• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! 15 günlük yavru Sultan Papağanı dik duramıyor

ReKa

Yeni Üye
Merhabalar,
  1. 4 yavru var, ancak biri dik duramıyor gibi sürekli göğsünün üzerinde yatıyor, bu yavrudan(sarı olan) 15-16 saat kadar önce çıkan (siyahlı)gayet kalkıp gezebiliyor, hatta ondan 2 gün küçük yavru bile dik duruyor, yapmam gereken bir şey var mı, normal mi
  2. Yavrulara tek anne bakmakta, bu zamana kadar kursakları dolduruyordu, artık kursaklar çok dolu olmuyor(1-2 gündür) akşama doğru yine dolduruyor, takviye yapmam gerekir mi
  3. Takviye yapmam gerekirse beatiful food elle besleme mama var onunla beslesem olur mu(en çok a21 önerildiği için sordum)
  4. Birde Röhnfried Ro200 Probiyotik Elektrolit Aminoasit karışımı, bundan 2-3 gün sonra da Gervit w multivitamin veriyorum, bunları haftada bir gün yapıyorum ve sabah öğle, akşam yumurta maması veriyorum, bunlarından dışında eklemem gereken veya vermemem gereken bir şey var mı
özellikle 1. sorumu çözüm bulursanız çok sevinirim
1.jpg
2.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar,
  1. 4 yavru var, ancak biri dik duramıyor gibi sürekli göğsünün üzerinde yatıyor, bu yavrudan(sarı olan) 15-16 saat kadar önce çıkan (siyahlı)gayet kalkıp gezebiliyor, hatta ondan 2 gün küçük yavru bile dik duruyor, yapmam gereken bir şey var mı, normal mi
  2. Yavrulara tek anne bakmakta, bu zamana kadar kursakları dolduruyordu, artık kursaklar çok dolu olmuyor(1-2 gündür) akşama doğru yine dolduruyor, takviye yapmam gerekir mi
  3. Takviye yapmam gerekirse beatiful food elle besleme mama var onunla beslesem olur mu(en çok a21 önerildiği için sordum)
  4. Birde Röhnfried Ro200 Probiyotik Elektrolit Aminoasit karışımı, bundan 2-3 gün sonra da Gervit w multivitamin veriyorum, bunları haftada bir gün yapıyorum ve sabah öğle, akşam yumurta maması veriyorum, bunlarından dışında eklemem gereken veya vermemem gereken bir şey var mı
Ekli dosyayı görüntüle 84214
Ekli dosyayı görüntüle 84215
Merhaba forumumuza ailemize hoşgeldiniz😊 maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşları 🤲😊

Anladığım kadarıyla baba besleme yapmıyor
Anne de aza indirdi
A21 elbesleme maması veya mamaist.com dan temin edeceğiniz mamaist elbesleme maması tavsiye ederim
Elinizde mama var👍kaliteli ve güzel
Çaykaşığı ile veya şiringa yardımı ile gün içinde besleyin lütfen
Dik duramayan bebek için
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
BtAmin forte, gerwit ve btAmin forte
Bağışıklık sistemi güçlenmelidir
Ro200 haftada 1 verin
Kahve fincanının çeyreğinin içine ılık su doldurun içine prinç tanesi kadar entrobac probiyotik katın 2 gün ara 2 defa çay kaşığı ile verin
BtAmin forte takviyesi haftada ik defai çeyrek fincan suya 2 damla damlatın
Gervit-w çeyrek fincan suya 1 damla damlatın ve tüm yavrulara verin
Mamayı günde 2 defa kursaklarını dolana kadar yedirin

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar,
Ekli dosyayı görüntüle 84214
Ekli dosyayı görüntüle 84215
Özellikle 1. Sorunuz için btAmin forte kesinlikle tavsiye ederim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Salatayı yapın üzerine kalamar kemiği rendeleyin lütfen hem anne hem yavrular Calsiyum ihtiyacını karşılar

ReKa

Yeni Üye
Hoşbuldum,
İlk yavru çıktığında anne babayı sağlam dövünce ayırmak durumunda kaldım,(babanın şu an durumu gayet iyi)
BtAmin forte, ve entrobac probiyotik şimdi mamaist den sipariş geçtim inşallah bugün gönderir,

Kahve fincanının çeyreğinin içine ılık su doldurun içine prinç tanesi kadar entrobac probiyotik katın 2 gün ara 2 defa çay kaşığı ile verin
BtAmin forte takviyesi haftada ik defai çeyrek fincan suya 2 damla damlatın
Gervit-w çeyrek fincan suya 1 damla damlatın ve tüm yavrulara verin
bu işlemler sanırım direk yavrulara veriyorum, bu ölçüleri her yavru için ayrı ayrı olacak şekilde mi vereceğim,
Bt Amin Forte ile düzelebilecek bir şey değilmi(durumu düzelmeyecek bir şey değil yani, biraz içimi rahatlatmak adına sordum) kemiksel bir durum görmediniz anladığım kadarıyla, bana annesi üzerine yatmış vs biraz korkuttular da
Salatayı da ilk fırsatta yapacağım
teşekkürler

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hoşbuldum,
İlk yavru çıktığında anne babayı sağlam dövünce ayırmak durumunda kaldım,(babanın şu an durumu gayet iyi)
BtAmin forte, ve entrobac probiyotik şimdi mamaist den sipariş geçtim inşallah bugün gönderir,

bu işlemler sanırım direk yavrulara veriyorum, bu ölçüleri her yavru için ayrı ayrı olacak şekilde mi vereceğim,
Bt Amin Forte ile düzelebilecek bir şey değilmi(durumu düzelmeyecek bir şey değil yani, biraz içimi rahatlatmak adına sordum) kemiksel bir durum görmediniz anladığım kadarıyla, bana annesi üzerine yatmış vs biraz korkuttular da
Salatayı da ilk fırsatta yapacağım
teşekkürler
Evet yavrulara verin siz besleme takviyesi yaparken hem vitamin alırlar hemde su ihtiyacı ortadan kalkar😊
Yavrunun bacaklarında ve genel görünümünde sıkıntı yok, yürümede sıkıntı var mı?
Boyun kasları üzerine anne yada diğer yavrular yüklenmiş olabilir, bunuda takviye ile güçlendirir sek düzeleceğine inanıyorum 👍
Ayrıca günde 10-15 dk kadar fizik tedavi uygulayabilirsiniz,
Minik bir yastık boynunun altına yerleştirin başını dik tutsun sabitleyin küçük bir kap, kutu içinde kalsın,boyun kasları yukarı doğru esnesin😊🤲
Spariş gelince anne ve babaya da suluklarına katın lütfen

ReKa

Yeni Üye
Yürürken görmedim ama hareket etmeye çalıştığında bacaklar ayrılıyor, bazen de durabiliyor düz, sizin dediklerinizle birleştirdiğimde sanırım takviye ye ihtiyacı var,
ilginiz için çok teşekkür ederim, sağolun

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yürürken görmedim ama hareket etmeye çalıştığında bacaklar ayrılıyor, bazen de durabiliyor düz, sizin dediklerinizle birleştirdiğimde sanırım takviye ye ihtiyacı var,
ilginiz için çok teşekkür ederim, sağolun
Rica ederim geçmiş olsun 😊

Üst Alt