• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! 1 buçuk yaşında erkek muhabbet kuşum hasta

Çiğdem Doğan

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kabız olabilir poposuna kaka yapışıyor anüs tüyleri dökülüyor
Hastalık Belirti Tarihi
30 Haz 2021
Merhabalar, iyi günler dilerim. 2020'nin Nisan ayında aldığım yaklaşık 1 buçuk yaşında bir muhabbet kuşum var. 1 hafta önce kakasını zorlanarak yaptığını fark ettim hayvan resmen ıkınıyordu ve yeşillik takviyesi yaptım, anüs kısmına zeytinyağı sürdüm hatta içirdim kısa bir süre sonra tekrardan veterinere götürdüm ama bana bir sorun olmadığını söylediler. Tekrardan araştırdım yemden olabilir dediler yemini değiştirdim ve ek olarak suyuna 10 damla Avi-Technic mineral kullanmaya başladım bu geçirir dediler ama kuşum eskisi kadar zorlanmasa bile anüs kısmındaki tüyleri dökülmeye başladı ve daha az yem yiyip su içiyor. Lütfen yardım edin kuşumu nasıl eski haline kavuşturabilirim ne yapabilirim? Kuşumun resimlerini de paylaşıyorum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar, iyi günler dilerim. 2020'nin Nisan ayında aldığım yaklaşık 1 buçuk yaşında bir muhabbet kuşum var. 1 hafta önce kakasını zorlanarak yaptığını fark ettim hayvan resmen ıkınıyordu ve yeşillik takviyesi yaptım, anüs kısmına zeytinyağı sürdüm hatta içirdim kısa bir süre sonra tekrardan veterinere götürdüm ama bana bir sorun olmadığını söylediler. Tekrardan araştırdım yemden olabilir dediler yemini değiştirdim ve ek olarak suyuna 10 damla Avi-Technic mineral kullanmaya başladım bu geçirir dediler ama kuşum eskisi kadar zorlanmasa bile anüs kısmındaki tüyleri dökülmeye başladı ve daha az yem yiyip su içiyor. Lütfen yardım edin kuşumu nasıl eski haline kavuşturabilirim ne yapabilirim? Kuşumun resimlerini de paylaşıyorum.
Probiyotik kullaniyomusunuz. Dışkı fotografida. Atın bakalim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Moderatör arkadaşlarımın dediği gibi kabız bağırsak sorunu olabilir ek olarak kuşta biraz yağlanma olduğu kanatindeyim günlük aktif olarak uçuyor ise yağlanma kabızlık dışında tümörde olabilir

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kilosu için max 1 gün bekletmek koşuluyla suyuna 2 günde 1 , iki üç damla sirke yada limon suyu kalabilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba kuşa kum verin tüketsin ve ayrıca sindirim duzenliyici kullanın probiyotik..bide günlük bir iki saat spor yaptirdinız mı kısa sürede düzelir..

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Kafeste olmazsa olmazlar, kuş kumu , kalamar kemiği.
Yemini değiştirmek her zaman risktir. Mümkünse kendinize sürekli ulaşabileceğiniz bir markanın yemini tercih edin ve hiç değiştirmeyin.
Haftada 1 gün probiyotik , 1 gün vitamin vermek ufak tefek problemleri önleyecektir.
Yem dışında çok sık ve iyi dezenfekte edilmemiş yeşillik vermeyiniz. Unutmayın her şeyin fazlası zarar.

Sağlıklı günler.

Üst Alt