• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

1 aylik yeni kusum boyle ses çıkarıyor

efekaan

Yeni Üye
Yeni aldım bir kaç saat önce sanırım su kacti burnuna çünkü su çıktı burnundan böyle ses çıkıyor ve burnunda su var.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Su nasıl kaçtı kendisi içmedi mi? Umarım ciğerleirne kaçmamıştır.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kusmada olabilir ohalde.

Net, biraz daha uzun ve kamerayı oynatmadan video ekleyin lütfen.

Temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Son durum nedir

efekaan

Yeni Üye
Çok şükür kesildi ama 15 dk önce bir kaç kez daha yaptı. Şimdilik ses yok cok şükür. Su kactigina eminim bazen burnunun ucuna geliyordu, bir iki kez de hapsurdu ve bildiğiniz 1 damla su çıktı üstte resimde de var.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Daha gaga siyahlığı gitmemiş. Çok yavru. Yavaş yavaş ortama da size alışır. Yavruyken bazen acemilikler olabilir. Ama siz yine de gözetim altına alın. Probiyotik ve multivitamin takviyesi yapın. Kaliteli takviyeler alın. Petshop ürünlerinden mümkün mertebe uzak durun. Etkisiz oluyorlar çünkü. Yine de farklı bir durumla karşılaşırsanız konu altına güncelleme yapın 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

efekaan

Yeni Üye
Merhaba yem kırıyor mu, dışkılar açlık dışkısı
Karnı aç mı?
Daha gaga siyahlığı gitmemiş. Çok yavru. Yavaş yavaş ortama da size alışır. Yavruyken bazen acemilikler olabilir. Ama siz yine de gözetim altına alın. Probiyotik ve multivitamin takviyesi yapın. Kaliteli takviyeler alın. Petshop ürünlerinden mümkün mertebe uzak durun. Etkisiz oluyorlar çünkü. Yine de farklı bir durumla karşılaşırsanız konu altına güncelleme yapın 🌸
İlginiz için teşekkür ederim, yem kıramıyormuş, onun için dal dari aldık, onu yiyebiliyormus yedi mi emin değilim fakat tirtikliyordu. Probiyotik entrobac vitamin icin gervit markalarini onermistiniz farklı bir konuda. En kalitelisi onlar ise alayım yoksa daha kaliteli varsa onları alayım. Bir de tahta tuneğini nemli kalıp mantar olma riskinden dolayı yıkayamadik herhangi bir sorun olur mu. Ekstra olarak yem için en kaliteli marka nedir onu da mamaist almayı düşünüyordum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İlginiz için teşekkür ederim, yem kıramıyormuş, onun için dal dari aldık, onu yiyebiliyormus yedi mi emin değilim fakat tirtikliyordu. Probiyotik entrobac vitamin icin gervit markalarini onermistiniz farklı bir konuda. En kalitelisi onlar ise alayım yoksa daha kaliteli varsa onları alayım. Bir de tahta tuneğini nemli kalıp mantar olma riskinden dolayı yıkayamadik herhangi bir sorun olur mu. Ekstra olarak yem için en kaliteli marka nedir onu da mamaist almayı düşünüyordum.
Ben açlık dışkısını ortama yeni geldiği için yordum açıkçası. Siz daldarı ve aspur verin. Rahat kırar onları. Evet röhnfried ürünlerini tavsiye ederim. Elinizde olması gerekenler multivitamin gervit probiyotik entrobac imkanınız varsa tüy dönemi için BT amin Forte. Bu üç takviyeyi hayatı boyunca kullansin. Hasta olsun olmasın. Yem içinde versele laga öneririm. Tünek nemli kalmasın. Neden nemli kalıyor. Ocakta tünekleri tütsüleyin. Mikroplardan arınmış olur.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Aslı hocama katılıyorum ek olarak garden mix yavru yemi alın, bir kap içinde kafes zeminine yesin çok ufak😔😔 kızıldarıyı siz tutun yesin takip edin lütfen
Aç kalmasın lütfen 🤲🤲

