Merhabalar, bugün saat 12:00 civarında 1.5 aylık bir sultan papağanı sahiplendim. Üretici 1-2 saat sonra besleme yapabileceğimi söyledi ancak eve geldiğimizden beri besleme konusunda sorun yaşıyoruz.
Sizlere sorularım şunlar:
Değerli yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
- Besleme Durumu: Şırınga veya kaşıkla mama vermeye çalıştığımda mamayı reddediyor, sadece gagasını değdiriyor. Çok zorlarsam 1-2 damla ancak alıyor.
- Yeme Düşme Süreci: Kafes tabanına dal darı, aspur ve iç yulaf koydum. Dal darıyı kırmaya çalışıyor ama tam beceremiyor gibi, yere döküyor. Sadece biraz su içirebildim.
- Davranış: Beni gördüğünde hafifçe sallanıyor ve tıslıyor (korkuyor). Stres yapmaması için şu an kafesinde kendi haline bıraktım.
Sizlere sorularım şunlar:
- İlk gün olduğu için bu iştahsızlık normal mi? Ne kadar süre aç kalması tehlikelidir?
- Mamayı zorla yedirmeli miyim yoksa tamamen kendi haline bırakıp önündekileri kırmasını mı beklemeliyim? (Aç kalmasından korkuyorum).
- Tıslaması ve sallanması adaptasyon sürecinin parçası mı, onu nasıl sakinleştirebilirim?
- Elimde Entrobac ve Gervit-W var. Bu stresli döneminde suyuna hangisini eklemem daha doğru olur?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.