• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! 2.5 aylık sultan papağanım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba ben sultan papağanımi ben hapsetmiyorum kafese istediği zaman kendisi çıkıyor zaten ayrıca benim için sadece papağan değil evlattır ufacık bir şeyde benim canım yanar o derece çok değer veriyorum o yüzden 4 günde bana alıştı ve ayrıca bazı petshoplara söylemek lazım kuşun canını hiçe sayıp kuşu satmak para kazanmak için yapmadığı şeyler yok sonrada iyi bakilmayan hasta olan kuşu satıyorlar ilk kez papağan sahiplenmek isteyen alıyor sonrada kuş ölünce söylüyosun yok vakti gelince ölür yok onun yerine uygun bir fiyatla papağan verelim diyen oluyor çoğu sahiplenmek isteyenler canı gibi severler sahip çıkarlar kuşlar kafestede olsa özgürdür kuş sahibine güvenip yanında olur özgür olmayan kuş zaten bu kadar çabuk Alışmaz güvenmez lütfen düşünmeden cevap vermeyelim
Sanırım beni yanlış anladınız. Kuşunuz evde salık bile olsa, vücudunun ihtiyaç duyduğu eksik gıdaları karşılayamaz. Ama doğada yaşayan kuşlar, ihtiyaçlarını nerede karşılayacaklarını bilirler. Sizin sevginizden kuşkum yok ancak kuşları gerçekten sağlıklı tutabilmek ve ömürlerini uzatabilmek için kullanmamız gereken takviyeler var. Bunu anlatmaya çalıştım ama siz farklı bir şekilde anlamışsınız. Ayrıca düşünerek cevap veririm, teşekkür ederim yorumunuz için

beyzi

Aktif Üye
Entrobac, gerwiti nasıl bir düzende vermeliyim dediğiniz için açıklama yapmıştım. Aslında kafeste bakılan, eve hapsedilen kuşlara sebze, meyve vererek doğal bakıyorum denmesini yanlış buluyorum. Çünkü doğada kuş özgürdür. Toprak ihtiyacı olursa gider, toprak yer, kil yer. Solunum sıkıntısı hissettinde gider okaliptüs yaprağı yer, yabani kekik bulur yer. Güneş ışığında güneşleniğ d vitamini sentezi yapar. (Camdan yansıyan ışık bunun için yeterli değildir) Hayvansal protein ihtiyacı olduğunda gider böcekleri, solucanları yer. Ama evde bizler bu ihtiyaçları karşılayamadığımız için takviyeler kullanıyoruz. Mesela kıvrık gagalıların yüksek oranda proteine ihtiyaçları olur ve bu gıdayı vücut üretmez. Dışarıda almak zorundalar. Bt amin önermemin sebeni aminoasit içermesi. Aminoasitler proteinlerin yapı taşıdır. Yani proteinler parçalanıp aminoasitlere dönüşür. Kullandığınız 3 ürün, hatta tam yeterli bile değil. Tabi takdir sizin. Saygı duyuyorum, sevgiler 🌸
Çok teşekkür ederim tabii ki bilgi paylaşımı için sordum ben de umuyorum bu takviyeler bünyelerine fazla gelmiyordur tek korkum o ilaç sektörüne çok güvenmiyorum beşeri anlamda çünkü kendim de başım ağrıyınca ağrı kesici almak yerine okaliptüs yağı koklayıp bitkiler kaynatan biriyim 🙃 kuşumu da o şekilde beslemeyi güçlendirmeyi çok isterdim ancak dediğiniz gibi bu şartlarda el mahkum sanırım bu ürünlere. B vitamini olarak eksik diyorsanız bt amini sipariş vermeye gidiyorum o zaman ben 😅

beyzi

Aktif Üye
Kağıt kemirmesinde bir sorun olur mu en çok zevk aldığı şey bir kemirme oyuncağı yok oyuncak olarak boncukları var.
(Resim kağıdı kemirdiği saklanmış bir de 🥰)

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kağıt kemirmesinde bir sorun olur mu en çok zevk aldığı şey bir kemirme oyuncağı yok oyuncak olarak boncukları var.
(Resim kağıdı kemirdiği saklanmış bir de 🥰)
Lütfen kağıt kemirmesine izin vermeyiniz. Kursak çıkışı ve bağırsaklarda tıkanma yapabilir. Bunun yerine aşağıdaki dalları, yapraklarla birlikte kafesine mandalla asın. Önce iyice yıkayıp 30 dk elma sirkeli suda bekletin
Zeytin dalı
Dut dalı
Okaliptüs dalı
Asma dalı, yaprağı
Biberiye
Taze dal kekik

beyzi

Aktif Üye
Bunları sürekli bulamam ki dalıyla vereceksem hele:( yaprak olsa alırım ama bahçemizde erik, trabzon hurması, nar yenidünya ağacı var bunların yaprakları ve dalı iş görür mi

beyzi

Aktif Üye
Peki bilgilendirme için teşekkürler ben diğerlerini doğada buldukça toplayayım bari gözüm ağaçlarda olsun

beyzi

Aktif Üye
Onun dışında tüy döneminde şuan ne verebilirim kemirmesi için

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Onun dışında tüy döneminde şuan ne verebilirim kemirmesi için
Kemirmesi için değil de, tüydeyken haftada 1 yulaf verebilirsiniz. İyice yıkayıp biraz kurutmayı unutmayın. Portakal, mandalina, limon kabuğu taze ya da kurutulmuş olabilir. Bir de defne dalı da güvenle verilebilir. Hep 30 dk elma sirkeli suda bekletelim

beyzi

Aktif Üye
Kemirmesi için değil de, tüydeyken haftada 1 yulaf verebilirsiniz. İyice yıkayıp biraz kurutmayı unutmayın. Portakal, mandalina, limon kabuğu taze ya da kurutulmuş olabilir. Bir de defne dalı da güvenle verilebilir. Hep 30 dk elma sirkeli suda bekletelim
Gold wingsin yulaf tohumu var onu yıkamaktan bahsetmiyorsunuz değil mi bir de defne yaprağı var elimde o da olur mu daldan ziyade

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Gold wingsin yulaf tohumu var onu yıkamaktan bahsetmiyorsunuz değil mi bir de defne yaprağı var elimde o da olur mu daldan ziyade
Soyulmuş iç yulaf, evet yıkamadan vermeyin. Pilav için pirinç yıkar gibi yıkayın. Su berraklaşana kadar, biraz havluda kurutup verin
Defne dalı, yaprağı hepsi olur. Taze olursa daha da iyi olur

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Soyulmuş iç yulaf, evet yıkamadan vermeyin. Pilav için pirinç yıkar gibi yıkayın. Su berraklaşana kadar, biraz havluda kurutup verin
Defne dalı, yaprağı hepsi olur. Taze olursa daha da iyi olur
Bende yıkamadan veriyordum. Bundan sonra yıkayarak vereyim. Teşekkürler. 😊

beyzi

Aktif Üye
Selamlar kuşumun bugün 3 4 kez karnının guruldadığını duydum bu normal midie

Üst Alt