efekaan

Yeni Üye
Cok teşekkür ederim yarın tüm eksiklerini alacağım varsa eğer diğer bilmediğim ihtiyaçları onları da yazarsanız en iyi en kaliteli olacak şekilde hepsini alayım. Takipteyim 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Cok teşekkür ederim yarın tüm eksiklerini alacağım varsa eğer diğer bilmediğim ihtiyaçları onları da yazarsanız en iyi en kaliteli olacak şekilde hepsini alayım. Takipteyim 🙏
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer, grit kum olmalı, taze kapalı şişe su ve bolca sevgi🤲🥰😊

efekaan

Yeni Üye
Karadenizpet üzerinden sipariş verdim kargoya verildi. Sanırım nezle olmuş, hapşurma sıklığı arttı. Az da olsa gene aynı sesi çıkartıyor ve burnundan sıvı çıkıyor. Bu vitaminler yeterli olur mu. Ekstra bir şey alayı mı ilaç vs. Bir burnu da küçüldü, sol burnu. Aynı bizim burnumuz tıkalıyken çıkardığı sesten çıkıyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba. Turbo respiratory nefes açıcı alın. Arada suyuna katın arada burnuna spreyleme yapın. Burnunda mukus varsa kekik çayı yapın. Cereye fısfıs yapın. Mukusu yumuşatır ve yavaşça alın kulak çubuğu yardımıyla Ve yaptığınız kekik çayını suluğuna koyun içsin.

efekaan

Yeni Üye
Merhaba. Turbo respiratory nefes açıcı alın. Arada suyuna katın arada burnuna spreyleme yapın. Burnunda mukus varsa kekik çayı yapın. Cereye fısfıs yapın. Mukusu yumuşatır ve yavaşça alın kulak çubuğu yardımıyla Ve yaptığınız kekik çayını suluğuna koyun içsin.
Sipariş verdim ama gelmesi bir kaç gün sürer, o esnada kekik çayı yapayım ama bizim bildiğimiz mutfakta kullanılan kekik değil mi? Bir de su içmiyor gözlemlediğim kadarıyla, yapmamız gereken bir şey var mı elimizle içirelim mi?

efekaan

Yeni Üye
Konuyu açtığım gün korkudan aklıma ilk gelen ihtimali yazmıştım burnuna su kaçtı diye ama öyle değilmiş.

-Hareketinde hiç bir problem görmüyorum kendini temizliyor, yem yiyor, su iciyor yani hasta gibi hareketleri yok.
-Burnu akıyor yani hapsuruyor ve su gibi sivi çıkıyor.
-Gece ve sabah bazen gun icinde videodaki sesi cikariyor genelde oda sıcaklığı 20-21 dereceye düşüyor sabaha doğru ve gece yatmadan, gözlemlediğim kadarıyla böyle.
-Normal yem yemiyor dal dari yiyor sadece, öğlen yere inip yerdekileri tirtiklamaya başladı alip yemine götürdüm ama yemedi, akşama doğru mecburen tekrar dal darı verdik ve çok fazla yedi biraz şişti, çok yediği için sismistir demi karnı?
-Kuyruğu da hafif titriyor.
-Vitaminler, probiyotik, nefes açıcı vs. hepsini aldim ama salı günü teslim edilecek daha 2 gün var, dün kekik cayi bugün limon damlattim çeyrek su kabına 2 damla olacak şekilde. Artık onları 1 hafta veremem.

Şuanda çok şükür ses yok ama ben astım, nezle, kursak mantarı veya başka şeyler var mi şüphe ediyorum. Bakıldığı zaman sadece burun tıkalı veya solunum sıkıntısı var çünkü dün uctuktan sonra haliyle çok nefes nefese kaldı ve bu hirilti çok fazla oldu dinlenince azaldı.
Bu hirilti sesi kus sinirlenince çıkan sese benziyor ama bariz burnundan geliyor tıpkı bizim burnumuz tıkalı olunca çıkan ses gibi ve bazen kafasını da yukarı aşağı sallıyor videoda var.

Fotoğraf ve videolar:
Ekli dosyayı görüntüle 85126Ekli dosyayı görüntüle 85127Ekli dosyayı görüntüle 85128

Üst Alt