• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

2 aylık kuşun dışkısında yem çıkıyor

Bbounce

Aktif Üye
merhaba kuşum yaklaşık 2 aylık. aldığımızda ayakları yamuktu. fakat yürümesinde bir problem yoktu diye zorlamak istemedik. (fakat kuş hala uçamıyor). kuş kendisi yemini kırıp yiyor. dün veterinere gittik. kuşun kursağı boş dedi dolu olması gerek dedi. ve kakasında yem çıktığını söyledik. probiyotik ve iştah açıcı ilaç-vitamin verdi. bebe bisküvisi ekmek kırıntısı yumurta sarısı maması yapıp şırınga ile verebilirsiniz dedi fakat biz doğal olarak kursağına veremiyoruz. ağzına vermeye çalışıyoruz. kuş ağzını dahi açmıyor şırıngayı görür görmez. kusma yok ama dışkıında yem çıkıyor. d vitamini, probiyotik, iştah açıcı kullanmaya başladık şimdi. ama sürekli uyuyor hırpalandığı için kızgın mı veya durumu kötü mü bilmiyorum ne yapmalıyım? (Kuşum hareketliydi ama son 2 gündür durgun mutsuz)

Bbounce

Aktif Üye
Tekrar veterinerle görüşmedim ve gidemedim çok fazla kar yağdığı için. Dışkısında nadir olarak çıkıyordu fakat dün gece neredeyse her dışkısında çıkmış. Kafesi temizlediğim için onların fotoğrafı yok. Kuşun veterinere gitmeden önceki halinin fotoğrafı var. Şu an uyuyor diye çekemedim ama yarın mutlaka çekip atacağım buraya. Mamayı da şırınga ile veremediğimiz için suyunu içip iştahının açılmasını bekliyorum.(ilaçların etki etmesini).Kendisi yem yiyor ama yeteri kadar yiyor mu bilmiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ayağındaki çarprazlik malesef öyle kalır.. kuşunuzda sindirim bozukluğu var bu yüzden bağırsak duzenliyici kullanmanız gerekir öncelikle avıdear alıp 5 gün kullanın duruma göre tekrar yazarsınız geçmiş olsun

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
öncelikle aramıza hoş geldiniz ve geçmiş olsun.
bir teşhisi konuşmak için bu dışkılar yeterli değil maalesef . Sizi daha iyi yönlendirebilmemiz için kafesin tabanına beyaz kağıt/havlu peçete koyup bizimle paylaşabilirsiniz. İlaveten kuşu gün içerisinde çok iyi gözlemleyip bize aktarmanız gerekiyor.

Bbounce

Aktif Üye
Merhaba. Dün kuşa mama yedirdiğimiz için dışkısı normalden farklı şu an. Mama yedirmeyi kestik çünkü yemiyor (veya biz yapamıyoruz) iyice psikolojisi bozuluyor. Kendisi kendi yemini yiyor. (Fakat yeterli miktarda yemiyor belki bilmiyorum tabiiki veteriner de kursak boş deyince) Şimdilik atacağım fotoğraf bu.temizleyip tekrardan gözlemleyeceğim ve atacağım. Çok nadir de olsa dışkıda çıkmış gibi birkaç tane yem. Düne göre daha hareketli sanırım bize küsmüş. Bir de bu kuşta dışkı yeme problemi var. Nasıl çözerim ve devam ederse felakete sürükler mi dışkı yeme? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Bbounce

Aktif Üye
Kumu var, kalamarı yeni aldım nasıl kullanılır bilmiyorum. Probiyotik ve iştah açıcı vitamini 2 gün oldu kullanalı.hergün suyunu değiştiriyorum. Bir de d vitamini veriyoruz. Onun dışında bir şey kullanmıyorum. Sindirilmemiş yem konusunda, bağırsak düzenleyiciyi almalı mıyım?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba. Dün kuşa mama yedirdiğimiz için dışkısı normalden farklı şu an. Mama yedirmeyi kestik çünkü yemiyor (veya biz yapamıyoruz) iyice psikolojisi bozuluyor. Kendisi kendi yemini yiyor. (Fakat yeterli miktarda yemiyor belki bilmiyorum tabiiki veteriner de kursak boş deyince) Şimdilik atacağım fotoğraf bu.temizleyip tekrardan gözlemleyeceğim ve atacağım. Çok nadir de olsa dışkıda çıkmış gibi birkaç tane yem. Düne göre daha hareketli sanırım bize küsmüş. Bir de bu kuşta dışkı yeme problemi var. Nasıl çözerim ve devam ederse felakete sürükler mi dışkı yeme? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Dışkı yemesi problem aslında, hastalık tetikler. çözümü basit aslında, kafesinizin tabanına tel ızgara alabilirsiniz. bazı kafeslerde oluyor, sizinkine uyumlu var mıdır sormak lazım. Kafesi değiştirmekte bir seçenek tabi, taban ızgarası olan kafeslerden alabilirsiniz.

Bbounce

Aktif Üye
Kalamarda tel yoktu ben bi şekilde kafese bağladım. Tel ızgaralı kafesi de en kısa zamanda alacağım düşünüyordum zaten. Veteriner tarafından verilen ilaçlar bunlar. Şırıngadaki probiyotik, diğeri vitamin iştah açıcı falan, diğeri de d vitamini.

Bbounce

Aktif Üye
Ürünler güzel ondan yana bir sıkıntı yok. Denilen şekilde kullanın biraz ister hergun ister 2 günde bir dışkıları atın gelişmeler ne yönde ondan bahsedin takibini yapalım
Tamamdır takip edeceğim yakından. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Normalde sağlıklı kuş dışkısı Zarar vermez ama hasta kuş bu yüzden bende ızgara tavsiye ederim ve tedaviye devam edin bağırsak duzenliyici kullanın veya sindirim duzenliyici olabilir aspur ve daldari faydası olur

Bbounce

Aktif Üye
Normalde sağlıklı kuş dışkısı Zarar vermez ama hasta kuş bu yüzden bende ızgara tavsiye ederim ve tedaviye devam edin bağırsak duzenliyici kullanın veya sindirim duzenliyici olabilir aspur ve daldari faydası olur
Probiyotik kullanıyorum. Yine de sindirim düzenleyici alayım mı? Hepsini aynı anda versem ağır gelir mi? Yem bu konuda önemli mi kapalı paket yemleri mi almalıyım?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kapalı yem alınız tarihine bakıp bide probiyotik ne veriyorsunuz?

Bbounce

Aktif Üye
Ürünler güzel ondan yana bir sıkıntı yok. Denilen şekilde kullanın biraz ister hergun ister 2 günde bir dışkıları atın gelişmeler ne yönde ondan bahsedin takibini yapalım
Merhaba 4 gündür gösterdiğim ilaçları kullnıyoruz dışkısında yem çıkmıyor fakat çoook fazla cıvık. Probiyotikten kaynaklandığını düşünüyorum. Sizce normal midir? İlaçları ne zaman bırakmalıyım? Probiyotiği bıraksam da arada bir vitamine devam etmeli miyim ?

Bbounce

Aktif Üye
Bunları kullanmadan önce normaldi aslında ama bakalım ne diyecekler ona göre hareket edelim

Bbounce

Aktif Üye
Kapalı yem alınız tarihine bakıp bide probiyotik ne veriyorsunuz?
Merhaba probiyotik ve vitaminleri kullanmama rağmen dışkısı yukarda attığım gibi. Gösterdiğim ilaçlardan başka bir şey kullanmıyorum. Normal mi değil mi bağırsak düzenleyici mi almalıyım ne yapmalıyım?

Üst Alt