• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

1 aylık ben alalı 2 hafta olan muhabbet kuşumun yanına yavru dişi aldım eş olmayacağı söylendi arkadaşım tarafından

burak54

Yeni Üye
merhaba yukarıda da yazdığım gibi 1.5 2 aylık erkek muhabbet kuşumun yanına onun yalnızlığını gidermesi için hem eş hem arkadaş olacak bir yavru dişi aldım lakin arkadaşım bana o dişiyle eş olmayacağını onu kardeşi gibi göreceğini söyledi. mavişimle ilgileniyorum ama hep aynaya gidiyordu buda beni baya derinden etkiledi vicdan azabı çekmemek için ona hem arkadaş hem eş olacak bir dişi aldım lakin arkadaşım hata yaptığımı söylüyor bu dişiyle hiçbir şekilde eş olmaz mı ?

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
merhaba yukarıda da yazdığım gibi 1.5 2 aylık erkek muhabbet kuşumun yanına onun yalnızlığını gidermesi için hem eş hem arkadaş olacak bir yavru dişi aldım lakin arkadaşım bana o dişiyle eş olmayacağını onu kardeşi gibi göreceğini söyledi. mavişimle ilgileniyorum ama hep aynaya gidiyordu buda beni baya derinden etkiledi vicdan azabı çekmemek için ona hem arkadaş hem eş olacak bir dişi aldım lakin arkadaşım hata yaptığımı söylüyor bu dişiyle hiçbir şekilde eş olmaz mı ?
Merhabalar. Muhabbet kuşları eşlerini kendileri seçen türlerdir, şuan üreme dürtülerinin gelişimi henüz başlamamış kuşunuz yanına arkadaş olarak görebilir aldığınız dişiyi. Kardeşi olarak görür demek doğru olmaz çünkü kardeşler arasında çiftleşme görülebilir ve genetik hastalıklara sahip yavrular genel olarak ortaya çıkar. Şu an için kuşunuza eş tutar veya tutamaz diye kesin bir bilgi verilemez fakat kulaktan dolma bilgilerde bir anlam ifade etmez. Kuşunuzun yanına başka bir kuş almış olmanız sebebi ile kuşun size olan ilgisi azalabilir. Aynadaki yansımayı başka bir kuş zannettiği için dürtüsel olarak gitmekte, kuşlarımızın yüksek çoğunluğu bu davranışı sergiliyor zaten. Unutmayın dostlarımızın en yakın arkadaşları bizleriz.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, yanlış düşünüyor arkadaşınız😊
Çok da ideal eş olur🤲😊, kızışma döneminde bu yazdığımı hatırlayın lütfen 👍

burak54

Yeni Üye
güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. vitaminli yem yavru iken verilir mi yoksa belli bir süre geçmesi mi gerekiyor ? aldığım yer bir kaç ay geçmeli demişti. resimdeki turkuaz renkli olan benim mavişim yanağındaki mavilikten dolayı maviş dedik arkadaki dişi :)

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. vitaminli yem yavru iken verilir mi yoksa belli bir süre geçmesi mi gerekiyor ? aldığım yer bir kaç ay geçmeli demişti. resimdeki turkuaz renkli olan benim mavişim yanağındaki mavilikten dolayı maviş dedik arkadaki dişi :)
Vitaminli yem değil normal versele laga yem kullanın 😊 Vitamin ve probiyotik takviyesi de rutin olarak verin 🙏
Bu da makalemiz okuyun lütfen 🙏😊🌸

Üst Alt