• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! 11 günlük sultan papağanı topuğunun üstüne duramama

Pluviophile

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Topuğunun üstüne basamama
Merhaba 11 günlük sultan papağanı yavrumuz var, babası annesi diğer yavrulara göre çok az besledi. A21 elle besleme maması aldım yeni kendim de takviye yapmak için. Ayağında önceki yavrulara göre farklılık gördüm. Çarpık bacak zannederek bileziğini de aldım. Ama daha tskmadan bir bacağını kullanamadığını fark ettim. Sağ bacağını bükemiyor. Parmaklarında sıkıntı yok ama topuğunun üstüne basarken görmedim. Yatarken de sağ bacağını düz tutup onun üstüne yatıyor, hatta yatmaktan karın kısmı kızarmış. Bu neden kaynaklı olabilir yardımcı olabilir misiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Watch unnamed | Streamable ters dönderince sağ bacağının daha net hali
Watch unnamed | Streamable bu elimde yatarkenki video
Merhaba geçmiş olsun,bacağı eklem yerinden kırılmış olabilir, çatlak olabilir, incitmiş ve ödem de toplamış olabilir, parmaklarını oynatıyor ve bacağı şiş, parmaklar şiş, ağır çekimde izledim ve fotoğraf çektim
Öcelik bacağını tedavi etmek olacak,
♦Eczaneden voltaren veya dolgit krem alıp sürülecek mutlaka, sabah akşam 10 gün prinç tanesi kadar sürün ve masaj yapın lütfen
♦Kanatlıoil d3 kemik yapısını destekler temin edin lütfen
Yoksa
♦Kanatlıoil Formmix de destekler
Oda olmazsa eczaneden dvit bebek vitamini alın lütfen
🔷Hemen temin edin ki gelişirken düzelme olmalı yoksa sakat kalma ihtimali %90
♦3 güne bir ağzına veya mamasına 1 damla damlatılacak
Takviye kullanıyor musunuz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba 11 günlük sultan papağanı yavrumuz var, babası annesi diğer yavrulara göre çok az besledi. A21 elle besleme maması aldım yeni kendim de takviye yapmak için. Ayağında önceki yavrulara göre farklılık gördüm. Çarpık bacak zannederek bileziğini de aldım. Ama daha tskmadan bir bacağını kullanamadığını fark ettim. Sağ bacağını bükemiyor. Parmaklarında sıkıntı yok ama topuğunun üstüne basarken görmedim. Yatarken de sağ bacağını düz tutup onun üstüne yatıyor, hatta yatmaktan karın kısmı kızarmış. Bu neden kaynaklı olabilir yardımcı olabilir misiniz?
Bilezik olmaz küçük gelir zaten
Bacağı tedavi olunca kalın bebe lastiği ile dengede duracak inşallah, o 2. Aşama olacak, öncelik şişin ( ödemin) inmesi bacak ve ayağın, parmakların normale dönmesi

Pluviophile

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun,bacağı eklem yerinden kırılmış olabilir, çatlak olabilir, incitmiş ve ödem de toplamış olabilir, parmaklarını oynatıyor ve bacağı şiş, parmaklar şiş, ağır çekimde izledim ve fotoğraf çektim
Öcelik bacağını tedavi etmek olacak,
♦Eczaneden voltaren veya dolgit krem alıp sürülecek mutlaka, sabah akşam 10 gün prinç tanesi kadar sürün ve masal yapın lütfen
♦Kanatlıoil d3 kemik yapısını destekler temin edin lütfen
Yoksa
♦Kanatlıoil Formmix de destekler
Oda olmazsa eczaneden dvit bebek vitamini alın lütfen
🔷Hemen temin edin ki gelişirken düzelme olmalı yoksa sakat kalma ihtimali %90
♦3 güne bir ağzına veya mamasına 1 damla damlatılacak
Takviye kullanıyor musunuz
Çok teşekkür ederim hemen alacağım
Takviye henüz vermiyorum normal kullandığım vitamin vardı diğer kuşlarım için kullandığım onu kullanayım mı? Ekstradan calcilux da var. Ya da harici bir şey önerir misiniz? Ankaraya yeni taşındım burada hangisi iyi bilmiyorum da burada bildiğiniz veteriner de var mı bi gitmemi tavsiye eder misiniz? Çok küçük olduğu için röntgen zarar verir mi bilemedim çünkü. Babası dışında benim beslememde a21 elle besleme mamasını önerir misiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim hemen alacağım
Takviye henüz vermiyorum normal kullandığım vitamin vardı diğer kuşlarım için kullandığım onu kullanayım mı? Ekstradan calcilux da var. Ya da harici bir şey önerir misiniz? Ankaraya yeni taşındım burada hangisi iyi bilmiyorum da burada bildiğiniz veteriner de var mı bi gitmemi tavsiye eder misiniz? Çok küçük olduğu için röntgen zarar verir mi bilemedim çünkü. Babası dışında benim beslememde a21 elle besleme mamasını önerir misiniz?
Dm ye bakar mısınız

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence iyi bir uzman görse belki yaşamını en kaliteli şekilde sürecek şekilde müdahale edebilir. Çıktıysa düzeltir yada kırıksa daha kaliteli olacak şekilde kaynamasını sağlar vs. Evde pek şansı olacağını sanmıyorum. Müdahale edilmezse Büyük ihtimalle sakat kalacak. 😥😕

Pluviophile

Yeni Üye
Bence iyi bir uzman görse belki yaşamını en kaliteli şekilde sürecek şekilde müdahale edebilir. Çıktıysa düzeltir yada kırıksa daha kaliteli olacak şekilde kaynamasını sağlar vs. Evde pek şansı olacağını sanmıyorum. Müdahale edilmezse Büyük ihtimalle sakat kalacak. 😥😕
Teşekkür ederim 2 ayrı veterinere gittik, her ikisi de doğuştan böyle olduğunu kırık falan olmadığını söylediler. Vitaminler ile elden beslenmeye devam edeceğiz. İnşallah bacağının düzelmesi için de elimizden geldiğince uğraşıcaz, çok şükür bacağına henüz bir şey yapamasak da şu anda daha canlı yavrumuz ☺

Üst Alt