• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et 1 haftalık yolculuk ve sigara

Cikletinannesi

Yeni Üye
Merhaba size bir şey sormak istiyorum benim kuşum var 5 aydır birlikteyiz 6-7 aylık 1 haftalığına memlekete gideceğiz yanımda götürmelimiyim götürürsem eşim arabada sigara içiyor ve içmemesi için ikna edemiyorum bu yüzden götürmek istemiyorum burada komşuma bırakmayı düşündüm komşumun kedisi var ama ben bakarım dikkat ederim kediyi odaya almam kapısını kapatırım bakarım dedi iki tarafta riskli ne yapmam gerekiyor çok üzülüyorum çok korkuyorum iki türlü de bana akıl verebilirmisiniz yolculuk 7 saat sürecek oda çok uzun 7 saatte eşim 1 paket sigarayı bitirir eminim

perfectr

Aktif Üye
Ben de sigara içiyorum ama kuşlar varken içmiyorum. Sigara ve cam/klima açılması çok etkiler. O seçenek mümkün değil bence. Sigara içmemeye ikna ederseniz kafesin yanlarını streç filmle sarıp götürebilirsiniz.

Tanıdık komşuya bırakmak veya evde bırakıp iki günde bir birinin yemini suyunu, kuşu kontrol etmesi daha mantıklı

Cikletinannesi

Yeni Üye
Ben de sigara içiyorum ama kuşlar varken içmiyorum. Sigara ve cam/klima açılması çok etkiler. O seçenek mümkün değil bence. Sigara içmemeye ikna ederseniz kafesin yanlarını streç filmle sarıp götürebilirsiniz.

Tanıdık komşuya bırakmak veya evde bırakıp iki günde bir birinin yemini suyunu, kuşu kontrol etmesi daha mantıklı
Bende öyle düşündüm taşıma çantası alacaktım aslında onunda hava delikleri var girecek içinden yine komşuda kalması daha mantıklı gibi geldi açıkçası

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evinizde bırakıp komşuya anahtar vermeniz daha mantıklı. Kedi de çok riskli. Bir anlık dalgınlık hayatına mal olabilir.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, @enespzn arkadaşımıza katılıyorum. Normal şartlarda bile aslında gözetim altında uçmaları gerekir, bir göz kaçırmada istemediğimiz birçok şey yaşanabilir. Kafesinde kalması daha sağlıklı olacaktır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim eşimle sigara mevzusunu halledip götüreceğiz sanırım
Merhaba, kuşlar bebek gibidir sigara akciğerlerini söndürür
Havadaki oksijenin %80/90 ını çekerler ve işlev böyle devam eder
Duman oksijeni yok eder ve sigarayı kuş ciğerlerine çeker😔
İnşAllah halledersiniz🤲

Cikletinannesi

Yeni Üye
Merhaba, kuşlar bebek gibidir sigara akciğerlerini söndürür
Havadaki oksijenin %80/90 ını çekerler ve işlev böyle devam eder
Duman oksijeni yok eder ve sigarayı kuş ciğerlerine çeker😔
İnşAllah halledersiniz🤲
Umarım halledebilirim çünkü laf anlamayan bir eş varsa çok zor oluyor elimde olsa hiç gitmeyeceğim

Lorca34

Aktif Üye
Eğer eşiniz ikna olmuyorsa evinizde bırakıp komşunuza anahtar verme fikrini öneren arkadaşımıza kulak verin bence. Kedili ev çok riskli… Allah korusun yani. Hem kendi ortamında kalır hem de kontrol edeni olursa strese girmez. 1 hafta kafes dışına çıkıp uçmazsa ne olur o kısmı bilmediğimden arkadaşlarım bilgi verse daha iyi olur 🙏

Üst Alt