üretici mi yoksa daha farklı birisi mi? Hocalarımız müsait olunca konuya bakacaklardır o vakte kadar dışkı fotoğraflarına ek olarak kuşunuzun fotoğrafını hatta mümkünse videosunu yükleyebilirseniz yorumlamaları daha kolay olabilir. Kafes tabanına peçete veya kağıt sererek düzenli olarak güncel dışkı takibini yapmaya devam edin.
danıştığı kişi üretici sanıyorum sindirim tozunu da kendisinden almış sarı bir toz bana da ufak bir poşet içerisinde getirdi. Akşam eve gittiğimde dışkısını kontrol edeceğim.Videosunu çekip yüklerim. Yarım suluğa pirinç tanesi kadar katmam gece 11 de suluğu akıp sabah yenilemem ve 4 gün devam etmem söylendi. Bugün 3. Günü

Limoncuk

Aktif Üye
Dışkı çok değişken kuşa neler veriyorsunuz?
paraket yemi veriyorum içindeki çekirdekleri ayıkladım. Dün daldarı koydum kafesine ancak elimle tutunca yedi baya sevdi gibi. Bir de kafesinde kuş kumu ve gaga taşı var bunların dışında. Tünek üzerindeki büyük yeşil dışkıyı yapmadan önce salondaki çiçeği yemişti. Dokunur diye korkuma sürekli konduğu çiçeği örtü ile kapatıyorum dışarı saldığımda.

Limoncuk

Aktif Üye
Ailemize hoşgeldiniz kuşun kısa bir videosunu gorebilirmiyiz sindirim tozunun resmini ve grit kum kullaniyormusunuz bakalım
hoşbulduk teşekkür ediyorum. Fotoğraf ve videoyu akşam eve gittiğimde yükleyeceğim. Grit kumun normal kuş kumundan farkı nedir nerede bulabilirim.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
paraket yemi veriyorum içindeki çekirdekleri ayıkladım. Dün daldarı koydum kafesine ancak elimle tutunca yedi baya sevdi gibi. Bir de kafesinde kuş kumu ve gaga taşı var bunların dışında. Tünek üzerindeki büyük yeşil dışkıyı yapmadan önce salondaki çiçeği yemişti. Dokunur diye korkuma sürekli konduğu çiçeği örtü ile kapatıyorum dışarı saldığımda.
Çiçekler zehirleyici olabiliyor çiçeğin adı nedir? Çiçeği ne zaman yedi kusma vs oldu mu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşa 3 gün üstüste probiyotik verin dışkıyı tekrar atarsanız buraya iyi olur.

Üst Alt